Buøy tok hjem pokalen
(25.11.06) Vaulen var ikke skjerpet i starten og lå under 0-3 til pause. I andre omgang kom man mer med og Alexander Surdal Nilsen (2), Anders Idsø og Magne Christiansen scoret. Men Buøy scoret to ganger til og vant 5-4.
BB: Unge Alexander Surdal Nilsen (16) scoret to ganger.
4-5
BUØY
1 min
Kjetil Knutsen
18 min
Aleksander Idland
25 min
Lars Joachim
Alexander Surdal Nilsen (Jelsa)
47 min
50 min
Jørgen Husby
Anders Idsø (straffe)
54 min
Alexander Surdal Nilsen
65 min
67 min
Magne Christiansen (A Idsø)
77 min
8. Jone Olsen
Årets siste kamp og finale i POL-turneringen. Vaulen med en del forfall før finalen, mens Buøy hadde rustet noe opp. Andreas Fløgstad hadde blitt hentet inn. "Jeg kommer bare til å spille finaler fremover," sa Andreas Fløgstad før kampen.
Vaulen (4-4-2): Tom Arne Bø Pedersen - Ronny Hauge, Robert Hovland, Espen Klette (C), Christian Lyse - Alexander Surdal Nilsen, Magne Christiansen, Anders Idsø, Andreas Fløgstad - Sverre Gjuvsland, Morten Vadla.
Vaulen fikk verst tenkelig start da et løst tilbakespill av Christian Lyse ble snappet opp av Kjetil Knutsen som ga 0-1 før folket hadde rukket å slå opp paraplyene.
Vaulen virket tamme i starten og Buøy eide kampen. Etter 12 minutter fikk Knutsen til en lobb som strøk oversiden av tverrlegger.
Stemmen var vanskelig å spille på med all nedbøren og en personlig feil på midten ga Vaulen og Sverre Gjuvsland sjansen etter 16 minutter. Alene med keeper prøvde Kong Sverre en kipp, men ballen havnet vel tilside.
Buøy doblet etter 18 minutter da et langskudd fra nummer 8 Aleksander Idland fra 25 meter gikk like oppe i vinkelen.
Sverre Gjuvsland serverte til Magne Christiansen etter 20 minutter, men avslutningen gikk like utenfor.
Et corner fra Buøy etter 22 minutter ble headet av Asle Sletthaug, men Magne Christiansen reddet på streken.
Vaulen fikk til noen gode kombinasjoner og Sverre stusset til Morten Vadla etter 24 minutter, ballen gikk videre til Alexander Surdal Nilsen som testet keeper med et skudd.
Etter 25 minutter ble det pinlige 0-3. Venstrekanten Lars Joachim var umarkert og tuppet inn i høyre hjørne fra 14 meter.
Det kunne ha blitt mer og Ronny Hauge reddet på streken to minutter senere.
Klokken var 13.30 da flomlyset ble slått på grunnet det dystre været.
Regnet var nå så kraftig at det var nytteløst å notere sjanser. Kulepennen sluttet å virke, mens blekket fra reservepennen dannet små akvareller. Buøy hadde dog to gigantsjanser til før lagene gikk til pause og publikum trakk inn på Polhuset.
Juniorspilleren Henrik Jelsa kom inn i pausen. Ut gikk Christian Lyse.
Jelsa som er en rask og lur spiss fikk presentert seg tidlig. Etter 47 minutter fant Anders Idsø unge Jelsa i rommet mellom Buøys forsvar og midtbane. En genial pasning mellom to Buøyspillere fant Alexander Surdal Nilsen på full fart inn i bakrommet. Alene med keeper, Mensur Hashani, satte han ballen kaldt i kassen til sitt første mål for A-laget!
Målet ga troen tilbake, men så etter 50 minutter ble det 1-4 da Buøy lett fikk spille seg gjennom og gode Jørgen Husby satte inn fra 16-meterstreken.
Morten Vadla, som var svært god i dag igjen, ble tatt ned i feltet av Odd Egil Flokketveit etter 53 minutter. Straffe! Anders Idsø fikk sjansen fra krittmerket og sendte ballen til høyre og keeper til venstre.
Flokketveit var ikke fornøyd med Vadla som han mente filmet seg til straffen, derfor skulle han hevne seg. Buøyspilleren bare løp mot Vadla og sparket beina vekk under han. Dommer Tjelle var ikke med på notene og ga gult kort til både Flokketveit og Vadla. Flokketveit burde nok ha hatt rødt kort, mens Vadla verken gjorde eller sa noe i den situasjonen!
Flokketveit var ennå varm og etter 61 minutter gikk han i fryktelig takling på Vadla igjen. Klart gult kort, men dommeren ville ikke gi det andre gule.
Vaulen kastet frem mer og mer folk og tjente på det. Etter 65 minutter reduserte man etter en corner. Morten Vadla slo inn mot andre stolpe hvor Robert Hovland fikk headet mot mål, ballen ble halvklarert til Alexander Surdal Nilsen som på 14 meter dunket inn 3-4!
Med blod på tann kom man til en ny sjanse etter 66 minutter da man startet angrepet på egen banehalvdel. Henrik slo igjen en forløsende pasning og Sverre la igjen til Morten som fra hjørnet av 16 meteren fikk skutt, men via en blå til corner.
Buøy kontret direkte fra Vaulens corner, en lang ball frem ble snappet opp av Aleksander Idland som satte ballen nede i høyre hjørne.
Vaulen la om til 3-3-4 og Robert Hovland kom opp i sin favorittrolle på høyrekanten.
Et massivt press resulterte i nok en redusering da det stod 77 minutter på klokken. Et corner fra Anders Idsø fant hodet til Magne Christiansen som styrte inn.
Buøys Knutsen fikk fortjent gult kort etter 78 minutter etter en albue på stopper Espen Klette. To minutter senere kom Knutsen med en stygg ettersleng nede på Vaulens venste side, dommer Tjelle kunne denne gangen ikke gjøre noe annet enn å gi marsjordre. Buøy var iltre og etter 84 minutter fikk også Jørgen Husby gult kort.
Vaulen jaget 5-5 og Morten Vadla skjøt like utenfor etter 84 minutter.
Etter 88 minutter ble et lurt slått frispark fra Robert Hovland avverget til corner. Keeper Tom Arne Bø Pedersen ble sendt opp, men Anders Idsøs cross havnet oppå tverrlegger og ut.
GENERALEN: Turneringsgeneral Ragnar Ødegaard var premieutdeler.
RONALD: Ronald Urban med appell om å være grei med dommerne.
STOLT: Buøys kaptein Asle Sletthaug løfter trofeet.
CAPTAIN: Vaulens kaptein Espen Klette med pokalen for andreplass.
DEBUTANTER: Alexander Surdal Nilsen, Morten Vadla og Henrik Jelsa er spennende nye spillere for Vaulen.
ANDI SKJEMS: Bak fra venstre - Sverre Gjuvsland, Andreas Fløgstad, Anders Idsø, Tom Arne Bø Pedersen, Christian Lyse, Espen Klette, Robert Hovland, Ronny Hauge. Foran fra venstre - Henrik Jelsa, Alexander Surdal Nilsen, Morten Vadla, Magne Christiansen, Jone Olsen.
POLx10: Stolte Buøygutter vinner POL-turneringen for tiende gang.