Vaulen junior slo Hinna
(24.01.08) Trener Endre Tangen (bildet) fikk drømmestart som Vaulentrener.
Etter en kjedelig første omgang løsnet det i andre omgang. Med fem 17-åringer nedsablet Vaulen rivalen Hinna med siffrene 5-1!
Målscorere for Vaulen var Magne Christiansen (2), Anders Idsø, Are Meling og Stian Falnes.
PANGSTART: En fornøyd Endre Tangen etter 5-1 i debuten.
5-1
HINNA
Anders Idsø (frispark)
49 min
Magne Christiansen (A Idsø)
61 min
Are Meling (Stian Falnes)
65 min
67 min
Arthur Idland
79 min
Stian Falnes (Magnus Kartevold)
83 min
25. januar - Vaulenbanen - Tilskuere: 55 - Vinterserie - Dommer: T Ø Tjelle (F &G)
22. Stian Husvæg
Vaulen var uten Stian Lima, Daniel Lie, Thomas Idsø, Robert Hovland, Jarle Eike og Bjarte Rannestad.
Man startet i en 4-5-1 formasjon hvor Marius Fossmark lå i en defensiv midtbanerolle! I mål gjorde Ørjan Olsen comeback for Vaulen.
Vaulen (4-5-1): Ørjan Olsen - Stein-Ivar Andersen, Espen Klette, Tore Søraas, Stian Refvik - Alexander Surdal Nilsen, Magne Christiansen, Marius Fossmark, Anders Idsø, Kenneth Dahle - Are Meling.
Kampen startet jevnt. Vaulen kom til et par halvsjanser, mens Hinna ikke maktet å produsere noen farligheter.
Stian Refvik fikk seg en smell i hodet etter syv minutter og gikk ned for telling. Etter å ha tatt en liten telling prøvde han å fortsette.
Kampens første sjanse kom etter 16 minutter da et frispark fra Anders Idsø fant Magne Christiansen på det høyre hjørnet av femmeteren, men avslutningen gikk like utenfor.
Stian Refvik klarte ikke å fortsette og måtte ut. Inn kom debutant John Petter Gilje på en uvant venstrebackrolle, "Johnsen" er jo vanligvis sentral midtbane på juniorlaget.
En stikker fra Magne Christiansen fant Are Meling på høyre hjørne av boksen, men skuddet gikk hardt i nettveggen.
Så etter 20 minutter headet Magne i tverrleggeren, men linjemann vinket for offside.
Et horribelt utkast fra Hinnas keeper etter 28 minutter ble fanget opp av Anders Idsø som fant Are Meling på 25 meter, men skuddet hadde mer fart enn retning og gikk langt utenfor.
En Hinnaspiller hadde to mann i ryggen og falt inne i boksen, de røde ropte på straffespark, men dommeren vinket spillet videre.
Vaulen hadde så et flipperspill inne i Hinnas femmeter. Magne hadde to muligheter, men fikk ikke fyrt av under sterkt press. Ballen gikk så på tverrs av mål hvor Kenneth Dahle var en hårsbredd fra å nå frem. Like etter ble et innlegg fra høyre slått på Are Meling som headet et par meter over det høyre hjørnet. Nå så vi gode tendenser!
Fire minutter ble lagt til før dommeren blåste for pause.
Det var en kjedelig første omgang, men Vaulen var tett bakover og Hinna hadde ikke en eneste farlighet foran mål.
En litt for ivrig Stein-Ivar Andersen fikk gult kort etter 47 minutter i sin 200. kamp for Vaulen.
Marius Fossmark lurte seg forbi med en frekk vending, før han ble felt på 20 meter.
Dette var drømmehold for Anders Idsø, som ganske riktig curlet ballen opp i det høyre krysset! Et klassisk perlemål fra den kanten, Andis 98. mål for A-laget.
Anders Idsø slo over til John Petter Gilje på det venstre hjørnet av feltet, skuddet gikk forbi backen, men trillet heller ufarlig inn til keeper.
Den hardt kjempende Kenneth Dahle gikk ut etter 55 minutter. Inn kom Stian Falnes, som er en 24-årig prøvespiller fra Sunde.
Det ble en ny debut etter 61 minutter da Magnus Kartevold kom inn for Tore Søraas. 17-åringen gikk ut på backen, mens Steini gikk inn som stopper.
Like etter stod det 2-0 da et Anders Idsø corner fritt ble headet inn av Magne Christiansen. Det var elendig markering av Hinna der.
Hinnas Joalim Førland skuldret ballen mot spilleretningen til Stian Falnes som la 45 til Are Meling, fra omlag 20 meter dunket han ballen nede i det høyre hjørnet!
Jonas Kartevold fikk sin debut for A-laget fem minutter etter sin tvillingbror. Jonas tok Marius Fossmarks rolle sentralt på midtbanen. Nå var det en ung snittalder på Vaulen som hadde fem juniorer på banen.
Hinna reduserte etter 67 minutter. Et legg fra venstre kom over på motsatt og ble headet i bue over keeper av Arthur Idland i lengste hjørne, dermed 3-1.
Hinnas Børge Lien var farlig frempå etter 72 minutter, men keeper Ørjan Olsen kastet seg ned i hjørnet og fikk gitt til corner.
Venstreback Erik Hildén gjorde comeback for Vaulen etter 75 minutter da han erstattet Stein-Ivar Andersen. Samtidig gikk John Petter opp på midten, mens Magne gikk ned som stopper.
GJENSYN: Erik Hildén (26) spilte jo 2002-sesongen for Vaulen, da tok Vaulen gull i serien! De siste årene har han studer utenbys.
Are la så til Anders etter 77 minutter, han vendet seg forbi to mann, men på klart hold til venstre for mål skjøt han i nettveggen.
Vaulen gikk opp til 4-1 ledelse etter 79 minutter. John Petter Gilje jobbet seg frem til et corner. Anders Idsø slo inn fra høyre til Magne Christiansen som igjen fikk stå fri, to Hinnaspillere prøvde å stoppe skuddet, men dommeren dømte det over streken.
Anders Idsø slo til Stian Falnes etter 81 minutter, han fintet seg forbi siste mann, men fra skrå vinkel ble skuddet blokkert.
Et corner fra Anders Idsø fant Espen Klette, men headingen gikk i en rød mur av spillere.
Stian Falnes økte til 5-1 etter 83 minutter. Magnus Kartevold la inn fra høyre og fant Stian på venstre som dunket den inn på halvvolley.
Et flott skrudd innlegg fra Erik Hildén fant Are Meling som headet like utenfor etter 84 minutter.
Nå hadde kampen åpnet seg opp og Hinna fikk en stror dobbelsjanse etter 85 minutter, men Ørjan ryddet opp.
Anders Idsø fikk restene av et Magne Christiansen corner etter 88 minutter. Det lave skuddet mot høyre hjørne, strøk like utenfor.
En lur ball fra Jonas Kartevold i bakrommet fant Stian Falnes, men skuddet gikk utenfor.
Dermed ble det 5-1 seier til Vaulen, noe som var en god gjennomkjøring og viser at Vaulen er på riktig vei.
KYLLINGREKKA: Debutant Stian Falnes flankert av 5 stykk 90-modeller. Vaulen hadde nemlig fem 17-åringer i aksjon da de knuste Hinna. Fra venstre - Espen Klette, Alexander Surdal Nilsen, Stian Falnes, John Petter Gilje, Magnus Kartevold og Jonas Kartevold.
STOLTE FEDRE: Tor Kartevold og Kjell Petter Gilje så sønnene debutere.