13. Olav Barstad Lund -> 82 minutter
Flere forfall for Vaulen som kun hadde en utespiller på benken.
Trener Bent Lie hadde nykomponert en 4-2-3-1 formasjon, hvor Eike og Staurland lå defensivt på midten, mens Holm var alene på topp.
En frossen grusbane og et dårlig flomlys gjorde sitt til at dette ikke ble en vakker kamp, isteden var det mye kriging på midtbanen.
Der er som kjent Bjerkreim svært gode og det var da også hjemmelaget som var best i første omgang. Så mange sjanser kom dem dog aldri til, nærmest i starten var de kanskje med et frispark fra langt hold som smalt rett utenfor krysset.
Ellers fikk Stian Lima seg en frossen ball rett i fleisen etter seks minutter og måtte ut for behandling for neseblod og kutt i leppen.
Etter 12 minutter kunne Vaulen fått straffe da Henning Frode Holm ble skubbet ned i feltet, men dommeren overså episoden. Holm ble senere også avblåst for offside i bra posisjon, mens han hadde et skudd som ble blokkert i siste liten.
Bjerkreim kontret med deres lynraske spiss etter halvtimen. Stein-Ivar Andersen ble først passert, før han var uheldig å ta bakbeina på Bjerkreim-spilleren rett innenfor 16 meteren. Dermed soleklart straffe.
Bjerkreims rutinerte stopper steppet opp fra krittmerket, men Tom Arne Bø Pedersen reddet ballen i fast grep. Vaulenkontingenten jublet, før dommeren krevde at straffen skulle tas om igjen da Robert Hovland visstnok hadde vært tre meter innenfor 16 meteren da straffen ble tatt.
Bjerkreims nummer 10 fikk igjen sjansen og denne gangen klarte han å overliste Tommen, slik at det stod 0-1.
Vaulen skulle svare fem minutter senere da man brøt et Bjerkreim oppspill, ballen ble lagt igjen til Anders Idsø som krosset over til motsatt. Fra hjørnet av 16 meteren fikk Stian Adamsen Husvæg drømmetreff på halvspretten, ballen smalt inn i nærmeste hjørne til 1-1. Dette var Stians første A-lags mål for klubben.
Målet så ut til å inspirere Vaulen som glødet til på tampen av omgangen, etter flott forspill av Idsø-brødrene var det tilslutt Ronny Hauge som prøvde skuddfoten etter 42 minutter uten hell.
Lagene hadde hver sin omgang og nå var det Vaulen sin tur. Jarle Eike slo en super løpeball til Henning Frode Holm etter 48 minutter, men Bjerkreimstopperen fikk knuffet unna Holm i siste liten. Minuttet senere var Robert Hovland farlig frempå med hodet på et Thomas Idsø frispark, men ballen gikk like tilside for mål.
Så fikk Eivind Staurland en gylden mulighet, da et innkast fra Thomas fant han i boksen, men volleyforsøket gikk like over.
58 minutter nå og Thomas finner Anders på venstresiden, innlegget spretter forbi en stopper før Henning fikk lagt tilbake, men skuddet fra Jarle Eike ble blokkert. Henning var etter den løse ballen, men ble brutalt hockeytacklet i boksen uten at dommeren ville blåse.
Ved halvspilt omgang kastet Stian Lima inn til Anders Idsø i feltet, men skuddet gikk over.
Vaulen førte nå kampen og hadde fortjent et mål. Lima brøt og fant Holm, før Anders Idsø på hjørnet av 16 meteren fikk bra treff, men ballen smalt i nettveggen.
Vaulen prøvde å kaste inn trumfkortet i Olav Barstad Lund for Stian Husvæg etter 82 minutter, to minutter senere fikk også keeper Tom Arne Bø Pedersen prøve seg som spiss for Henning Frode Holm.
Men Bjerkreim klarte å ri det av og det ble poengdeling.