Behagelig seier
(25.09.06) Vaulen vant den viktige kampen mot Ålgård og klatret dermed to plasser til 9. plass. Dermed har man alt i egne hender før avsluttende runder mot FKH 2, SIF og Buøy.
REFFEN: Stian Refvik scoret sitt første mål for A-laget. Foto: Lars Kristian Aalgaard.
ÅLGÅRD 2
0-3
4 min
Stian Refvik (Anders Idsø)
41 min
Andreas Fløgstad (Anders Idsø)
46 min
Anders Idsø (Tom Stian Sunde)
25. september - Ålgård - Tilskuere: 25 - Serie - Dommer: Andres Krogedal (Ganddal)
25. Christian Lyse -> 65 minutter
Vaulen tilbake på Ålgård for første gang siden kvalifiseringskampen til 2. divisjon i 2002. Den gang vant Ålgård 6-2.
Anders Dale og Tom Arne Bø Pedersen stod over med skader, mens Eric Ordaz var opptatt med millitæret. Robert Hovland var heller ikke med.
Ålgårds toerlag manglet kaptein Atle Lie, mens Skjalg Lima var tilbake fra lyskestrekk. Førstelagsspiller Øystein Rugland gjorde comeback på dette nivået.
Vaulen (4-5-1): Ørjan Olsen - Stein-Ivar Andersen, Alexander Landsnes, Espen Klette, Stian Lima - Andreas Fløgstad, Magne Christiansen, Thomas Idsø, Anders Idsø, Stian Refvik - Tom Stian Sunde.
Alexander Landsnes måtte gi seg allerede etter to minutter med strekk. Inn kom Ronny Hauge som tok plass på høyrebacken for Stein-Ivar Andersen som gikk inn som stopper.
Espen Klette fikk seg også en smell tidlig i kampen etter stempling av lagkamerat (?) Ørjan Olsen, men tøffingen bet tennene sammen og stod på videre.
Så etter fire minutter tok Vaulen ledelsen. Steini brøt et oppspill på 20 meter, så gikk ballen hurtig i lengderetning via Tommy til Anders som så Reffen på løp til venstre. Iskaldt kippet Stian Refvik ballen over keeper og i mål!
Vaulen var hvasse i starten og etter seks minutter kom man til en farlighet ved Tom Stian Sunde, men den farlige volleyen fra 20 meter gikk like over.
Etter 32 minutter fikk Anders Idsø gult kort, sitt tredje for sesongen. Den var av det tvilsomme slaget fra dommer Krogedal, som ellers klarte seg bra i en finspilt kamp.
En Vaulenkontring etter 33 minutter var nær ved å bære frukter, men volleyskuddet fra Tommy gikk i tverrleggeren.
Stian Lima fikk et mål annulert for offside etter 38 minutter.
2-0 kom etter 41 minutter. Et langt utspark fra Ørjan Olsen fant Tom Stian Sunde som headet bakover til Anders Idsø, en lur stikker ble sendt til Andreas Fløgstad som skar inn og satte ballen nederst i lengste hjørne.
"Jeg traff ikke ordentlig på skuddet, hadde jeg truffet hadde jeg ikke scoret," kommenterte Andreas etter kampen.
N'DREAS: Andreas Fløgstad scoret et sjelden mål. Foto: Lars Kristian Aalgaard.
Det var mye bra spill av Vaulen i første omgang. Spillerne så ut til å trives på den våte og gode banen hvor ballen fikk fort. Man fant en bra balanse mellom å trille ball på midten og være gjennombruddshissige.
Like etter pause gikk Vaulen opp til 3-0. Stein-Ivar slo et frispark fra midten. Tom Stian flikket ballen videre med hodet til Anders Idsø som på elegant vis løftet ballen opp i krysset!
ANDI: Anders Idsø, som var involvert i alle målene, pådro seg sitt tredje gule og står over neste kamp. Kortet var av den billige sorten. Foto: Lars Kristian Aalgaard.
Ålgård 2 kom til sin største sjanse like etter da Skjalg Lima slo inn til en spiller foran mål som slo tunnell på Ørjan, men heldigvis gikk ballen like utenfor.
Vaulen var nok fornøyde nå og ble litt baktunge i slutten.
Etter 65 minutter endret man til 4-4-2 i det man gjorde to bytter. Eivind Staurland og Christian Lyse kom inn, målscorerne Fløgstad og Refvik gikk ut. Lyse tok plass som spiss, mens Eivind tok plass sentralt på midtbanen og skjøv dermed Magne og Anders ut til sidene.
Like etter var Thomas Idsø nær ved å score selvmål da han fikk ukontrollert treff på et Ålgård innlegg.
Etter 67 minutter var Magne Christiansen farlig fremme på en kontring, men ble "taklet" av Vaulens egen Stian Lima. Har Lima slekt ute på bondelandet?
De siste minuttene skjedde det lite slik at Vaulen vant 3-0.
TOMMY: Knallsterke Tom Stian jobbet alene på topp i en formasjon som ga resultater. Tommy hadde en assist og var tredje sist på ballen to ganger. Foto: Lars Kristian Aalgaard.
Vaulen slapp unna skader i denne kampen og er nå klare for FK Haugesund 2 neste mandag.
Vår reporter spurte om å få kommentar fra lagleder Vegard Ravndal etter kampen. "Nei, jeg vil ikke gi kommentar. Nå skal jeg og Poddi til Liverpool å se europacupkamp," sa store-Crouch.