Tok sitt første poeng
(24.09.21) Det var uhyre viktig for Vaulen å ikke tape mot Nærbø, da hadde man vært 6 poeng bak dem i en antatt nedrykksstrid.
Vaulen startet best, men kom under. Daniel Nicol utligner like før hvilen. I 2. omgang kommer man til en rekke sjanser, men sliter med uttellingen selv mot ti mann de siste tjue minuttene
NÆRBØ
11
Rune Mjåtveit
17 min

40 min
Daniel Nicol
24. sept – Loen 1 Tilsk: 40 – Serie – Dommer: Anders Løge (FGI)

19. Jama Moallim

Aleksander Idland var vikartrener for kvelden.
Nysigneringen Harun Bashir Ali  fra Vidar gikk rett inn på laget, men verken Hicham Billa eller Oliver Kvello-Aune Nilsen var med i troppen.
Forfall fra Marius Kastet betød at Ridwan Ayada startet mellom stengene.
Henning Rimereit og Hogne Heggheim var tilbake etter å ha vært ute i de siste kampene. Oskar Moe og Martin Wathne er forøvrig i trening, men var ikke med her.
Håvard Nygård er ute med skade i muskelvevet i armene, men han håpes tilbake i trening neste uke. Keeperen Simen Fosse Aa håpes ventes tilbake i trening om et par uker.

Vaulen (4–3–3): Ridwan Ayada – Ørjan Bergum, Edvardas Kupsys, Aleksander Idland, Jonas Syvertsen – Henning Rimereit, Eirik Reiestad, Harun Bashir Ali – Daniel Nicol, Hogne Heggheim, Vegard Natland.
Vaulen kom klart best i gang. Jonas Syvertsen hadde frispass til å gå fremover fra backen. Vegard Natland var flink til å dra innover og skape rom for han slik at man kom til en rekke innlegg.
Spillemessig var man klart bedre. Nærbø lå dypt og baserte seg på kontringer og dødballer.
De første reelle sjansen i kampen kom etter 9 minutter da Henning Rimereit sendte avgårde en dupper som gikk ned like bak tverrleggeren. Den så vi inne!
Vaulen spilte seg frem til en rekke cornere, men som regel headet Nærbø unna på første stolpe.
Stopper Aleksander Idland slo flatt opp på debutanten Harun Bashir Ali etter kvarteret, på magisk vis dro han seg forbi og inn i boks, men en Nærbø-spiller kom skliende inn og fikk blokkert på hjørnet av femmeteren.
Mot spillets gang tok Nærbø ledelsen etter 17 minutter. Et raskt angrep på venstre ble lagt inn foran mål og Rune Mjåtveit løftet opp i høyre hjørne.
Målet ga Nærbø troen på det og samme Mjåtveit skjøt like utenfor like etter.
Ali imponerte oss. En kreativ indreløper som våget å utfordre. Ja, det ga noen farlige overganger, men dette laget trenger noen som kan passere ledd. Etter 24 minutter var han frempå igjen, men skuddet var ikke det beste.
Henning Rimereit prøvde også skuddfoten et par ganger uten hell.
Vegard Natland kom så til en stor sjanse etter halvtimen da han ble spilt fri til venstre i boksen, men Nærbø fikk ut til corner.
Corneren havnet til slutt hos Edvardas Kupsys på lengste. Fra skrå vinkel prøvde han vel å kippe over første ledd, men ballen gikk rett inn til keeper.
Henning Rimereit med to 100%-sjanser på rad etter 34 minutter. Først et skudd fra 12 meter som ble blokkert i en fot, returskuddet ble reddet på streken!
Deilig innlegg fra Jonas Syvertsen på fot til Daniel Nicol motsatt, men han fikk strømpetreff i kampens 38. minutt.
Endelig fikk Vaulen uttelling etter 40 minutter. Jonas Syvertsen lobbet nærmest over Nærbø-forsvaret og Vegard Natland løp inn i bakrommet. Plutselig var han alene gjennom. Skuddet ble reddet, men gikk ut til Daniel Nicol som satte ballen inn mellom stengene fra 10 meter!
Dermed balanse i regnskapet.
En voldsom takling på Ørjan Bergum av Marius Henriksen etter 43 minutter ble belønnet med gult kort.
Opp mot pause hadde Vaulen tre kjappe cornere. De to første ble headet unna, men på det siste var Aleksander Idland klar til å heade inn før han ble dyttet unna.
Dommeren la ikke til særlig og man gikk til pause på 1-1.
Et uforandret Vaulen tok avspark i andre omgang.
Daniel Nicol kom i dommerens bok etter 50 minutter.
Vegard Natland skulle komme til en rekke sjanser i minuttene som fulgte.
Først kneet han nærmest et innlegg fra Jonas Syvertsen. Ballen spratt inn til keeper.
Så var det Ørjan Bergum som slo inn fra linja på høyre, men denne gangen kom ikke Natland nok over ballen.
Den største muligheten til Vegard Natland kom etter 57 minutter. Igjen var det Bergum som slo inn. Perfekt på fot til Vegard, men fra fire meter bredsidet han over!
Så legg fra Daniel Nicol. Vegard Natland med heading, men han klarte ikke å styre ballen som gikk på tverrs av femmeteren.
Vaulen var iallefall klart best her.
Det siste Ørjan Bergum gjorde var å bli grisetaklet av Liridon Hulaj som kom inn med to strake bein. Dommeren dømte kast. Ørjan kom seg på beina, men han slet allerede med en lyskestrekk og Casper Tjøstheim erstattet han etter timen.
Edvardas Kupsys hindret en overgang etter 64 minutter. Aleksander Idland var uenig at det var frispark og fikk gult kort for klagingen.
Dobbelbytte på venstresiden til Vaulen etter 67 minutter da Sondre Brokka og Jonatan Hebnes erstattet Jonas Syvertsen og Vegard Natland.
Hebnes var pigg og skaffet en corner på direkten, men Sondre Brokkas serve ble headet unna.
Nærbø var i ferd med å komme tilbake i kampen og fikk blant annet tre cornere i denne perioden. Nærmest var man etter 69 minutter da det ble headet over.
Hogne Heggheim ble så spilt fri sentralt, Liridon Hulaj felte han som sistemann og fikk det røde kortet. Dermed skulle man spille de siste tjue minuttene med en mann mer.
Bra hold på frisparket som var fra 19 meter sentralt, men Jonatan Hebnes' forsøk var svakt og gikk lavt i muren.
Hogne Heggheim var kald og rolig da han satte ballen i mål etter Reiestads fremspill etter 74 minutter, men det var allerede blitt vinket av for offside.
Gigasjanse til Nærbø etter 76 minutter. Et frispark ble løftet inn i boks. Fra vår vinkel så det ut som om en Vaulen-spiller klarerte med hodet, bare for å treffe en motspiller. Ballen spratt mot målet og gikk i tverrligger og ut!
Kantspiller Mohammed Al-Zeini erstattet spissen Hogne Heggheim etter 77 minutter. Det betød at Daniel Nicol gikk inn sentralt fremme.
Jonatan Hebnes rundet på venstre og slo flatt inn. Nærbøs keeper kastet seg ut og bokset farlig ut i returrommet. Henning Rimereit løpte opp ballen, men da han skulle legge an til skudd skled han.
Sondre Brokka ble så hektet ute på venstre omlag 20 meter fra linja. Brokka tok selv frisparket, en lur variant som spratt mellom forsvar og keeper. Harun Bashir Ali kom først til, men ballen spratt litt vanskelig for han slik at han skjøt centimetre utenfor fra fem meter. Altså for noen sjanser for Vaulen! Den og den til Vegard Natland var 100%-sjanser.
Henning Rimereit hadde løpt fra seg etter 85 minutter. Even Kvame erstattet han på midten.
Jonatan Hebnes var nærmest å sende Vaulen foran på tampen. Først fant Ali han på løp, men forsøket ble blokkert. Like etter dro han av en mann sentralt, men gikk seg fast i neste omgang.
Vaulenspillerne skal ha for at dem ga alt. Det står ikke på innsatsen.
Man hadde et visst trykk på tampen, men nærmest kom Ali etter 93 minutter da han på 22 meter klemte avgårde et skudd som gikk meteren utenfor høyre kryss.
Dommeren blåste av kampen etter fire minutters tillegg. Deilig å åpne poengkontoen og unngå at Nærbø dro fra, men basert på antall sjanser burde man ha vunnet denne kampen komfortabelt mot en heller svak motstander.

Vi dekket kampen direkte
twitter, her er det også noen snutter av sjansene på tampen. Har du fobi mot hva twitter kan være, så gjengis disse i vårt kampsenter.
De offisielle kampfakta finner du her!

PS:
Når det kommer til hvem som går ned til 5. divisjon vil 14. plassen gi automatisk nedrykk, men mye tyder på at to av tre lag ned fra Norsk Tipping-ligaen vil være lokale. Dermed vil også 13. plassen bety nedrykk. I verste fall vil også den dårligste 12eren rykke ned. Les reglene her!