Vepsen stakk to ganger
(25.05.07) Stian Husvæg scorte to ganger og ga Vaulen 2-1 seier borte mot EIK. Dermed har Vaulen tatt 10 poeng på de fire siste kampene!
HUSIx2: To perlescoringer av Stian Husvæg ga herlig 2-1 seier.
EGERSUND IK
1-2
23 min
Stian Husvæg (Marius Fossmark)
44 min
Stian Husvæg (Anders Dale)
Kenneth Eriksen (E Rasmussen)
57 min
25. mai - Idrettsparken - Tilskuere: 100 - Serie - Dommer: Tom Z Heien (Vigrestad)
80
28. Morten Vadla -> 52 minutter (<- 85 min)
76
18. Anders Owren -> 85 minutter
25. Christian Lyse -> 91 minutter
87. Eric Ordaz
HAISEN: I et ledd på å spare reiseutgifter måtte oppmann Hans "Haisen" Baardsgard sykle ned til Egersund. Turen tok 2 timer og 26 minutter og var en god generalprøve på Nordsjørittet om to uker.
Tom Stian Sunde stod over med vond ankel. Stian Lima slet med legghøne. Alexander Surdal Nilsen og Espen Klette var i Danmark med juniorlaget, mens Trond Kindervåg ikke fikk fri fra jobben. David Møller var skadet, mens Jean André Gjelsten ikke kunne. Tore Tjentland og Stian Refvik var heller ikke med.
Det ble to direkte bytter siden Buøykampen. Tore Søraas var tilbake og gikk inn for Espen Klette på stopperplass, mens Ørjan Birkeland fikk jobben alene på topp for Tom Stian Sunde.
Vaulen (4-4-1-1): Tom Arne Bø Pedersen - Marius Fossmark, Robert Hovland, Tore Søraas, Stein-Ivar Andersen - Stian Adamsen Husvæg, Thomas Idsø, Anders Dale, Anders Idsø - Magne Christiansen - Ørjan Birkeland.
EIK (4-4-2): Asle Sirevåg - Rune Eik, Kristian Koldal, Arild Nodland, Børge Hansen - Jon Sverre Klungland, Jonas Mong (Jan Eric Wetteland 55. min), Kenneth Eriksen, Stian Hunnestad - Espen Rasmussen, Anbjørn Tronerud (Torbjørn Wetteland 55. min). Gule kort EIK: Jan Eric Wetteland (63), Børge Hansen (67), Kenneth Eriksen (77).
Tigrene var aggresive i sitt press i starten og var for det meste over på Vaulens banehalvdel. Særlig farlig ble det aldri. Keeper Tommen ga en liten retur på Stian Hunnestads markkryper etter fem minutter, men fikk etter hvert kontroll.
Vaulen på sin side kom til en del halvfarlige cornere i starten. Stian Husvæg presset frem en corner etter 10 minutter. Anders Idsø slo inn serven fra høyre. Magne Christiansen vant duellen på andre stolpe, ballen datt ned i feltet hvor vel Tore Søraas fikk slengt frem en venstrefot, men keeper Asle Sirevåg fikk kastet seg til venstre og reddet.
Marius Fossmark slår lange frispark og etter 12 minutter fant han Anders Dale med en 60 meterspasning, headingen hadde retning mot mål før den desperat ble klarert ut til corner. På corneret fra venstre fant Thomas Idsø svært så involverte Dale, men midtbanekrigeren fikk ikke styrt ballen mot goalen.
Et flatt innlegg fra Magne Christiansen etter 16 minutter ble slått ut til nok et corner. Anders Idsø slo innoverskrudd til Marius Fossmark som headet over.
Strandguttene var nå mer med i kampen og etter 18 minutter halvklarerte EIK ut i returrommet til Stian Husvæg, men skuddet gikk inn i klypene til keeper Asle Sirevåg.
Vaulen rullet opp et nydelig angrep etter 23 minutter. Thomas Idsø mottok en klarering på midten og fant Marius Fossmark. Fossi tok en piruett og slo en smart stikker til Stian Husvæg som stakk gjennom og fra 16 meter boltet han ballen oppe i det venstre krysset! Du får ikke flottere mål enn det!
JUBELSCENER: Vaulengutta feirer 1-0 som et lag! Fra venstre - Magne Christiansen, Anders Dale, Anders Idsø, Marius Fossmark, Tore Søraas (skjult), Ørjan Birkeland (veldig skjult), Robert Hovland, Stein-Ivar Andersen, Stian Husvæg og Thomas Idsø.
Anders Dale lagde frispark i farlig posisjon på det venstre hjørnet av 16 meteren etter 28 minutter. Dem med oransjt blod fryktet det verste, men istedenfor å skyte sendte Stian Hunnestad ballen ut til venstre, det høye innlegget ble ryddet unna i stor stil.
TETTE MARKERINGER: Ørjan Birkeland ble godt pakket inn på topp. EIK stod konstant igjen med fire mann bak. Her er det Jon Sverre Klungland, Jonas Mong og Anbjørn Tronerud som tar hånd om Birkeland og Husvæg.
Stein-Ivar Andersen ville være med på moroa etter halvtimen. Et kort innkast fra Marius Fossmark nede på høyrekanten gikk i beina til Ørjan Birkeland som broderte seg igjennom et lass før han slo inn, ballen ble headet ut og fra 22 meter klinket Steini til med helvolley opp mot det høyre krysset, men EIKs keeper leverte en fenomenal redning og fikk slått ut til hjørnespark.
EIK var tannløse fremover og kom seg kun inn i boksen på lange innkast, men Robert Hovland, som vel var Vaulens beste i dag, fremstod som krigerlegenden Rob Roy.
TØFFE DUELLER: Anders Dale, Robert Hovland og Thomas Idsø bruker all sin rutine mot Kristian Koldal i en av mange dueller.
Beachboys doblet ledelsen like før pause. Et 50 meter langt frispark fra Stein-Ivar Andersen ble slått inn i boksen. Anders Dale gikk opp i luften og stusset ballen videre. Stian Husvæg lurte offsidefellen og mottok ball inne i fem meteren, alene med keeper satte han ballen kaldt nede i motsatt hjørne! Nok en sterk prestasjon av Husi som viste goalgetteregenskaper.
SJOKOLADEPAKTEN: Eric Ordaz og Stian Lima har drevet en sjokoladepakt i flerfoldige år nå. De deler alltid litt luftig sjokolade i pausen. Nå skal de starte en eksklusiv gruppe på facebook.
Etter 50 minutter skaffet Husi corner. Anders Idsø prøvde et nytt trekk ved å legge ut til Thomas Idsø på 20 meter foran mål, men skuddet gikk et par meter over.
Tomålsscorer Stian Husvæg som slet med vond mage måtte gi seg etter 52 minutter. Inn kom Morten Vadla.
EIK reduserte etter 57 minutter. De gule og svarte spilte seg frem på høyre. Et flatt innlegg fikk passere hele feltet til Kenneth Eriksen som stod på motsatt og la ballen nede i det høyre hjørnet.
Etter timen slo Ørjan Birkeland en kort pasning på tverrs av mål til Anders Dale, men ballen skled av vristen og rullet utenfor.
Anders Dale fikk seg en kraftig stempling etter 63 minutter og dommeren ga gult kort til Jan Eric Wetteland for forseelsen. Medisinmann Vegard Ravndal måtte ut for å hjelpe og mens Dale hinket ut smalt det fra en orginal på tribunen. "Eg sidde raskare enn det han der går av banen."
Anders Idsø prøvde seg på et frispark etter 65 minutter. Ballen ble vridd ned mot første hjørne, men keeper fikk en arm på ballen før forsvaret klarerte utover kortlinjen.
Nå startet Vaulen å bli mer og mer baktunge, mens EIK angrep i en mer offensiv 4-3-3 formasjon. Spillerne var også slitne av å springe på uvanlig dekke og Eivind Staurland, Christian Lyse og Anders Owren ble sendt i oppvarming.
STORT PRESS: EIK presset på, men Tommen i Ordaz' keepertrøye ryddet unna i stor stil. Anders Dale sikrer, mens Jon Sverre Klungland, Børge Hansen og Kenneth Eriksen ikke rekker frem.
Morten Vadla er en tøffing fra Sjernarøy og trekker seg aldri, etter 67 minutter ble han tatt stygt og dermed gult kort til EIKs Børge Hansen.
Thomas Idsø prøvde seg med en suser da han fikk et kort tatt frispark etter 68 minutter fra broremann. Ballen hadde retning oppunder nettaket, men dagens mann på hjemmelaget, Asle Sirevåg, fikk fistet over i stor stil!
Corneret fra Thomas fant Ørjan Birkeland på andre stolpe, men Birkir har truffet bedre før for volleyskuddet havnet i vanngropen på løpebanen.
Nervene var nå i høyspenn på Vaulenbenken, ville hjemmelaget en gang komme seg igjennom? Etter 70 minutter ble et corner blokkert ut på 16 meter hvor Stian Hunnestad klemte til, men heldigvis føyk ballen over krysset.
Det var en smule ampert på banen nå. Morten Vadla fikk gult kort etter 76 minutter for en episode på midten. Like etter fikk EIKs Kenneth Eriksen gult for en stygg takling, mens Ørjan Birkeland på Vaulen vel kom i boken etter 80 minutter for munnbruk.
Så en stygg episode etter 83 minutter. Spiller nummer 11, Kenneth Eriksen, tar tak rundt halsen på Vadla og kaster han i bakken på wrestlingsmanér. Dommer stod fem meter i fra og så det hele, men maktet å overse det hele. Våget han ikke å vise ut EIK-spilleren som hadde gult fra før?
Vadla gikk ned for telling og mistet vel bevistheten en stund. Det ble et avbrudd i spillet før Vadla sjanglet av banen. Anders Owren var ment å komme inn for en sliten Ørjan Birkeland, men kom nå heller inn for Vadla som selvsagt måtte kaste inn håndkleet.
Ikke mindre enn syv minutter ble lagt til av dommeren. Etter 91 minutter kom Christian Lyse inn for Ørjan Birkeland og la inn en seks minutters spurt på topp for å jobbe inn seieren.
Det hele rant ut i sanden for EIK, dermed kunne stolte strandgutter reise hjem til Vaulen med et stort smil om munnen!