Kom tilbake i heten
(25.07.14) Vaulen var like dovne som en kastrert katt i 75 minutter. Man skapte knapt en sjanse i rekordvarmen, men på stillingen 0-2 la man om til en slags 3-2-5-formasjon.
Det fikk Staal til å bli shaky på slutten og da Ingvald Halgunset kriget inn en corner tre minutter på overtid utløste det elleville jubelscener!
2–2
STAAL JØRPELAND

53 min
Kristoffer Ramsland

58 min Øyvind Alsvik
Amar Kotlica (Tjaum)
81 min
Ingvald Halgunset (Wick Henriksen)
93 min
25. juli – Vaulenbanen Tilskuere: 70 – Serie – Dommer: Atle Larsen (Brodd)

15. Nelson Monteiro

Vaulen uten Gutama Ahmed Haji, Thomas Idsø, Jon Nessa, Jarle Eike, Erlend Mohus og Morgan Gramstad. Også Staal var noe ferieredusert.
Vaulen (4–2–3–1): Eric Ordaz – Daniel Hadland, Fredrik Stray Tjaum, Anders Idsø, Jimmy Jonevret – Milad Shamohammad, Ingvald Sandvik Halgunset – Ole Wick Henriksen, Amar Kotlica, Vegard Natland – Erik Løken.
Grusomt hett på Vaulenbanen og man hadde omkranset banen med bøtter.
Det første kvarteret var jevnt, før Staal skulle ta mer og mer over mot pause.
Amar Kotlica var en tålengde fra å nå en stuss fra Ole Wick Henriksen før keeper etter to minutter. Mens Erik Løken ikke fikk stokka beina i fin posisjon på Wick Henriksens harde legg etter åtte minutter.
Staal hadde litt mer ball enn Vaulen, men skapte lite. Et skummelt frispark signert Morten Bjørlo glei gjennom feltet etter 13 minutter, men gikk også utenfor.
Keeper Eric Ordaz glapp Even Ørstensens legg ut i feltet etter 18 minutter, men en befriende klarering til kast fikk oss til å puste igjen.
Hos Vaulen hadde Erik Løken et heller ufarlig saksespark over før Alsvik og Ørstensen prøvde seg fra distanse på Ordaz rundt 22 minutter.
Ole Wick Henriksen slo inn i boksen etter 26 minutter og Amar Kotlicas skudd ble blokkert på 14 meter.
Dette var halvsjansens store kamp. Først var Eric Ordaz kjapt nede til venstre etter 35 minutter, før de stripede avsluttet utenfor like etter.
For dem som spilte Vaulen-Bingo kunne dem krysse av for langskudd fra Jimmy Jonevret etter 40 minutter. Ikke ufarlig da ballen havnet i nettveggen etter 40 minutter.
Fredrik Stray Tjaum fikk gult kort etter 41 minutter for en ettersleng. Hans fjerde for sesongen.
Litt bedre takter av Vaulen frem mot pause. Amar Kotlicas førsøk etter 43 minutter ble gitt til corner.
Staals Øyvind Hompland ville ha straffespark på overtid, men fikk isteden gult kort for filming.

I pausen var det en rekordlang kø i kiosken! Man ble tilslutt utsolgt for brus i varmen!
Vaulen kom uforandret ut til andre omgang, men noe var i emning da Alexander Surdal Nilsen og Ceu Lian Khar hadde varmet opp i pausen.
Staal tok kommandoen og hadde et ikke helt ufarlig corner rett etter avspark. Deretter serverte dem et langskudd som Ordaz hadde kontroll på etter 49 minutter.
Sjelden mulighet for Vaulen i andre omgang da keeper Thomas T Mæle fanget Jimmy Jonevrets corner etter 50 minutter.
Ingvald Sandvik Halgunset fikk så gult kort etter 52 minutter. Hans første. På den påfølgende dødballen fikk Kristoffer Ramsland stå helt fri og løfte den inn bak keeper. Vaulen var i furore og mente det var offside.
Dobbelbytte av Vaulen etter 57 minutter da Ceu Lian Khar kom inn for Vegard Natland, mens Alexander Surdal Nilsen gikk inn på topp for Erik Løken.
Isteden doblet Staal ledelsen like etter da Øyvind Alsvik ble målscorer. Denne gangen klikket keeper Eric Ordaz i vinkel. Igjen mente man det var offside.
Offsider eller ei, det var ikke ufortjent at Staal ledet nå. Sigve Kleppa Christensen testet så Ordaz med et tungt skudd, men comeback-keeperen reddet flott. Christensen som forøvrig trolig spilte sin avskjedskamp, nå ryktes det om overgang til Vidar.
Mer Staal. Øyvind Hompland knallet av fra 16 meter, men keeper med refleksredning.
Vaulen hadde ikke skapt noe trykk og sjansene hadde uteblitt. Staals keeper hadde hatt en rolig dag.
Livsfarlig kross fra Staal og Anders Idsø klarerte nærmest på streken til corner etter 76 minutter. Staal jaget sitt tredje og Ordaz måtte slå en ny mulighet til corner.
Så kom genitrekket av Bo Andersen. Man byttet inn spissen Ørjan Bergum for backen Jimmy Jonevret etter 80 minutter. Samtidig la man om til 3-2-3-2, som dog skulle se ut som 3-2-5.
Plutselig var Vaulen farlige! Fredrik Stray Tjaum løftet presist inn fra venstre til Amar Kotlica som stupet frem på andre stolpe rett foran keeper. Ballen trillet inn i det tomme målet! 1-2 etter 81 minutter.

Kampen hadde livnet til. Fredrik Stray Tjaum var nær ved å heade inn Ole Wick Henriksens serve etter 85 minutter. Så corner fra Wick Henriksen etter 86 minutter, ballen gled av hodet til Alexander Surdal Nilsen som headet like utenfor.
Det lå en goal til i kampen, men til hvem? Staal kunne nemlig lett ha kontret inn mot et blottlagt Vaulen.
Tre minutter ble lagt til. Ingvald Sandvik Halgunset ble så felt i boksen og man ropte etter straffe uten å bli hørt.
Så tre minutter på overtid hadde Vaulen corner fra høyre. Ole Wick Henriksen slo inn på andre stolpe hvor Ingvald Sandvik Halgunset headet inn i korthjørnet! 2-2!