Satt langt inne
(25.10.12) Etter det forsmederlige tapet mot Havørn sist var det viktig å komme tilbake på sporet i seriekampen mot Riska, som var en ren oppvarmingskamp til KM-sluttspillet.
Vaulen tok oppskriftsmessig ledelsen da Marius Fossmark headet inn et corner.
Riska satte så ballen i åpent mål etter at keeper Steffen Holm ble liggende etter en duell.
Vaulenbenken mente dette målet burde ha vært underkjent.
Utespiller Stian Lima erstattet Holm som måtte på legevakten etter skaden. Han fikk lite å gjøre, men Vaulen slet med å skape klare sjanser. Så fire minutter før slutt lurte Thomas Idsø inn et kjapt tatt frispark til 2-1 seier.
2–1
RISKA
Marius Fossmark (Sanne) 19 min

29 min Riska
Thomas Idsø
86 min
25. oktober – Vaulenbanen Tilskuere: 20 – Serie – Dommer: Lars Dahlgren (VBK)

25. Espen Nilsen Gjøsund

Arnt Ove Ivesdal stod over med tre gule kort. Ellers manglet man Danny Pinho, John Petter Gilje, Eivind Staurland, Daniel Vatland, Anders Idsø, Knut Christian Berg, Stian Falnes, Eivind Ovedal og Torstein Soma.
Vaulen (4–2–3–1): Steffen Holm Halil Husic, Marius Fossmark, Jarle Eike, Jon Tennebekk Nessa Thomas Idsø, Øyvind Løkling John Sanne, David Berg, Harald Nedreskår Are Meling.
Riskas tropp: 1. Andreas Smalås, 2. Vegard Nordfjellmark Berg, 3. Simen Egeland, 4. Thomas Haugland, 6. Aleksander Slettebø, 7. Antony Johannessen, 8. Rene Duås, 11. Knut Magnus Haugland, 12. Roy Perez, 14. Espen Stangeland, 15. Helge Haga Arntsen, 17. Mads Salvesen, 20. Atle Berge, 24. Henning Fjelde, 25. Kevin P. Jespersen.

GUL BANE: Blåsten hadde sendt hele høsten ut på banen.
I kuling og sludd på en bane dekket av løv skulle Vaulen finpusse formen før KM.
De oransje fikk en kjempesjanse før minuttet da John Sanne fant Are Meling inne i boksen, avslutningen ble løftet oppå nettaket.
Riska kom rundt på venstre etter 11 minutter, men Jon Nessa reddet på streken.
Riskas Mads Salvesen fikk gult kort for å hoppe i keeper etter 14 minutter.
Harald Nedreskår hadde et skummelt tilbakespill mot keeper etter 17 minutter, men Steffen Holm rakk ut i siste liten og fikk gitt til kast.
Vaulen vant så corner fra venstre. John Sannes serve fant en fri Marius Fossmark som headet midt i mål fra fem meter etter 19 minutter.
Riska ville ha straffespark etter 22 minutter etter at Marius Fossmark var involvert i en duell, men dommeren ga ingenting.
John Sannes innkast etter 26 minutter ble halvklarert ut til Harald Nedreskår, som fra 10 meter klinket til på volley. Ballen hadde retning oppunder tverrleggeren, men keeperen vartet opp med en veldig bra redning.
Man var like langt 29 minutter. En gultrøye krasjet med keeper Steffen Holm som ble liggende nede, dermed fikk en Riska-spiller en lett jobb med å sette ballen i åpen goal.
Vaulenbenken mente det var angrep på keeper. Steffen Holm ble da også liggende og måtte få behandling før kampen kom igang igjen fire minutter senere.
Harald Nedreskår var nær ved å score årets mål da han sendte avgårde en suser fra 30 meter som smalt i tverrleggeren etter 33 minutter.
Etter 35 minutter kom utespiller Stian Lima inn for Steffen Holm som slet med å puste. Han ble sendt til legevakten for noe som trolig er et ribbeinsbrudd.
Lima på 174 cm har dermed spilt i alle posisjoner for Vaulen.
Et Riska-frispark etter 37 minutter ble løftet inn på lengste, men heldigvis satte dem ballen utenfor.
John Sanne fikk ikke kraft på skuddet etter 38 minutter, keeper måtte gi en liten retur som man ikke fikk utnyttet.
Atle Berge kom i dommerens bok etter 42 minutter da han felte Halil Husic.
David Berg slo en lur ball til John Sanne, som nå var ute på venstre, men det ble nesten bomskudd fra hjørnet av boksen.
På overtid hadde Riska et ufarlig skudd i nettveggen, mens John Sanne hadde et skudd utenfor.
Etter fire minutters tillegg blåste dommeren av for pause.
Are Meling headet ufarlig inn til keeper på et John Sanne innlegg etter 46 minutter.
David Berg raidet så fremover midt i banen og la ut til Sanne etter 49 minutter, men han gikk i Riska-muren.
Thomas Idsø slo så en god ball til en bevegelig Øyvind Løkling, ballen ble gitt videre til Are Meling som skjøt i blokken etter 51 minutter.
Are Meling fikk headet på et Sanne-corner etter 54 minutter, men ballen spratt inn til keeper.
Vaulen var litt tannløse foran mål i dag, men Riska var ikke mye bedre. Dem hadde så langt ikke fått testet Stian Lima.
Gaute Schei kom inn for en småskadd Harald Nedreskår etter 62 minutter.
Halil Husics flotte innlegg etter 63 minutter hadde adresse Are Meling, den sterke headingen hadde fin retning nede mot høyre stolpe, men Riskas keeper var god igjen!
Kjetil Thulin fikk 22 minutter for Are Meling på topp.
Marius Fossmark headet overbevisende unna et Riska-corner etter 70 minutter.
Øyvind Løkling fikk seg en voldsom halt etter 75 minutter, men løp det av seg.
Gaute Schei la tilbake til Øyvind Løkling etter 77 minutter, med utsiden av vristen brekte han skuddet ned like over mål.
Vaulen nærmet seg nå. David Berg hadde et skudd like utenfor like etter.
Eirik Hadland kom inn de siste ti for John Sanne som var trøtt og ville ut.
Stian Limas første virkelig involvering kom etter 82 minutter da han overbevisende bokset ut et frispark som kom inn i feltet.

HOLDT NULLEN: Jens Lehmann aka Stian Lima holdt nullen da han etter elleve sesonger på A-laget endelig har spilt i alle posisjoner.
Kjetil Thulin ble så felt på årets klareste frispark ute på 18 meter til venstre for mål. Thomas Idsø var lur og tok frisparket raskt før Riska fikk organisert ferdig en mur, ballen spratt inn i lengste til 2-1 fire minutter før slutt!
Anders Dale kom så inn for Øyvind Løkling som småhaltet.
Tre minutter ble lagt til.
Eirik Hadland la kontrollert 45 ut til Anders Dale etter 91 minutter, men det ble vel nærmest for et strømpeskudd å regne.
Hadland var hissig på grøten og skjøt utenfor fra nesten 25 meter tre minutter på overtid.
Marius Fossmark var så litt overivrig og felte en mann på 40 meter. Dermed gult kort.
Frisparket inn i feltet ble slått unna med et befriende spark fra Marius Fossmark. Like etter blåste dommeren av kampen. Vaulen vant vel fortjent, men skadene bekymrer før KM-kampen mot Eiger på tirsdag. Trolig blir keeper Danny Pinho innkalt, han har knapt vært med etter sommerferien.