Tapte for et bedre lag
(24.08.17) Riska var rett og slett et bedre lag, men med en parkert leddbuss og en opplagt keeper i Endre Lien var det spenning lenge før man gamblet på slutten.
1–4
RISKA

22 min Runar Fløysvik
Daniel Lie (Wick Henriksen)
50 min

71 min Selvmål (Anders Ommundsen)

88 min Vetle Myhre

92 min Aleksander Slettebø
24. august – Vaulenbanen Tilskuere: 35 – Serie – Dommer: Tomas Tjelle (F&G)

24. Trond Røed

Med tjue mann i stallen og syv forfall hadde A-laget igjen invitert med seg spillere fra rekruttlaget.
Audrius Mirauskas og Alexander Surdal Nilsen varr tilbake siden sist. Samtidig hadde man invitert med seg keeper Trond Røed (G02-trener og eks-Tjensvoll), midtbanespiller/spiss Thomas Hansson (B-laget) og midtbanespiller Jean Gjelsten (B/C-laget).

Fra sist stod Ørjan Bergum over, heller ikke C-lagets Øystein Winsnes ble med denne gangen.
Bortreiste Anders Dale og Miran Serdarevic var fremdeles borte. Kristian Gaard, Daniel Vatland, Jørgen Helland og Sander Oaland var fortsatt på skadelisten.

Hos Riska var halve den faste forsvarsrekka ute i Rene Duås (ferie) og Atle Soma (karantene). Martin Mossmann er syk.
Vaulen (4–4–2): Endre Lien – Fredrik Stray Tjaum, Sveinung Selås, Anders Mæhle, Vegard Natland – Ole Wick Henriksen, Sivert Erland, Alexander Surdal Nilsen, John Herman Ås – Daniel Lie, Audrius Mirauskas.
Denne kampen hadde fått en halvtimes tidligere avspark grunnet feil med flomlyset.
Vaulen gjorde to endringer med Alexander Surdal Nilsen og Audrius Mirauskas inn for Ørjan Bergum og Eric Ordaz. Det betød samtidig at Fredrik Stray Tjaum gikk tilbake i forsvarsleddet.
Endre Lien måtte i full strekk på et skudd allerede etter 4 minutter.
Vaulen første mulighet kom etter 8 minutter da et innkast fra Fredrik Stray Tjaum ble stusset videre av Audrius Mirauskas til Daniel Lie som sendte avgårde en heftig volley som keeper fistet over.
På den påfølgende corneren sendte Alexander Surdal Nilsen tre skuddmuligheter i blokken, han traff faktisk medspiller Audrius Mirauskas to av gangene!
Det var et voldsomt regnvær under hele kampen og banen innbydde til sklitaklinger, samtidig var det så sleipt at noen av spillerne slet med å fote seg.
Ny god redning av Endre Lien, denne gangen var det Geir André Aasen som testet skuddfoten fra utsiden av boksen, men vår keeper reddet med en hånd etter 17 minutter.
Etter en god start hadde Vaulen blitt trykket mer bakpå. Riska tok ledelsen etter 22 minutter da man fikk ikke unna. Runar Fløysvik avsluttet med et nydelig skudd i venstre kryss.
Riska på ferde igjen etter 25 minutter, igjen vippet Endre Lien skuddet til en corner.
Et sjelden angrep for Vaulen da Endre Lien satte i gang en fin overgang. Tjaum spilte vegg med Ole Wick Henriksen og ramlet inn i boksen uten å få noe, på restene skjøt Alexander Surdal Nilsen inn til keeper i det 29. minutt.
Stor sjanse til Riska etter halvtimen da Vetle Myhre snappet opp ballen like før vår utrusende keeper, men fra skrå vinkel skjøt han i nettveggen.
Daniel Lie skaffet oss så en corner etter 33 minutter og Vaulen bet seg fast i etterkant.
Joachim Boxill Knutsens skudd etter corner endret retning i det 38. minutt og gikk skummelt tilside for mål.
Et par skudd fra distanse hos Vaulen, først ved Audrius Mirauskas før Sivert Erland hadde en suser utenfor etter 43 minutter.
Like før pause fikk Riskas Torger Motland gult kort for å ha hindret en overgang til Vaulens Alexander Surdal Nilsen.

Da man kom ut til andre omgang hadde det allerede blitt dunkelt med det gråe været og intet lys.
Riska fortsatte i samme spor og hadde blant annet en corner og et mål annullert for offside de første minuttene.
Så noe mot spillets gang utlignet Vaulen til 1-1 ved Daniel Lie. Sjansen oppstod etter at et innøvd frispark i retning Alexander Surdal Nilsen ble stusset ut til corner. Ole Wick Henriksen slo presist inn på andre stolpe hvor Daniel Lie headet i krysset.

Vaulens Vegard Natland felte så Runar Fløysvik 20 cm utenfor boksen på deres høyreside. Riska fikk møtt frisparket på første stolpe uten å få styrt ballen mot mål i det 54. minutt.
Daniel Lie første så inn i boksen før Audrius Mirauskas ble blokkert på restene etter 56 minutter.
Motsatt curlet Runar Fløysvik et frispark inn til vår keeper Endre Lien.
Vaulen ville så ha frispark til Audrius Mirauskas som var på vei igjennom, men som ble holdt i trøyen.
Sivert Erland gikk gult kort for Vaulen etter 63 minutter. Det betyr karantene i neste kamp.
Like etter ble Erland byttet ut til fordel for debutant Thomas Hansson fra B-laget.
Massivt press fra Riska nå. Det var godt holdt av Endre Lien på Vetle Myhres forsøk etter 66 minutter. Så skjøt dem i kroppen på Anders Mæhle før de oransje fikk ut til corner. Ingen tvil om at vi slet nå.
Vaulen hadde rett og slett parkert bussen. Man lagde to nye cornere etter 70 minutter, på den første ville Riska også ha straffespark.
Daniel Lie kom så nær da Audrius Mirauskas stusset han fri, skuddet gikk via en motspiller til corner.
Riska kontret raskt på corneren og et skudd fra 25 meter ved Anders Ommundsen endret retning i Vegard Natland og trillet inn i mål bak en utspilt keeper. 1-2 etter selvmål i det 71. minutt.
Sveinung Selås fikk gult kort for Vaulen etter 73 minutter.
Vaulen satte så innpå Jean André Gjelsten for Audrius Mirauskas. Samtidig rokkerte man om. Gjelsten ble back, Tjaum gikk inn som stopper, mens Selås gikk opp på topp.
Et Riska-corner etter 77 minutter gikk rett på fot til Knut Magnus Kolstø Haugland som dundret av like over kryss.
Åtti minutter nå og Aleksander Slettebø kom til en hel volley i steget, skuddet hadde fin retning, men igjen var Endre Lien med på notene.
Nye taktiske endringer for Vaulen. Kristoffer Muri kom inn for Anders Mæhle etter 82 minutter og man la om til 3-4-3 med Muri på topp.
Jean Gjelsten hadde et skudd i blokken for Vaulen i denne perioden. Riska kontret og det oppstod et skummelt øyeblikk da Vegard Natland skled.
Nå var det mye tungt skyts utpå banen for Vaulen. Ved dødballer flyttet vi frem, men selv om vi vant duellene ble det aldri livsfarlig.
Riska var ikke ufarlige her og hadde blant annet et par cornere. Vetle Myhre fikk så gult kort etter 87 minutter.
Etter 88 minutter ble det siste håpet slukket for Vaulen da Vetle Myhre økte til 3-1. Det var først en god redning av Lien på Myhres skudd, men samme mann fulgte opp og satte inn returen.
Etter 90 minutter fikk Thomas Haugland nok et gult kort hos Riska.
Riska var nære igjen på overtid da et skudd ble reddet til corner, samtidig gjorde bortelaget et trippelbytte.
1-4 kom to minutter på overtid. Et corner inn på andre stolpe ble satt oppe i kroken av Aleksander Slettebø.
På avsparket skjøt Vaulen i tverrlegger og over! Montro om det var Alexander Surdal Nilsen som stod bak frekkisen?

DAGENS BEACHBOY
Endre Lien

Juryformann Vegard Ravndal kåret keeper Endre Lien til Vaulens beste. Dermed vant han en times massasje hos Vaulen Kiropraktorklinikk. Da ble nok mor Anette Lien fornøyd, hun hadde nemlig bestilt massasje!
Les mer om klinikken til Jan Tore Kleiberg her!