Stor fremgang
(25.03.08) Vaulen vant 5-1 borte mot Nærbø og ga svar på tiltale etter svake resultater i det siste.
Noen skjønnhetsfeil var det, men i store deler av kampen var det enveiskjøring.
MÅL-ARE: Toppscorer Are Meling var involvert i alle målene med to mål og tre assist!
NÆRBØ
1-5
Nærbø
1 min
33 min
Magne Christiansen (Are Meling)
39 min
Alexander Surdal Nilsen (Meling)
53 min
70 min
Are Meling (Daniel Lie)
80 min
Are Meling (Erik Hildén)
25. mars - Loen - Tilskuere: 25 - Treningskamp - Dommer: SA Johannessen (Hidra)
20. Erik Hildén -> 61 minutter
Kenneth Dahle, Marius Fossmark og Kartevoldbrødrene stod over i dag, men Stian Falnes, Stian Lima og Espen Klette var tilbake.
Thomas Idsø styrte skuta alene da Endre Tangen var på ferie i Australia. Thomas hadde tatt ut tidenes yngste forsvar med Tarald Kleppa Øvrebø (16) og Espen Klette (18) i midtforsvaret. På backene fant vi Tore (20) Søraas, samt veteran Stian Lima (26). Eivind Staurland var ankeret på midten med Anders Idsø og Magne Christiansen som indreløpere. Vinger i dag var Alexander Surdal Nilsen og Daniel Lie, mens Are Meling var alene på topp.
Vaulen (4-5-1): Ørjan Olsen - Stian Lima, Espen Klette, Tarald Kleppa Øvrebø, Tore Søraas - Alexander Surdal Nilsen, Magne Christiansen, Eivind Staurland, Anders Idsø, Daniel Lie - Are Meling.
Kampen ble flyttet frem et lite kvarter og man spilte med kun 40 minutter lange omganger da det skulle spilles en vinterseriekamp etterpå.
Nærbø sjokkstartet da de tok ledelsen etter 21 sekunder! Ballen ble pushet opp til en Nærbøspiss som fikk vandre rett gjennom i midten. Ballen ble lagt nede i høyre hjørne til 1-0!
Første forsøk fra Vaulen kom etter seks minutter da Magne Christiansen skjøt utenfor stolpen fra 18 meter etter at man hadde valset ned på høyre og slått inn.
Anders Idsøs presise venstrefot fant Are Meling som stusset mot Alexander Surdal Nilsen, men ballen gikk litt for fort og keeper vant 50/50-duellen.
Etter en skrekkelig start var Vaulen det dominante laget. Man spilte tålmodig fotball og det var morsomt å se på hvordan man holdt ballen i laget, Nærbø stod ofte i "lånå".
Backene var offensive og man kom ofte i overtall på kantene, som da Stian Lima kriget seg til et corner etter 11 minutter. Anders Idsøs corner fant Eivind Staurland på fem meter, men headingen gikk rett mot keeper som slo ut igjen til Tore Søraas som headet over.
Nytt bombardement etter 18 minutter da man kom til en ny dobbelsjanse. Alexander Surdal Nilsen slo inn fra sin høyre side til Daniel Lie som låret tilbake til Anders Idsø, keeper måtte gi retur på skuddet fra 15 meter. Neste mann i køen, Daniel Lie, løsnet så skudd, men kula mistet fart i blåtrøye før man fikk klarert på streken.
Det oppløftende spillet fortsatte og etter 28 minutter var det fare på ferde igjen da Espen Klette slo en kjempeball ut mot Alexander Surdal Nilsen på høyre. Are Meling headet innlegget hårfint utenfor venstre stolpe. Den så vi inne!
Nærbø fikk noen kontringer etter småslurv hos oransj, ellers skapte dem minimalt.
Vaulen utlignet etter 33 minutter etter at Tore Søraas tok innkast på venstre omlag 30 meter fra mål. Sterke Are Meling tok mot og la på tverrs til Magne Christiansen, som nok var heldig da sokkeskuddet hans trillet inn til høyre for keeper. Tross alt var det fortjent etter spill og sjanser.
Så en lurifaks lobb av Are Meling bak Nærbøforsvaret til Daniel Lie som stakk igjennom. En våken keeper ruset ut og Daniel fikk ikke tid på seg slik at skuddet gikk rett i armene til Nærbøs sisteskanse.
Stor sjanse til Nærbø etter 36 minutter. En halvklarering av Vaulen på 25 meter ga hjemmelaget en gylden mulighet da keeper var langt ute, ballen ble løftet inn mot mål, men heldigvis skrudde den like utenfor
Alexander Surdal Nilsen scoret 2-1 etter 39 minutter. Det var presis og hurtig fotball som ble startet med et flott utspill av Ørjan Olsen, Are Meling stusset videre til en våken Alli. Fra omlag 16 meter skjøt han i den venstre stolpen, ballen trillet på langs av linjen før det smøg seg inn i motsatt! Lekkert!
Nytt rot i de bakre rekker etter 40 minutter da et tilbakespill til keeper ble for kort. Ballen ble sendt inn på tverrs av mål, men heldigvis fikk ikke Nærbø omsatt det.
To bytter ble gjort i pausen i det man la om til 4-4-2. Anders Bårdsen erstattet Ørjan Olsen i mål, mens Stian Falnes kom inn for Eivind Staurland. Daniel Lie gikk opp som spiss, mens Stian la seg ut mot venstre.
Ellers byttet backene Lima og Søraas side.
Are Meling slo en høy ball inn i feltet mot Stian Falnes som nesten fikk pirket inn ballen fra død vinkel etter 41 minutter.
Nærbøs klarering havnet i beina til Stian Lima etter 47 minutter. Big Mac plafret avgårde, men ballen skled nok av foten og gikk et par meter utenfor.
Nærbø reddet på streken etter 49 minutter. Anders Idsø slo en lang ball opp som Nærbø headet til Are Meling, fra 14 meter ble skuddet blokkert.
Stian Falnes kastet langt inn fra venstre etter 53 minutter. Ballen stusset så vidt i lua til Are Meling og videre til Magne Christiansen, som fra 12 meter til venstre for mål la ballen opp i lengste kryss på toppscorermanér.
Hjemmelaget hadde faktisk hatt en liten periode med bra spill før målet, etter 55 minutter slo dem igjennom i sin venstre kanal, kanten kom seg forbi, men skuddet trillet ufarlig inn til keeper.
Stein-Ivar Andersen kom inn på høyrekanten for Alexander Surdal Nilsen etter 56 minutter.
Tore Søraas slo et nydelig innlegg fra høyre inn til Are Meling som ikke fikk full treff på sitt skudd, keeper ga retur og både Daniel og Are kom svært nær.
Daniel Lie fikk så et mål annulert for offside etter 58 minutter, da han knuste et innlegg opp i vinkelen.
Erik Hildén kom inn for Stian Lima etter 61 minutter.
Nå var det bare Vaulen igjen og Anders Idsø kom nær på et skudd som flakket inn til keeper, mens Are Melings frispark gikk i muren.
Nærbø foretok så hele seks bytter etter 65 minutter da tilsynelatende flere unggutter kom innpå.
Daniel Lie slo en nydelig ball i bakrommet til Are Meling etter 70 minutter. Kaldt prikket bare Are ballen inn i høyre hjørne.
Magne ble tatt voldsomt etter 77 minutter, men dommeren vinket fordel da Are Meling var gjennom på høyre. Legget inn i midten til Daniel Lie ble headet inn i armene til keeper. Synderen som felte Magne så stygt hadde gult fra før og byttet seg lynkjapt ut på egenhånd.