Største serietap på tjue år
(25.05.19) 7-0 tapet mot Åkra bør bare glemmes. Det er vår største tapsdifferanse i serien siden 1-11 mot Jarl 17. juni 1999.
Løpet var kjørt allerede etter 11 minutter da det stod 3-0 til hjemmelaget. Dermed fortsetter forbannelsen på Åkra, gjennom historien har Vaulen kun vunnet to ganger her.
Nå har man kampfri frem til 7. juni når man møter Klepp borte.
Daniel Kvalvågnes 86 min
25. mai – Åkra kunstgress Tilskuere: 170 – Serie – Dommer: A Tveit Katla (Sveio)
1. Endre Lien

91
6. Idar Røed Randeberg (C)

17. Kristoffer Muri <– 46 minutter (<– 84 min)
97. Ivar Evensen

36. Eirik Reiestad <– 63 minutter (–> 69 min) (<– 73 min)

20. Ole Wick Henriksen –> 46 minutter

21. Even Sandøy Nærum –> 63 minutter (<– 69 min)

42. Eric Ordaz –> 73 minutter

5. Bendik Aarstad

23. Stian Refvik

Lang forfallsliste hos Vaulen denne gangen; Thomas Surdal Arnesen (85-årsdag), Trym Landråk Gjerstad (forfall meldt inn i mars), John Herman Ås (jobb), Audrius Mirauskas (utilgjengelig til 17. juni), Alexander Nilsen Surdal (ribbein), Morten Nygård (brukket fot, ute til sommeren), Gabriel Økland Retallack (sykdom), Erlend Høllen Sjøen (sykdom), Tobias Fosse Ekeland (syk). Bendik Aarstad kastet inn håndkleet på oppvarmingen..
Gode nyheter var at Endre Lien var klar etter fing- og håndleddskade. Samtidig hadde man fått kalt inn veteranene Eric Ordaz, Kristoffer Muri og Ole Wick Henriksen.

Vaulen (4–3–3): Endre Lien – Ørjan Bergum, Kristoffer Muri, Idar Røed Randeberg, Ivar Evensen – Eirik Reiestad, John Petter Gilje, Vegard Natland – Fredrik Bokn Hansen, Sisco Mick, Felix Alinyoh.
Vaulen hadde ni forfall før Bendik Aarstad kastet inn på håndkleet på oppvarming og ble den tiende. Så forutsetningene var ikke de beste mot den suverene serielederen.
Vaulen lå litt lavere med kantspillerne i dag slik at det nærmet seg en flat 4-5-1.
Vaulen uhyre nære å ta ledelsen før minutter. Eirik Reiestad gikk på et av sine dype løp og ingen fanget han opp. Han setter forbi en utrusende keeper, men en utespiller kommer til og klarerer på strek!
Isteden tok Åkra ledelsen etter tre minutter. Preben Fauskanger var plutselig alene foran keeper og gjorde ingen feil.
Åkra sjokkstartet her og Endre Lien fikk slått et skudd i tverrlegger, men det viste seg å være offside uansett.
Etter syv minutter stod det 2-0. Et oppspill fra Vaulen nådde ikke frem, i steden fikk man den rett i tryne. En presis og god avslutning over keeper av Preben Fauskanger fra 16 meter.
Vaulen lagde så corner fra høyre. Man fikk bare halvklarert ut på 16 meter hvor Daniel Kvalvågnes fikk dundret oppunder nettaket.
Mens vi fant fram skjemaet for tidenes største tap (2-16 mot Vedavåg i 1987) roet det seg noe. Åkra hadde vært dødelig effektive, selv om Vaulen nok også kunne ha forsvart seg hakket bedre.
Åkra hadde et par cornere rundt 19 minutter, et bilde på at det var enveis-fotball var at Åkras keeper fant frem ballen bak mål og startet å trikse litt for å holde varmen.
Vaulen lagde også en del frispark i farlig territorium denne perioden. Heldigvis var ikke Åkra så presise på labben, slik at man både skjøt over og i mur fra fine skuddhold.
Nærmest kom man etter 31 minutter da forsøket strøk halvmereren utenfor.
Mathias Aastvedt Dahl var plutselig fri i boks etter 34 minutter, men keeper Endre Lien vartet opp med en fin beinparade.
Noe måtte gjøres hos Vaulen som hadde sendt Ole Wick Henriksen i oppvarming. Ole la opp i vinter, men var velvillig å hjelpe til når man var i beit for folk.
Vaulen flyttet så frem litt folk på et offensivt innkast. Isteden kontra Åkra etter 38 minutter. En vaulenspiller prøvde å unngå kast, men dempet isteden ballen tilrette for en blå. Hjemmelaget suste frem og økte til 4-0 ved Preben Fauskanger.
En liten halvsjanse for Vaulen etter 40 minutter da John Petter Giljes corner fant hodet til Idar Røed Randeberg, headingen ble klarert unna av Åkra.
Så 4-0 under til pause. Litt uttur i starten hvor man misser en gedigen sjanse heller slipper inn på de tre første sjansene. Selv om det roet seg noe fra Åkra, skapte ikke Vaulen allverden.

Etter pausen kom Ole Wick Henriksen inn for Kristoffer Muri. Ole tok plass på venstreback, mens Evensen gikk på stopperplass.
Ole imponerte fra første berøring da han dro av en mann før han slo en nydelig diagonalball.
Vaulen frampå etter 51 minutter. Vegard Natland fóret Felix Alinyoh på venstre, innlegget var nær å nå Sisco Mick på femmeteren, men en blp kom i mellom og det endte med kast. Ole Wick Henriksen tok kastet, fikk ballen tilbake og dro innover i banen før han vendte og sendte avgårde en suser. Keeper måtte slenge seg, men hadde nok god kontroll der.
Så skulle Vaulen kunne svare litt? Svaret på det var - nei. Først et langskudd av Åkra i tverrlegger før Jan Inge Haringstad økte til 5-0 da et innlegg ble headet inn etter 53 minutter.
Vondt ble til verre og 6-0 etter 59 minutter ved samme Jan Inge Haringstad. Denne gangen kunne vel Vaulen ha fått et frispark i fortkant da en blå kom susende inn med knottene først på en hvit, men den gang ei. Isteden sklei Haringstad inn et innlegg på andre stolpe.
Vaulen var rystet og mistet fasongen. Endre Lien vartet opp med en dobbelredning.
Vegard Natland slo så vegg med John Petter Gilje, men skjøt vel tilside etter 63 minutter.
Like etter kom en småskadd Even Sandøy Nærum inn for Eirik Reiestad.
Ny gigasjanse for Åkra på fem meter, men Ørjan Bergum fikk forstyrret nok i skuddøyeblikket og fikk blokkert til corner.
Etter dueller i boks lå det plutselig to hvite nede i feltet. Både Ørjan Bergum og Even Sandøy Nærum hadde fått seg noen smeller.
Sandøy Nærum kjente skaden i låret og gikk av allerede etter seks minutter på banen. Dermed kom Eirik Reiestad innpå igjen ettersom Eric Ordaz trengte oppvarming.
Så fire minutter senere hadde Eric Ordaz gjort seg varm, dermed tok man av Reiestad nok en gang, han skal jo spille juniorkamp på søndag og det var ikke vits å tyne ut 90 minutter.
Åkra ble på ny hindret av Endre Lien da han avleverte en beinparade etter 74 minutter.
Lite skjedde nå også Åkra byttet en del. Jan Inge Haringstad fikk velfortjent gult kort etter 77 minutter da han kakket ned Vegard Natland bakfra.
Vaulens Sisco Mick fikk gult kort etter 79 minutter for en høy albue.
Fredrik Lippestad var nær å flukte inn et legg fra høyre etter 80 minutter, men Vaulen slapp med skrekken.
Kristoffer Muri kom innpå igjen etter 84 minutter, ut gikk John Petter Gilje.
7-0 var av det underlige slaget. Først var Ole Wick Henriksen nær ved å score en perle av et selvmål, men keeper vartet opp med en enhåndsredning. Her var det vel en retur som gikk i stolpen? Åkra bet seg fast og slo inn igjen til Daniel Kvalvågnes som fra kort hold netta. Utrolig mange like baklengsmål for Vaulen som man bør kunne rette på?
Et par minutter ble lagt til, her var et gult kort til Ørjan Bergum det meste av det som skjedde.