Ni tær i 4. divisjon
(25.09.15) Det går mot 4. divisjon for Vaulen etter fredagens 2-1 tap mot Randaberg.
Joachim Berg Holter headet inn et frispark etter 57 minutter før et overraskende langskudd fra Martin Hestvik ga 0-2 etter 71 minutter.
Mama-Hamid Mohammed fightet inn 1-2 etter dueller i boksen på et frispark etter 87 minutter, men tiden rant fra Vaulen.
1–2
RANDABERG

57 min
Joachim Berg Holter

71 min
Martin Hestvik
Mama-Hamid Mohammed (Natland)
87 min

25. sept – Vaulenbanen Tilsk.: 80 – Serie – Dommer: A Vermundsen (Kopervik)

19. Andreas Jonassen

Tre endringer for Vaulen med Daniel Hadland, Vegard Natland og Helge Ringdal inn for Sveinung Selås, Stian Ohm Netland og John Herman Ås.
Alexander Surdal Nilsen var ikke helt fit og startet på benken.
Sveinung Selås, Jørgen Helland, Sander Thaule, Fredrik Stray Tjaum og Sander Oaland var ute hos Vaulen.
Trener Bo Andersen var forøvrig opptatt med UEFA A-lisenskurs i Trondheim slik at Fredrik Stray Tjaum leder laget fra sidelinjen.
Vaulen (4–2–3–1): Eric Ordaz – Ørjan Bergum, Kristian Gaard, Anders Idsø, Daniel Hadland – Henok Daniel Kasahay, Ceu Lian Khar – Helge Ringdal, Ole Wick Henriksen, Vegard Natland – Audrius Mirauskas.
Vaulen med bra start. Overgang etter to minutter hvor man bredte ut til Helge Ringdal på høyre, han skar innover og slo en lur pasning mot Audrius Mirauskas som fikk en for hard touch inne i boksen.
Minuttet senere var Daniel Hadland nær å få stusset inn Ole Wick Henriksens corner.
Åtte minutter nå og Ceu Lian Khars frispark fra 35 meter gikk så skummelt gjennom boksen og spratt like utenfor høyre stolpe, ballen var visst innom en sort da man fikk corner.
Det bølget frem og tilbake da det var masse unødvendige balltap. RIL kom til en stor sjanse etter 10 minutter da Jonas Lunde headet like utenfor etter kontring.
Etter hvert tok Randaberg mer og mer over, de hadde mer ballsikre spillere og etablerte mye spill uten at det haglet med sjanser.
Håkon Stenersen kom i flott driv etter 18 minutter, men avslutningen gikk halvmeteren tilside for høyre kryss.
Etter en svært tafatt Vaulen-periode kom man til en halvsjanse etter 22 minutter da Ole Wick Henriksen testet venstreslegga fra 22 meter ute til venstre, skuddet steg meteren over tverrlegger.
Randaberg med frispark fra 24 meter litt til venstre for mål etter halvtimen, Preben Stangelands forsøk gikk over muren, men også tilside for nærmeste stolpe.
Audrius Mirauskas hadde slitt en stund med lysken da det rykket skikkelig til på et løp. Etter noen minutters forberedelse var Alexander Surdal Nilsen klar og kom inn etter 35 minutter.
Bortelagets Joachim Berg Holter fikk gult kort etter 37 minutter.
Anders Idsøs frispark mot Kristian Gaard etter 43 minutter ble gitt til corner av Randaberg, den påfølgende corneren fra Ceu Lian Khar ble fightet vekk på første stolpe.
Like før pause hadde Kristian Gaard en viktig blokkering da Mikkel Ørbæk Andersens skudd hadde fin retning. Corneren ble halvklarert ut på 20 meter hvor samme Ørbæk Andersen testet keeper Eric Ordaz som holdt forsøket.

I andre omgang skulle Randaberg dominere enda mer. Det var stort sett spill mot et mål.
Gjestene ville ha straffespark etter 51 minutter da de skjøt ballen i hendene på Kristian Gaard, men dommeren hadde nok korrekt der.
Vegard Natland ble så liggende og holdt seg til venstre kne etter 53 minutter, men han ble hjulpet opp av Helge Ringdal og løp det etter hvert av seg.
Det var nok ikke ufortjent at Randaberg tok ledelsen etter 57 minutter. Et frispark fra venstre ble løftet inn i boksen hvor Joachim Berg Holter headet ned i den venstre kroken fra 10 meter.
Offensivt bytte for Vaulen da spissen Mama-Hamid Mohammed kom inn for Helge Ringdal etter 61 minutter.
Alexander Surdal Nilsen førte frem etter 63 minutter og la i korridoren til Ceu Lian Khar som fintet seg fri, men det var ingen oransje da han slo blindt langs femmeteren.
God periode av Vaulen nå som bet seg fast etter dødballer. På den andre strake corneren kom Anders Idsø til et volleyskudd som gikk i bue mot krysset, men Mathias Paulsen reddet flott.
Kampen hadde åpnet seg opp og Eric Ordaz hadde en flott redning på Mikkel Ørbæk Andersens skudd etter 69 minutter.
John Herman Ås kom inn for en ankelplaget Daniel Hadland etter 70 minutter.
Randaberg økte til 2-0 minuttet senere. Innbytter Martin Hestvik skjøt overraskende fra 35 meter, keeper Eric Ordaz så ut som om han hadde frosset til is og kunne bare se ballen sprette inn.
Ordaz gjorde det godt igjen da han var oppe i vinkelen og fistet vekk et frispark fra Hestvik etter 76 minutter.
Vaulen virket sjokkerte og Randaberg pushet på for mer. Ordaz reddet oss på ny før Mikkel Ørbæk Andersen løftet over keeper og mål etter gjennomspill i det 79. minutt.
Randaberg satte også inn Henrik Jelsa slik at det totalt var syv ekte vaulengutter på banen, dog to for feil lag.
Martin Hestvik fikk så ballen headet ned i beina, men brant fra kloss hold. De hadde også uttallige cornere i denne perioden.
I et siste desperat forsøk la Vaulen om til tre mann bak og kastet frem store Kristian Gaard som spiss.
Dette skulle gi resultater. Anders Idsø løftet frem et frispark inn i boksen etter 87 minutter. Kristian Gaard vant duellen. Ballen spratt videre i feltet før Vegard Natland fikk stusset ned til Mama-Hamid Mohammed som fra hjørnet av femmeteren meislet inn bak keeper!
Henok Daniel Kasahay prøvde seg så med en frekkis, men keeper Mathias Paulsen fikk rygget i tide og reddet lobben.
Vaulen pumpet opp og tre minutter på overtid var Ceu Lian Khar nær, men tapte duellen på femmeter. Dermed endte det med tap 2-1.