Sterkt mot serielederen
(24.08.13) Vaulen fikk marerittstart og lå under 0-2 før det hadde gått ti minutter, men de oransje strandguttene viste en krigervilje og ga aldri opp. Etter 1-3 til pause vant Vaulen andre omgang 2-0 mot serielederen.
Ett poeng som kan vise seg å bli veldig viktig, men Vaulen var skuffet etter kampen. Både Eivind Ovedal og Stian Lima hadde nemlig gyldne muligheter til å gi oss seieren i en voldsom sluttspurt.
3–3
STORD

5 min
Ole Johannes Stople

9 min Ole Johannes Stople
Marius Fossmark (A Idsø)
20 min

36 min Rune Mo
Fredrik Fossmark (Ovedal)
62 min
Kevin Hodneland (Meier Strømme)
68 min
24. august – Vaulenbanen Tilskuere: 150 – Serie – Dommer: Frode S Lindboe (RIL)

28. Mirza Krljez

Henrik Eliassen ble spilleklar i tide og var i troppen. Eivind Ovedal var også tilbake etter lyskeproblemer, mens Stian Lima hadde sonet for tre gule kort.
Keeper Eric Ordaz er nå tilbake i Bergen, men forblir registrert som vaulenspiller.

Vaulen (4–4–1–1): Steffen Holm Daniel Hadland, Marius Fossmark, Anders Idsø, Steffen Lyse – Kevin Hodneland, Andreas Meier Strømme, Joakim Førland, Fredrik Fossmark – Gaute Schei – Bård Ledaal.
Vaulen hadde invitert til pølsefest da restlageret fra badeplassen ble gitt vekk. Det ga nærmere 150 tilskuere tross at man konkurrerte mot Viking og Premier League på TV!

Vaulen startet bra og viste tendenser. Anders Idsø var nær på restene av et Fredrik Fossmark corner etter to minutter, men skuddet gikk i blokken.
Så snublet nærmest Marius Fossmark i ballen som bakerste mann etter fem minutter. Det koster mot et så bra lag! Ole Johannes Stople var nådeløs.
En kalddusj for Vaulen. Vladimir Balat var nær like etter, men skjøt over.
Så ble det 0-2 etter ni minutter, igjen var det Ole Johannes Stople som nettet. Det var et perleskudd i vinkelen fra 22 meter, den var det lite å gjøre med.
Fredrik Fossmarks corner etter 18 minutter fant Marius Fossmark som headet i bue mot mål, men en forsvarer headet unna på strek.
Anders Idsøs corner etter 20 minutter ble halvklarert. Joakim Førland vant tilbake ballen og la ut til Anders Idsø som slo inntil Marius Fossmark som fikk headet den inn fra åtte meter. 1-2 og ny spenning!

Stord var dog kvikke og atletiske, man følte seg aldri trygge. Roger Blokhus Ekeland kom seg løs etter 22 minutter og skjøt i nettveggen.
Steffen Lyse skaffet Vaulen corner etter 25 minutter. Fredrik Fossmarks serve ble med nød og neppe bokset unna av keeper Chris Olav Severinsen.
Stord hadde tre kjappe cornere etter 28 minutter i det man jaget en punktering av kampen.
Keeper Steffen Holm ruset ut på venstre og reddet forsøket fra Kristian Magnussen, returen fra samme mann gikk over lengste kryss etter 33 minutter.
Nok et Stord-corner etter 36 minutter som endte med at Steffen Lyse laget frispark på siden av boksen ute på høyre. Frisparket ble slått utover til Rune Mo som vakkert plasserte oppe i vinkelen fra 24 meter.

Steffen Holm var i en luftig duell etter 42 minutter og landet forkjært. Man holdt pusten, men heldigvis kom han fra det uten skade.
Stords høye tempo stresset Vaulen som slo mye feil. Det var fortjent at Stord ledet til pause selv om målene kom etter tabbe og skudd fra distanse.
Stian Lima kom inn for Daniel Hadland etter pause.
Fredrik Fossmark hadde et voldsomt raid etter 48 minutter og dro seg innover i boksen før han slo knallhardt inn på første stolpe. Ballen nærmest traff Bård Ledaal, ballen ble liggende på fem meter og Kevin Hodneland var nær også han.
Stord virket litt tammere nå, selv om dem fikk et corner etter 51 minutter.
Eivind Ovedal kom inn for Gaute Schei etter 54 minutter, det satte bokstavlig talt fart på Vaulen-angrepet.
Etter 57 minutter slo Kevin Hodneland fri Eivind Ovedal på høyre. Innlegget fant Fredrik Fossmark som trillet ballen like utenfor venstre stolpe.
Ballen gikk vel via en hvit og Fredrik Fossmarks corner ble headet inn til keeper av Marius Fossmark.
Det hadde ligget litt i luften da Vaulen reduserte til 2-3 etter 62 minutter. Eivind Ovedals innlegg fra høyre fant Fredrik Fossmark på andre stolpe, han kunne lett sette ballen i åpent mål!
Vaulen var veldig aggresive i presset og dommeren blåste mye. Etter 64 minutter fikk Andreas Meier Strømme gult kort. Hans femte for sesongen, dermed blir han hjemme neste helg.
Joakim Førland slo fri Eivind Ovedal på høyre etter 65 minutter. Det var et skummelt innlegg, men keeper Severinsen fikk kastet seg ut i banen før noen oransje kom på den.
Ole Johannes Stople var drivende god og etter 67 minutter var han nær sitt tredje for dagen, men skuddet gikk i nettveggen.
Kevin Hodneland skaffet balanse i regnskapet etter 68 minutter. Andreas Meier Strømme slo presist inn til Kevin Hodneland som på direkten meislet skuddet i vinkelen!
Etter 70 minutter kom Eivind Ovedal nesten alene gjennom! Stord var nå rystet og Vaulen lå an til et sjokk. Bård Ledaal ble muligens snytt for et straffespark etter 71 minutter, men protestene var ikke så høylytte.

Thomas Idsø kom inn for Andreas Meier Strømme etter 73 minutter.
Thomas presenterte seg kjapt med en lur ball i bakrommet til Eivind Ovedal, innlegget på første stolpe var nær å nå Fredrik Fossmark i det 75. minutt.
Kevin Hodnelands heading etter 80 minutter sendte keeper i full strekk, men linjemannen hadde vinket av for offside.
Stord hadde et press før Vaulen tok helt over igjen på tampen. Anders Idsø hadde et skummelt frispark inn i boksen, mens Eivind Ovedal skjøt i nettveggen da han på ny ble spilt fri av Thomas Idsø.
Stords Emil Thorland Johnsen fikk gult kort etter 90 minutter etter røff behandling mot Stian Lima. Det påfølgende frisparket ble slått inn i feltet og Bård Ledaal skjøt like utenfor.
Så tre minutter på overtid kom Vaulen uhyre nært. Fredrik Fossmark raidet på venstre og slo inn foran mål hvor Stian Lima klemte av. Keeper Chris Olav Severinsen reddet med en fantastisk benparade.

Da dommeren blåste av like etter var vaulengutta utrolig skuffa av å ikke ta med seg full pott.