Målrikt mot Avaldsnes
(24.06.17) Vaulen vinner komfortabelt 5-1 uten at det slår gnistrer mot et svakt Avaldsnes.
Dette var den siste elleverkampen på Vaulenbanen før dekket skiftes i sommer.

JØGGA: Jørgen Helland er nå Vaulens toppscorer i serien med fem mål.
5–1
AVALDSNES
Vegard Natland (Lie)
7 min

Ole Wick Henriksen (Natland)
16 min
Daniel Lie (Wick Henriksen)
41 min

54 min Harald Skeie
Jørgen Helland (Hovstad)
58 min
Andreas Jonassen (Wick Henriksen)
93 min
24. juni – Vaulenbanen Tilskuere: 60 – Serie – Dommer: Kjell A Lundin (RIL)
24. Endre Lien

16. Ørjan Bergum <– 62 minutter (–> 92 min)

7. Anders Dale –> 83 minutter

Eric Ordaz og Fredrik Stray Tjaum sonet etter røde kort sist, begge blir klar til neste kamp. Stopperne Kristian Gaard og Daniel Vatland var skadd hos Vaulen, mens Audrius Mirauskas var opptatt med jobb.
Anders Dale var tilbake etter langtidsskade.
Vaulen (4–3–3): Endre Lien – Ørjan Bergum, Miran Serdarevic, Anders Mæhle, Vegard Natland – Olav Hovstad, Alexander Surdal Nilsen, Jørgen Helland – Espen Sivertsen, Daniel Lie, Ole Wick Henriksen.
Dette var A-lagets siste kamp på det gamle dekket fra 2007. C-laget har forøvrig lagt inn en hengekamp på torsdag og får dermed æren av si farvel.
Grunnet Eialøpet tidligere på dagen var det mange som ble igjen på klubbhuset og så kampen fra VIP-tribunen.
Vaulen mønstret ut i sine nye flotte drakter som var i et litt lysere oransj enn hva vi har vært vant til tidligere.
Før kampen ble alle de fra 98-kullet, som nå skal videre å studere utenbys, gjort stas på og takket for den flotte innsatsen ved å få tildelt et klubbskjerf hver av trener Fredrik Stray Tjaum.
Vaulen preget kampen fra start. Avaldsnes virket svake. De ga nemlig Vaulen store rom å boltre seg i. Presset deres var dårlig, samtidig som de ofte ga bort ballen enkelt.
Dermed skulle Vaulen styre kampen, noe de ikke har hatt for vane å mestre de senere år. Strandguttenes varemerke er nemlig farlige kontringer og dødballer.
Første farlighet kom etter seks minutter da Espen Sivertsen fosset frem på høyre. Skuddet slash innlegget tok i en motspiller, slik at ballen mistet fart og keeper fikk fanget lett.
Vaulen tok så ledelsen etter syv minutter. Vegard Natland brøt Avaldsnes i oppspillsfasen. Slo en kort vegg med Daniel Lie før han med velsmurte hofter danset seg forbi to stoppere og la ballen tilside for en utrusende keeper.
Deilig å se Natland strutte med en slik selvtillit foran mål,  dette var nemlig kun hans tredje offisielle mål på 81 kamper i serie og cup.
Flere halvsjanser fulgte. Daniel Lie ble vinket av for offside da han var helt fri, før en skummel kross av Ole Wick Henriksen gled rett foran nesen på både Lie og Sivertsen i boks. Så etter 11 minutter knallet Ole Wick Henriksen like over fra distanse.
2-0 kom etter 16 minutter. En offensiv Vegard Natland hadde stormet frem på venstre hvor han la tilbake til Ole Wick Henriksen. På første berøring skrudde han ballen rundt sin oppasser og i delikat bue over keeper.
Et kunstnermål av Ole Wick Henriksen!
Vaulen kunne ha økt ytterligere. Spesielt da Miran Serdarevic var hårstrå fra å heade inn en corner etter 21 minutter. Vaulen skulle vel også ha fått straffespark etter 24 minutter da Vegard Natland ble hektet i boks, men da han stod på beina lot dommeren det passere til forargelse for spillerne.
Flere halvsjanser opp mot halvtimen. Ole Wick Henriksen mislykte blant annet å spille fri Helland i boks på en gedigen mulighet, før Jørgen Helland slo vegg med Olav Hovstad og barberte borterste stolpe med et curlet utsideskudd. Ikke over her da Daniel Lie plutselig var fri i boksen ute på venstre, men fra død vinkel ble det for vanskelig.
Sjansene florerte og vi hadde vårt svare strev med å få med alt. Espen Sivertsen raidet høyresiden etter 33 minutter, men det var ingen adresse på innlegget. Isteden gikk ballen over på motsatt til Olav Hovstad som løftet inn, men Daniel Lie headet over vinkelen.
Jørgen Helland prøvde så skuddfoten og keeper måtte gi retur, men det var ingen oransje som var våkne.
Alexander Surdal Nilsen slo så en fantastisk vektet ball til Jørgen Helland som noe tvilsomt ble vinket av for offside.
Endelig ble det mål igjen da Ole Wick Henriksen dro seg ned til linja og la flatt tilbake til Daniel Lie, enkelt kunne han bredside ballen tilside for keeper fra en åtte meters hold. Dermed 3-0 etter 41 minutter.
Store rom for Vaulen og etter 43 minutter suste Ørjan Bergum forbi på en overlapp. Det høye skuddet ble slått over mål av keeper. Det hadde vært målet sitt det!
Det påfølgende corneret ble slått kort til Alexander Surdal Nilsen som la ut igjen til Ole Wick Henriksen, men fra 18 meter gikk skuddet over.
Dermed 3-0 til pause. Flott omgang av Vaulen, riktignok mot svak motstand.

Med 3-0 til pause virket det som at Vaulen trodde det skulle gå av seg selv i andre omgang. Det skulle vise seg å være en farlig tankegang.
Første varsko kom etter 47 minutter da keeper Endre Lien måtte kaste seg mellom i boksen på Thorvaldsens kross. Returen ble klarert til corner som igjen ble fistet over til ny corner.
Avaldsnes beholdt trykket og fikk sin tredje corner for omgangen allerede etter 49 minutter.
Ole Wick Henriksen fikk en gratissjanse etter 51 minutter da han løp opp et tilbakespill rett før keeper. Fra dødvinkel forsøkte han å trille inn, men keeper kastet seg så lang han var og var på alle fire da han omsider fikk kontroll.
Etter 54 minutter reduserte Avaldsnes ved Harald Skeie. Et skudd sentralt i banen fra omlag 24 meter gikk hardt inn borte til venstre. Keeper Endre Lien var muligens dekket for han rakk ikke å reagere.
Målet var en liten vekkelse for Vaulen. Daniel Lie kom først nære da han i steget sendte avgårde en overraskende dupp som satte keeper på løpetur.
4-1 kom etter 58 minutter da Olav Hovstad tredde gjennom Jørgen Helland i boks, han rundet keeper på hjørnet av fem meteren og trillet inn i det tomme målet.
Det første av en rekke bytter kom etter 59 minutter da Sivert Erland erstattet Olav Hovstad.
Tre minutter senere kom Lars Skjelbred Nygaard inn for Ørjan Bergum.
Ole Wick Henriksen hadde så en lur corner som vel spratt oppå tverrleggeren og ut i spill. Like etter ble Alexander Surdal Nilsen felt på hjørnet av boksen i gunstig posisjon, men vi fikk ikke noe ut av frisparket.
Keeper Endre Lien fikk så applaus da han rykket utenfor boksen og brilljerte med beina ute på kanten.
Like etter holdt han et tungt skudd fra 22 meter som riktignok gikk rett på mål.
Vaulen hadde falt ned på Avaldsnes nivå. Tempoet i kampen var veldig svakt.
Flere bytter nå da Erik Holst Aasland og Andreas Jonassen kom inn for henholdsvis Jørgen Helland og Espen Sivertsen i det 70. minutt.
Så hjertet i halsen da Anders Mæhle ble frataklet ballen kun 20 meter fra eget mål etter 70 minutter, heldigvis bredsidet Lostad like utenfor fra 16 meter.
Vegard Natland gikk så foran et frispark og fikk gult kort etter 72 minutter. Dette var hans tredje gule kort slik at han kan ta en tidlig ferie.
John Herman Ås erstattet Natland like etter.
Så trikseshow av Andreas Jonassen som frekt løftet ballen over sin oppasser, men ballen kom litt for langt i fra han inne i boksen.
Alexander Surdal Nilsen brøt så Avaldsnes' spill og var på vei igjennom, men keeper fikk med nød og neppe kastet seg foran i tide.
Avaldsnes keeper bokset så ut like foran Miran Serdarevic på et frispark, før Daniel Lie var nær ved å runde keeper på et gjennomspill etter 79 minutter.
Alexander Surdal Nilsen prøvde seg så med en frekkis fra 40 meter da han så keeper var ute av posisjon, men forsøket gikk like utenfor.
Anders Dale erstattet Surdal Nilsen etter 83 minutter og overtok samtidig kapteinsbåndet.
Erik Holst Aasland slo inn til Andreas Jonassen, men han fikk et litt for langt mottak slik at keeper snappet opp ballen på kloss hold etter 85 minutter.
Sivert Erland fosset så fremover på midten og fikk vel ballen smekk i nebbet samtidig. Ballen gikk ut på venstre til Ole Wick Henriksen som la inn igjen i boksen mot Erland. Sjansen så ferdigscora ut, men under press fikk han ballen bak seg og fikk ikke avsluttet sjansen i det 88. minutt.
Sivert Erland prøvde seg på ny minuttet på overtid, men denne gangen gikk skuddet hardt utenfor fra distanse.
Ørjan Bergum kom innpå igjen da Erik Holst Aasland stormet av banen etter 92 minutter. Dermed fikk backen prøvd seg i sin gamle offensive posisjon.
Ørjan Bergum ble så felt ute på venstre etter 93 minutter. Ole Wick Henriksen slo frisparket tidlig inn i boks til Andreas Jonassen som dro av en mann før han bredsidet ballen inn via en sort og rød.
Det var noe av det siste som skjedde i kampen. Neste oppgave for A-laget er fredag 30. juni borte mot Djerv 1919 klokken 19.