Ned på jorda med et brak
(25.04.19) Vaulen fikk det som forventet tøft mot Kopervik. 0-3 var nok slik styrkeforholdet var mellom lagene. Glimtvis ser vi finesse av Vaulen, spesielt i starten av 1. omgang da Thomas Surdal Arnesen fikk herje.
Man faller i sammen etter den første baklengsen. På 0-3 roer kampen seg noe ned med mange bytter på begge lag og kampen dør hen.
Koperviks spiss Kjetil Vatland Olsen var den store forskjellen mellom lagene. Vaulen fikk aldri has på den raske spissen som skapte problemer gang på gang. Nå får man bare nullstille seg til neste kamp som er borte mot Skjold fredag om en uke.
0–3
KOPERVIK

34 min
Bjarte Halvorsen (Underhaug)

40 min
Kjetil Vatland Olsen (str)

55 min
Wilson Gilbert (Valentinsen)
25. april – Vaulenbanen Tilskuere: 50 – Serie – Dommer: Shpetim Vrenezi (Hana)

71. Trym Landråk Gjerstad

En voldsom boost for Vaulen i forrige serierunde da dem slo Lura 5-2 på bortebane. De oransje har dog møtt to antatte bunnlag i starten, her skal man måle seg mot et lag som spås litt høyere oppe på tabellen.
Gode nyheter er at Bendik Aarstad er klar igjen etter karantene.
Fredrik Bokn Hansen og Tobias Fosse Ekeland er tilbake etter skadeforfall sist.
Ellers er det en del småskader, hvor spillerne ventes tilbake om kort tid.
Casper Tjøstheim (ankel), Audrius Mirauskas (overtråkk), Eirik Reiestad (overtråkk), Erlend Høllen Sjøen (hamstring). Even Sandøy Nærum er på ferietur.

Vaulen (4–3–3): Endre Lien – Ørjan Bergum, Bendik Aarstad, Idar Røed Randeberg, Ivar Evensen – Tobias Fosse Ekeland, John Petter Gilje, Morten Nygård – Vegard Natland, Alexander Nilsen Surdal, Thomas Surdal Arnesen.
Tre uker etter forrige seriekamp skulle Vaulen forsvare en god start med fire av seks mulige poeng.
Etter å ha møtt antatte bunnlag i starten, var dette den store testen da Kopervik nok vil havne på øvre halvdel.
Siden 5-2 seieren over Lura var det gjort to endringer. Endre Lien og Bendik Aarstad kom inn for Trym Landråk Gjerstad og Felix Alinyoh.
Kopervik som før påske holdt godt følge med Madla i NM-kvalik, hadde på sin side gjort fem endringer.
Før avspark skiftet lagene side slik at Vaulen fikk den leie kveldssolen i øynene.
Keeper Endre Lien måtte få praiet en caps og fikk låne Stian Refviks moteriktige sorte.
Rimelig rolig start hvor et frispark til Vaulen fra 25 meter var beholdningen, men forsøket fra Morten Nygård gikk i muren.
Så stor sjanse til Vaulen etter syv minutter. Ørjan Bergum slo en flott ball i kanalen til Tobias Fosse Ekeland som prøvde å kippe over en utrusende keeper, men å få foten under ballen på kunstgress er ikke alltid like lett slik at ballen spratt rimelig enkelt inn til keeper.
Kopervik trillet, men Vaulen skapte vel så mye på overganger som etter ti minutter da Bergum skaffet oss en corner. Morten Nygård slo en flott serve inn mot Ivar Evensen, men han stanget ballen tilside for mål.
Så foret stopperne Thomas Surdal Arnesen to ganger på kort tid ute på venstre. Først skar han inn i boks og la tilbake mot Morten Nygård som sklei, neste gang la han flatt inn foran mål mot Tobias Fosse Ekeland som bare fikk skolissene på ballen som suste forbi.
Bendik Aarstad felte så på venstresiden av egen boks på høyde med fem meteren. Frispark etter 16 minutter. Ballen ble slått inn og det oppstod kaos i boks, blant annet gikk to hvite spillere ned med jammer. Spillet fortsatte og keeper Endre Lien reddet.
Kopervik hadde noen robuste spillere og Alexander Nilsen Surdal ble liggende etter en duell på midten, spillet fortsatte og Kopervik vant corner etter 20 minutter. Nilsen Surdal var på beina igjen da Kopervik tok corneren fra venstre, forsøket ble headet unna av Aarstad i boks.
Kopervik hadde nå tatt helt over, men de største sjansene hadde vi ikke sett den første halve timen.
Kjetil Vatland Olsen presenterte seg etter 31 minutter da han kom løs etter en bom i vaulenforsvaret. Ivar Evensen kom sklidene til og berget Vaulen i første omgang, samme Vatland Olsen fanget opp restene og skjøt meteren utenfor.
Kopervik fikk frispark ute på høyre rundt 25 meter fra målet. Ørjan Langåker Underhaug slo et flatt legg inn i boks som Bjarte Halvorsen fikk fluktet inn. Muligens innøvd, Vaulen hang iallefall ikke med der. 0-1 fordel Kopervik etter 34 minutter.
Målet boostet Kopervik samtidig som et forskremt Vaulen mistet fasongen. Et skummelt hardt legg fra Wilson Gilbert gikk på tverrs gjennom boksen etter 36 minutter.
Kopervik var helt over Vaulen nå. Vatland Olsens avslutning fra skrå vinkel etter 37 minutter snek seg forbi en liggende Endre Lien før Idar Røed Randeberg fikk unna på strek.
Kjetil Vatland Olsen gikk så ned på vei alene mot mål, men dommeren lot spillet gå til store protester.
Sekunder senere felte Ørjan Bergum samme mann innenfor boksen. Denne gangen var dommeren klar i talen. Gult kort til Bergum og straffespark fordel KIL.
Keeper Endre Lien var etter straffen til Kjetil Vatland Olsen, men rakk akkurat ikke frem. 0-2 etter 40 minutter.
Vaulens kanter byttet nå side og Thomas Surdal Arnesen presenterte seg nok en gang like før hvilen. Han dro av backen, men blåste skuddet like over.
Dermed lå man under 2-0 da dommeren blåste for halvtid.
God start av Vaulen før total kollaps det siste kvarteret. Energien som man har hatt når man har prestert tidligere i sesongen var borte vekk.

Etter pausen kom Sisco Mick inn for Thomas Surdal Arnesen som slet med ryggen.
En leken Mick la igjen til Nygård, som igjen slo på tverrs til en god Ivar Evensen, men avslutningen fra skrå vinkel etter 48 minutter gikk faktisk til kast.
51 minutter nå og Morten Nygård var nær å stikke fri Tobias Fosse Ekeland, men keeper fikk kastet seg inn foran.
Vaulen hadde snudd trioen på midten og det fungerte faktisk bedre da man fikk nådestøtet. Vatland Olsen driblet av tre mann før han spilte Kjetil Rafdal Valentinsen. Han igjen slo en stikker til Wilson Gilbert på fem meter, ganske så fritt fikk han blåst skuddet over hodet på keeper. Feiringen stod også i stil, en saltomortale!
Målet skaket Vaulen på ny og Idar Røed Randeberg kom i mellom og fikk avverget 0-4 like før timen. Gilbert var på ferde like etter da han først skjøt i blokken før ballen gikk utenfor.
Hei hvor det går! Kjetil Vatland Olsen rev seg løs på ny etter 62 minutter. Endre Lien ruset ut og spissen satte utenfor. Vatland Olsen rev seg i håret, for en stor sjanse!
Koperviks Claus Niukuri pådro seg et gult kort etter 64 minutter, om det var for taklingen eller munnbruket etterpå er vi litt usikre på.
Flott beinparade av keeper Endre Lien på Vatland Olsens skudd etter 66 minutter.
Så startet en periode med flere bytter fra begge lag. Hos Vaulen kom Felix Alinyoh og Fredrik Bokn Hansen inn for henholdsvis Alexander Nilsen Surdal og Tobias Fosse Ekeland.
Morten Nygård tok et frispark fra det venstre hjørnet av boksen etter 68 minutter, men Kopervik vant hodeduellen.
Ørjan Langåker Underhaug vartet så opp med dagens mest ambisiøse, men det frekke brasseforsøket gikk over.
Nytt bytte hos Vaulen da backen Gabriel Økland Retallack kom inn for stopper Bendik Aarstad etter 70 minutter, det betød at Ørjan Bergum gikk inn som stopper.
Et flott raid av Sisco Mick ble belønnet med corner etter 73 minutters spill.
Ørjan Bergum levde farlig etter 74 minutter da han dyttet Kjetil Vatland Olsen i ryggen. Frispark fra 16 meter, men ingen kort.
Backen John Herman Ås kom inn for Vegard Natland etter 77 minutter, det betød igjen at Evensen ble flyttet opp som kant.
Fredrik Bokn Hansen snappet så en ball opp på 40 meter. Det så lovende ut med mye rom foran seg, men han gikk seg fast i kampens 81. minutt.
Kampbildet var noe jevnere etter alle byttene, men det gikk litt for smått og det var lite trøkk inne i boksen.
Sebastian Mollan kom deretter inn for John Petter Gilje etter 82 minutter. Det betød at man avsluttet med åtte juniorspillere.
Sebastian Mollan presenterte seg med en stikker til Felix Alinyoh, men KILs sterke stopper Claus Niukuri var rett og slett sterkest og fikk skjermet ut.
Ny flott ball av Mollan, denne gang ut til Mick på høyre. Innleggeet inn i boks fant Felix Alinyoh som fikk headet mot mål, men keeper holdt kontrollert i kampens 87. minutt.
Ny god redning av Endre Lien på Gilberts forsøk fra 10 meter etter 88 minutter.
Gabriel Økland Retallack fant så Fredrik Bokn Hansen sentralt i banen, men en skuffet Fredrik så skuddet sitt gå vel tilside for målet.
Tre minutter ble lagt til. John Herman Ås var på ferde etter 92 minutter og fikk slått inn foran mål, men Kopervik kom i mellom og fikk ut til corner.
Man fikk ikke noe ut av corneren og det endte 0-3.

DAGENS BEACHBOY
Ørjan Bergum ble kåret til Vaulens beste spiller og vant med det gavekort på massasje hos Vaulen Kiropraktorklinikk.