Helvetesuke for Vaulen
(24.08.18) Vaulen gikk fra 3-8 tap på mandag mot Bryne 2 til 1-7 mot Eiger fredag. To så ekstreme tap etter hverandre kan vi ikke huske å ha vært med på. Nå hadde poeng mot disse topplagene uansett vært bonus slik at Vaulen raskt må se videre til den særs viktige bunnkampen mot Bogafjell på torsdag.
EIGER
7–1
Hans Marius Slettebø
19 min

Hans Marius Slettebø 38 min
Hans Marius Slettebø 41 min
Kristian Garpestad
49 min
Stian Vigrestad
52 min
Mathias Løyning
63 min
67 min

74 min Idar Røed Randeberg (Helland)
24. august – Hålå Tilskuere: 100 – Serie – Dommer: Amir Ajjour (Vidar)

32. Stian Refvik

Ceu Lian Khar skadet seg sist og er ikke med. Fra før er Ole Wick Henriksen, Erlend Høllen Sjøen og Sisco Mick ute med skader. Fredrik Stray Tjaum hadde meldt inn forfall til denne kampen for lenge siden.
Even Sandøy Nærum ble kalt ut offshore. Kristoffer Muri var i London på bryllup. Tran og Mirauskas var utilgjengelige.
Unggutta Moe, Surdal Arnesen og Retallack hadde noen småskader og ville ikke ta sjansen før søndagens juniorkamp.
Jarle Eike og Stian Refvik fra trenerteamet er med som nødløsninger, men man vil kaste utpå reservekeeper Ordaz som utespiller før dem...
Hos Eiger vil William Meyer være suspendert etter fire gule kort.
Vaulen (4–1–4–1): Eric Ordaz – Idar Røed Randeberg, Bendik Aarstad, Daniel Vatland, John Herman Ås – Sander Oaland – Vegard Natland, Morten Nygård, Jørgen Helland, Denis Mehremic – Daniel Lie.
Trafikkaos betød at Vaulen ankom Hålå en halvtime før avspark, men det skal ikke være en unnskyldning for i starten han Vaulen godt sammen defensivt. Man slapp ikke Eiger til sjansene. Nå skapte man ikke stort selv heller slik at det var lite å skrive hjem om.
Første mulighet i kampen kom etter 10 minutter da Hans Marius Aakre Slettebø stupheadet vel utenfor på Jan Eric Torres Gløpstads kross fra venstre.
Vaulen kom så litt mer med. Jørgen Helland hadde et skudd et par meter utenfor, mens Denis Mehremic var nær ved å bryte gjennom på Oalands fine stikker etter 17 minutter.
Daniel Lie førte så frem før han skjøt et tungt skudd til høyre for mål. Eiger tok kjapt femmeteren og satte i gang ute på venstre før innlegget foran mål ble headet inn fra kort hold i det 19. minutt.
Et typisk baklengs av dem man så sist mot Bryne.
Hans Marius Slettebø stormet så frem på høyre etter 23 minutter, men keeper Eric Ordaz fikk gitt til corner.
Litt temperatur var det og både vår Denis Mehremic og Asbjørn Larsen hos Eiger fikk tilsnakk.
Jørgen Helland kom så i fint driv etter halvtimen og skaffet oss corner. Morten Nygård slo inn i boks mot Bendik Aarstad som fikk en dytt i ryggen, men ingenting fra dommeren.
Vegard Natland skaffet oss en ny corner få minutter senere etter en god prestasjon, men denne gangen ble en oransj blåst av.
Det hadde vært bedring her og Vaulen var med i kampen da Hans Marius Slettebø ville det anderledes og doblet ledelsen etter 38 minutter. Eigers toppscorer ble spilt fri sentralt og satte under keeper.
Etter 2-0 falt liksom Vaulen helt i sammen og lignet på hva vi så mot Bryne 2.
Elion Shatri kunne ha økt like etter da han headet et innlegg fra høyre utenfor.
3-0 kom etter 41 minutter da samme Slettebø fullbyrdet sitt hattrick. Målet kom etter et godt gjennomspill og avslutning fra 16 meter.
Et kort tatt Eiger-corner etter 43 minutter ble slått ut. Keeper Eric Ordaz halvparrerte før han i samløp med en Eiger-spiller fikk tået ut til kast.
I ettertid ble det kjent at Eric trolig pådro seg en strekkskade i denne spurten.
Ikke noe tilleggstid her og 3-0 til pause.
Frem til 2-0 etter 38 minutter henger man brukbart med.
Eric Ordaz kom tidlig ut i pausen og testet foten og signaliserte raskt til keeperkompanjong Endre Lien om å gjøre seg klar.
Byttet kom 47 minutter ute i kampen.
Eigers Asbjørn Larsen fikk gult kort etter 48 minutter.
Så store protester fra Vaulen-leiren da Kristian Garpestad scoret 4-0 etter 49 minutter. Trolig mente man det var offside?
Garpestad fikk dra i fra på høyre og fikk nok et forsprang.
Like etter satte Stian Vigrestad over for hjemmelaget. Igjen var det tellefeil hos Vaulen.
5-0 kom etter 52 minutter da Stian Vigrestad fikk lov til å skyte fra 16 meter. Her kom Vaulen-spillerne ikke raskt nok opp i situasjonen.
Moralen var nok ikke den beste nå og Eiger herjet med de oransje. Daniel Vatland hadde blant annet en god blokkering til corner etter 53 minutter. Corneret ble slått kort før Jørgen Helland lagde frispark på hjørnet av boksen. Farlig hold, men Lien fikk slått Shatris forsøk ut til ny corner.
Vaulens toppscorer Daniel Lie fyrte så et skudd over etter et godt angrep, men ble uansett vinket av for offside i det 57. minutt.
Så fikk Vaulen frispark ute på høyre i det 63. minutt. Daniel Vatland løftet inn og Jørgen Helland steg til værs og headet i mål. Spillerne jublet helt til dem oppdaget at linjemannen hadde vinket av. Fra vår vinkel så det ut som et soleklart mål.
Det var liksom ikke vår dag for mens Vaulen fortvilte over annulleringen stormet Eiger frem på høyre før Mathias Løyning satte ballen i mål fra kort hold rett foran mål.
En gledelig nyhet fra Hålå var at Chris André Mannes gjorde comeback på A-laget etter over et halvt år ute. Han erstattet Daniel Vatland etter 65 minutter samtidig som Vaulen svitsjet om en del. Idar Røed Randeberg fikk prøvd seg som stopper, Natland sank ned på backen, Helland ble kant. Lie gikk ned et hakk, mens Mannes spilte spiss.
7-0 kom etter 67 minutter ved Kristian Garpestad. De ble slått diagonal over på høyresiden av boksen før et pent skudd nede i lengste. Fint mål og speaker kunne opplyse om at man nå kun var to mål unna å tangere seiersrekorden fra 2009...
Vegard Natland var litt for tøff i en takling etter 72 minutter og fikk gult kort.
Vaulen fikk frispark ute på høyrekanten etter 74 minutter. Jørgen Helland slo innoverskrudd inn i boksen til Idar Røed Randeberg som flott stusset inn i lengste.
Kjekt for Idar å få sitt første mål på A-laget. Han har jo høyden og spensten til å bli en offensiv trussel på dødballer.

Morten Nygård fikk seg så en smell i hode- og nakkeregionen. Det var en litt ekkel smell, men det skulle vise seg å gå bra. Uansett byttet man inn Daniel Vatland for Nygård i det 82. minutt.
I en sentral midtbaneposisjon presenterte Vatland seg raskt med et strålende innlegg inn i boks.
Daniel Vatland fikk så gult kort i det 86. minutt for en ettersleng. Hans sjette gule for sesongen og karantene mot Bogafjell på torsdag.
Eiger kunne ha økt ytterligere etter 89 minutter, men Garpestad satt en gylden sjanse utenfor.
Så nytt smertelig stortap for Vaulen. 7-1 til Eiger. Nå er det samling i bunn før Bogafjell-kampen.