Beachboys badet seg til seier
(26.02.03) Det ble tilslutt kalasseier for Vaulen i denne gruppespillkampen i SR serien.
MÅLKONGEN: Etter å ha slitt i første omgang slo Eirik Ekholdt til med hattrick i andre.
Vaulen startet i en 4-4-2 formasjon. Jan Erik Ahlstrand Pedersen var tilbake på høyre-backen etter at ishockey-sesongen nå er over. Øystein Winsnes var borte på metal-turne og Kim Henriksen tok venstrebacken. En frisk Knut-Ivar Tjeltveit tok plass i midtforsvaret sammen med Gisle Aanerud, slik at Alexander Landsnes kunne spille på høyre kant. Sentralt på midten lå Jarle Eike og Jan Tore Kleiberg som vekslet om å ha den offensive rollen. Anders Idsø lå helt til venstre, mens Eirik Ekholdt og Trond Rossemyr lå på topp i savnet av en skadet Pedro Salgado.
5-2
FIGGJO
5. min
Selvmål av Knut-Ivar Tjeltveit
Anders Idsø (frispark)
45. min
Eirik Ekholdt (Trond Rossemyr)
47. min
55. min
Liten midtbanespiller
Jarle Eike (Alexander Landsnes)
60. min
Eirik Ekholdt (Stian Lima)
67. min
Eirik Ekholdt (Ronny Hauge)
83. min
9. Eirik Ekholdt
10. Trond Rossemyr -> 77. minutter (<- 79. min)
11. Anders Idsø -> 79. minutter
12. Kjetil Aasland <- 45. minutter
13. Stian Lima <- 65. minutter
14. Ronny Hauge <- 77. minutter
Vaulen startet forrykende bare minuttet var gått da Trond Rossemyr vandret ned høyre siden, avslutningen ga retur som Alexander Landsnes fyrte i tverrliggeren.
Men Figgjo var ikke snauere da dem etter 5. minutt slo et høyt innlegg fra venstre siden som via Tjeltveits hode gikk i mål. Selvmål med andre ord.
Vaulen fortsatte å spille god fotball det første kvarteret før det ble bråstopp. Her var det Vaulen som gjorde Figgjo gode, en helt ny forsvarsfirer klarte ikke å sette seg. Noe som førte til at Tom Arne Bø Pedersen måtte varte opp med ett par fantom-redninger.
Vaulen hadde dog den største sjansen da Jarle Eike vakkert plasserte ballen opp i det venstre krysset, men Figgjo-keeperen vartet opp med en fabelaktig redning og slo ballen i stolpen og ut.
Vaulen skulle få sin utligning rett før pause. Jani Pedersen fikk en kraftig smell i ryggen og dommer blåste for frispark på kanten av 16-meteren. Anders Idsø la ballen til rette og skrudde ballen over muren og nede i hjørnet på nærmeste stolpe. Et utrolig vakkert mål som viste hvor mye følelser Andy har i venstrefoten.

Under pausen ble det foretatt et bytte da Kjetil Aasland erstattet Pedersen, assistenten gikk inn sentralt i forsvar mens Tjeltveit gikk ut på backen.
Vaulen startet omgangen som man avsluttet den første. Eike slo høyt inn til Rossemyr som med ryggen mot mål slo en buet ball over seg selv. Eirik Ekholdt kom i fart og kontrollerte ballen enkelt i nota med hodet!
Nå raknet Figgjo i sømmene, men den lille midtbanespilleren til Figgjo scorte på egenhånd. Et skrudd skudd fra langt hold gikk over Bø Pedersen og i det venstre hjørnet for keeper.
Vaulen hadde funnet rytmen igjen og Jarle Eike ga Vaulen ledelsen nok en gang etter timen. Eike var med fremover og fikk ballen servert på et fat, han kunne skutt på direkten men prøvde å kontrollere. Han fikk raskt folk opp i seg og det første skuddet ble blokkert. Men på det andre skal det skje - tiltross dårlig vinkel plasserte Jarle Eike lurt ballen lavt i motsatt hjørne.
Stian Lima fikk så komme innpå, midtstopper Aanerud gikk ut, mens Landsnes gikk ned fra høyre midtbane og gjorde plass for Lima. Dette var ikke et dumt bytte for like etterpå slo unge Lima toppscorer Ekholdt gjennom med en lur ball bak forsvarene. Eirik Ekholdt viste rutine alene med keeper og 4-2.
Så fikk Ronny Hauge sjansen som spiss, han kom inn for Trond Rossemyr som igjen kom inn igjen to minutter senere for en meget sliten Anders Idsø.
Kontraktløse Hauge benyttet sjansen og slo Fast-Eddi igjennom med en vakker løpeball. Igjen benyttet Eirik Ekholdt sjansen og utklassingssiffre var et faktum.