Verdig avslutning
(24.10.11) Med ingenting å spille for slapp Vaulen seg løs. 3-1 ble det mot Randaberg som før kampen hadde håp om opprykk.
Dagens mann var Henrik Jelsa (bildet) som med sine tre mål tangerte Magne Christiansens 12 mål i serien. Det kunne ha blitt mer til de oransje som hadde tre stolpeskudd!
3–1
RANDABERG 2
Henrik Jelsa (Falnes)
26 min

29 min Joachim Nordgren
Henrik Jelsa (Meling)
42 min

–> 77 minutter

Mye skader og forfall hos Vaulen den siste tiden, men man klarte nå å skrape sammen et lag.
Vaulen (4–4–2): Mathias Paulsen – Erik Bård Bråtveit, Daniel Vatland, Anders Idsø, Stian Lima – Stian Falnes, Thomas Idsø, Magne Christiansen, Halil Husic – Gaute Schei, Henrik Jelsa.
Vaulen spilte i sterk motvind i første omgang, men kom allikevel best i gang. Stian Falnes kom på innsiden av boksen etter seks minutter, men skuddet ble blokket.
Thomas Idsøs frispark fra venstre etter 8 minutter ble headet unna på strek. Like etter haltet Magne Christiansen av etter å ha slått opp strekkskaden.
Spissen Are Meling kom inn for Christiansen etter ni minutter, noe som betød at Gaute Schei gikk ned på midten.
Hva så med Randaberg 2? Dem hadde et par cornerer, ellers var det lite slagkraft i det unge mannskapet.
Atten minutter nå og Henrik Jelsas innlegg fant Gaute Schei som fra fem meter headet over, det skal sies at innlegget var bittelitt for høyt.
Vaulen fikk til en del gode opprullinger. Randaberg spilte trangt i 4-3-3 og Vaulens offensive venstreback Stian Lima skapte hele tiden overtall. Etter 19 minutter kom han nær selv, men skuddet ble faktisk dempet av en RIL-spiller på fem meter...
Mats Haugland rundet et par mann og skjøt fra 16 meter etter 21 minutter, men Vaulens keeper Mathias Paulsen var flott nede og reddet.
Henrik Jelsa viste tendenser etter 22 minutter da han fra venstresiden av boksen fikk til et hardt skudd, men rett på keeper.
Vaulen tok ledelsen etter 26 minutter da Stian Falnes' lave innlegg fra høyre ble fluktet inn i lengste av Henrik Jelsa.
Randaberg svarte kjapt da Joachim Nordgren sendte av en suser i venstre vinkel etter 29 minutter. Den var utagbar.
Keeper feilberegnet lengden på Thomas Idsø's frispark i motvinden etter 31 minutter. Ballen falt ned på hodet til Daniel Vatland som headet i bue mot mål, men en spiller i sort rakk å få unna.
Thomas Idsøs tredje corner for kampen var skummelt da den gled forbi både Anders Idsø og Henrik Jelsa før den nesten snek seg inn i lengste i det 32. minutt.
Randaberg kom til et skudd fra skrå vinkel etter 38 minutter, men Mathias Paulsen var raskt nede.
Are Meling flikket så en lang og høy ball ned til Henrik Jelsa som fra syv meter dundret ballen oppunder nettaket og 2-1 etter 42 minutter.
Dommeren blåste av for pause minuttet på overtid.
Etter sideskiftet hadde Vaulens kantspillere byttet side. Noe som betød at Halil Husic fikk spille langs hovedtribunen i begge omgangene.
Are Meling slo en god ball frem til Henrik Jelsa etter 54 minutter, skuddet hans ble fistet over av keeper, men dommeren fikk det ikke med seg og dømte utspill fra mål.
Anders Idsø og en RIL-spiller var i tottene på hverandre etter en duell i Vaulenboksen, men dommeren valgte kun å gi tilsnakk til begge.
Så like etter i det 57. minutt fikk Stian Falnes unngjelde for en ettersleng, men han skulle komme seg på beina igjen.
Henrik Jelsas innlegg fra høyre etter 59 minutter fant Gaute Schei som headet i krysset og ut.
Gaute Schei fant så Stian Falnes etter 62 minutter, han var alene gjennom og skjøt på innsiden av en feilplassert keeper, men ballen gikk i første stolpe og ut!
Så var det Erik Bård Bråtveit som trengte behandling etter en smell i ansiktet.
Stian Falnes ble så erstattet av Christian Lyse, mens David Møller kom inn for Halil Husic. Samtidig kom Bråtveit inn på banen igjen etter behandling.
Randaberg kom på en sjelden visitt etter 64 minuter, men Mathias Paulsen avverget kontringssjansen med en god redning.
Så stjal Henrik Jelsa ballen fra en Randaberg-forsvarer. Han rundet en mann før han kaldt satte inn 3-1 etter 70 minutter.
Nå ga Randaberg nærmest opp. David Møller førte på tverrs etter 74 minutter før han ga videre til Christian Lyse, men lobben dalte ned like over.
Eirik Mæland kom inn for Erik Bård Bråtveit etter 77 minutter, samtidig gikk Thomas Idsø ut til fordel for Anders Dale.
RIL hadde et par skudd fra distanse, ellers kom dem ikke til noe. Anders Idsø i Vaulen-forsvaret leste spillet og fanget opp alt.
To Vaulen-spillere lå som strødd etter noen tøffe taklinger og Daniel Vatland var uenig med dommeren, dermed fikk han gult kort etter 87 minutter.
Are Meling serverte så til Henrik Jelsa etter 89 minutter, fra fem meter hadde han en gylden sjanse, men keeper vartet opp med en flott redning. Sjansen kom etter flott klikk-klakk-spill av Vaulen som virkelig lekte seg.
Henrik Jelsa løp på skyer nå og kunne lett ha scoret mer, som etter 89 minutter da han vendte, gjorde noen kroppsfinter før han smalt ballen i tverrlegger og ut!
Et langt Vaulen angrep to minutter på overtid endte med at Gaute Schei fikk en retur ut på 20 meter, han dundret av på direkten og ballen skjøt fart, men keeper reddet flott.