Flott gjennomkjøring
(25.07.08) Vaulen var klart bedre enn Austrått i fredagens treningskamp. Tilslutt stod et 5-1 etter mål av Daniel Lie (2), Stian Falnes, Magne Christiansen og debutant Ojan Bijan.
HAKKET HVASSERE? Vaulen sjokket Austrått med sin fart fremme og ledet 4-1 etter halvtimen.
AUSTRÅTT
1-5
10 min
Stian Falnes (Daniel Lie)
Eirik Stokka
14 min
19 min
Danie Lie (David Møller)
26 min
Magne Christiansen (retur)
30 min
Ojan Bijan (retur)
57 min
Daniel Lie (Stian Falnes)
25. juli - Iglemyr - Tilskuere: 15 - Treningskamp - Dommer: Geir Michalsen (Brodd)
1. Ørjan Olsen <- 45 minutter
23. Bjarte Rannestad <- 55 minutter
9. Stein-Ivar Andersen <- 45 minutter (-> 55 min)
22. Ojan Bijan <- 45 minutter (-> 74 min)
12. Magne Christiansen
27. David Møller <- 74 minutter
28. Stian Falnes
11. Daniel Lie
1. Fredrik Haslerud -> 45 minutter
19. Tom Stian Sunde -> 45 minutter
20. Eivind Staurland -> 45 minutter (<- 67 min)
15. Ronny Hauge -> 67 minutter
Robert Hovland og Stian Husvæg har meldt overgang til henholdsvis Vik og Sandviken i sommer. Jarle Eike er skadd. Alexander Surdal Nilsen og Espen Klette er på en ukes ferie i Magaluf. Are Meling kom først hjem fredag kveld. Verken Erik Hildén, Stian Refvik, Tom Arne Bø Pedersen, Tore Søraas eller Kenneth Dahle var tilstede slik at Vaulen stilte med kun fire innbyttere.
Austrått var også svært reduserte og hadde bare et par spillere på benken.
Vaulen (4-4-2): Ørjan Olsen - Bjarte Rannestad, Stein-Ivar Andersen, Marius Fossmark, Stian Lima - Ojan Bijan, Magne Christiansen, Anders Idsø, David Møller - Stian Falnes, Daniel Lie.
Enorm hete denne fredagen i juli. Iglemyrs bane var flott, men gresset var noe høyt. Vaulen gikk rett i angrep da Stian Falnes løftet igjennom til Ojan Bijan etter halvminuttet. Alene mot keeper skjøt Bijan rett i overkroppen på Austråtts utrusende sisteskanse.
Etter fem minutter tok Stian Falnes en langpasning på frekt vis med hælen. Falnes kom ned på høyre og slo inn til Daniel Lie som tok i mot på åtte meter, men skuddet ble reddet på streken av en utespiller.
Stian Falnes slo vegg med Daniel Lie etter 10 minutter og fra 20 meter til venstre for mål kippet han ballen i en herlig bue over keeper og i det tomme målet! En herlig goal av Falnes som viste prov på form.
En frisk Stian Lima brøt spillet etter 12 minutter og la til Magne Christiansen som fra 25 meter skjøt like utenfor høyre stolpe.
Ut av intet utlignet Austrått med Eirik Stokka som fra 20 meter klistret ballen oppe i høyre vinkel til tjue i stil etter 14 minutter.
Vaulen gikk på ny opp i ledelsen etter 19 minutter. David Møller forserte flott på venstre, dro av to mann før han vippet inn en lur ball til Daniel Lie, som trygt satte ballen nede til venstre!
Ved halvspilt omgang ble det innvilget drikkepause av dommer Geir Michalsen.
Klokkene ble satt igang igjen og etter 26 minutter skulle Vaulen gå opp til 3-1 som var fortjent ut fra spill. På det tredje vaulencorneret i rekken, skulle Anders Idsø finne Marius Fossmark som måtte se sin heading ble reddet på strek. På returen litt til venstre for mål dunket Magne Christiansen ballen oppunder nettaket.
Ojan Bijan ble krysstaklet i feltet etter 28 minutter, men dommeren vinket spillet videre. Ojan fikk seg en smell i angrepet og med en blødende leppe måtte han ut for behandling på sidelinjen.
Etter halvtimen ble det 4-1. Bjarte Rannestad slo en flott ball i korridoren til Stian Falnes som kom fri. Keeper fikk gitt retur, men der dukket Ojan Bijan opp og smalt ballen under keeper.
Vaulen ga virkelig Austrått trøbbel med plenty av kjappfotkamerater på topp.
Presist trekantspill mellom Daniel Lie, Stian Falnes og til slutt David Møller, førte nesten frem, men keeper reddet i korthjørnet.
Så etter 37 minutter kom Vaulen til en ny farlighet etter bra spill. Stian Lima sendte ballen til Daniel Lie som forsøk ble reddet til corner.
Anders Idsø slo en presis ball på Ojan Bijans hode, ballen ble vinklet til Stian Falnes som på volley skjøt like utenfor.
I pausen gjorde Vaulen tre planlagte bytter. Sørlendingen Fredrik Haslerud som har prøvespilt med klubben denne uken kom inn for Ørjan Olsen i mål.
Eivind Staurland kom inn på stopperplass for Stein-Ivar Andersen. Spissen Tom Stian Sunde kom inn for Ojan Bijan, dermed ble Stian Falnes flyttet ned på høyrekanten.
Det høye tempoet kunne ikke opprettholdes i nitti minutter med heten og Vaulen spilte mye ballen i laget i starten av andre omgang.
Servitør Anders Idsø løftet over tim Tom Stian Sunde som etter 52 minutter skjøt i tverrlegger og ut i spill.
En sliten Bjarte Rannestad måtte gi seg etter 55 minutter og Steini kom inn igjen.
Så et eksempel på effektiv fotball. Et presis utspill fra Fredrik Haslerud i mål ble vinklet igjennom med fire trekk. Stian Falnes på høyre slo inn til Daniel Lie som ikke viste noen nåde da han dunket ballen i mål fra 14 meter.
Ballvinneren Stian Lima fikk tak i kula på 30 meter, ladet børsa i ti meter og skjøt i høyre stolpe og ut!
Etter 65 minutter fikk Austrått avsluttet fra skrå vinkel, men Haslerud fikk slått ut til corner. I løpsduellen i forkant fikk Eivind Staurland store smerter i ryggen og han kunne ikke fortsette.
David Møller passerte en mann etter 67 minutter og slo til Tom Stian Sunde på venstre, innlegget fant Daniel Lie på andre som skjøt i stolperoten og ut.
Ronny Hauge kom så inn for Eivind Staurland. Ronny tok høyrebacken, mens Stein-Ivar gikk tilbake i midtforsvaret.
Like etter ble det ny drikkepause.
Ojan Bijan kom inn igjen og tok venstre midtbane for David Møller som slet med beina.
Kampen dødde noe hen det siste kvarteret før Ojan pustet nytt liv inn i kampen med noen frekke detaljer etter 86 minutter. Først et heftig raid på venstre hvor han slo vegg med kompis Tom Stian, driblet av tre mann og skjøt i nettveggen. Så en frekk vipp over backen og innlegg mot Tom Stian Sunde som var hårstrå fra årets mål på en stupheading.
Det endte med 5-1 seier til Vaulen, noe som var forjent. En bra oppladning til første seriekamp etter ferien som er borte mot Sandved 1. august.
HELT SKRUDD: Barri mistet skruknotten på Iglemyr idag, men Poddi fant den igjen.