Ny slitekamp for Vaulen
(24.06.04) Vaulen manglet en del folk til denne kampen med Henning Frode Holm og Eirik Ekholdt på ferie, Sverre Gjuvsland ute med en småskade. Øystein Winsnes var syk, men var med i troppen, mens Anders Idsø måtte jobbe og måtte ta hurtigbåten inn til andre omgang.
Eivind Staurland var tilbake fra skade og startet, mens Øyvind Vollen var tatt opp fra juniorlaget.
AV SINE EGNE MAN SKAL HA DET: Eivind Staurland scorte mot sin gamle klubb.
STAAL
2-2
Asgeir Dale
15. min
16. min
Eivind Staurland
Vegard Oftedal
35. min
75. min
Anders Idsø (Jarle Eike)
24. juni - Jørpeland stadion - Serie - Tilskuere: 75 - Dommer: L. Madland (Varhaug)
8. Eivind Staurland
9. Erik Gysland -> 45. minutter (<- 67. min -> 87. min)
10. Christophe Dagsland -> 43. minutter (<- 45. min)
29
11. Arne Dalehaug -> 67. minutter (<- 87. min)
12. Stian Lima <- 43. minutter (-> 45. min <- 67. min)
13. Tom Arne Bø Pedersen <- 45. minutter .
14. Anders Idsø <- 45. minutter
15. Øystein Winsnes
TAKTIKKMØTE: Fokusert før kampen.
Vaulen fikk en stor sjanse allerede etter 6 minutter da Staals venstreback sparket i Eivind Staurland, ballen gikk til Christophe Dagsland, men han misset fra kort hold!
Den våte banen ga problemer for det tekniske Vaulenlaget og Staal utlignet forskjellen med kjemping.
Staal tok ledelsen etter kvarteret da Asgeir Dales frispark fra drøye 20 meter gikk over muren og i mål.
Vaulen svarte kjapt da Eivind Staurland headet inn 1-1 minuttet senere. En dårlig klarering fra en Staalback havnet i beina til Arne Dalehaug, skuddet gikk opp i luften og etter duellspill i boksen havnet ballen til Eivind som headet over keeper.
Flere av spillerne hadde store problemer med teknikken på det bløte underlaget og Vaulen på sin side hadde nok årsverste i første omgang.
Vaulen fikk en stor sjanse etter 29 minutter da Christophe Dagsland raidet og ga over til Arne Dalehaug på 16 meter. Første forsøk ble reddet av keeperen, mens forsøk nummer to fra Arne gikk via en Staalforsvarer og til corner.
Samtidig fikk Dagsland gult kort for noe så sjeldent så munnbruk mot egen spiller da han klagde sin nød på Arne.
Staal tok ledelsen igjen etter 35 minutter da et corner ble lagt ut til Vegard Oftedal på 20 meter. Keeper Bjarne Hov var på skuddet, men var uheldig da ballen gikk videre inn i mål.
Etter 38 minutter fikk Vaulen til et bra angrep på venstre, Arne Dalehaug fikk ballen frem til Erik Gysland som fikk avsluttet, men fra skrå vinkel gikk skuddet over det lengste krysset.
Rett før pause måtte Dagsland av banen da dommeren oppdaget at Vaulenspilleren ikke hadde på leggbeskyttere. Inn kom Stian Lima.
IDSØ FRA IDSE: Farfar til Idsø-brødrene, Sveinung på 90, mente første omgang var dårlig, mens andre var kjekkere. "Det var rett før jeg kastet stokken og ble med selv, så dårlig var det i første omgang," forteller Sveinung.
Vaulen foretok tre bytter i pausen. Dagsland kom innpå igjen for Lima, Hov og Bø Pedersen foretok et planlagt keeperbytte, mens en nylig ankommet Anders Idsø kom innpå for Erik Gysland, noe some betød at Dalehaug gikk opp på spissen og gjorde rom for Anders på midten.
Vaulen fikk mer trøkk på det med Anders Idsø på banen og etter 50 minutter kom man nær, men headingen til Arne Dalehaug på Ronny Hauges kross gikk utenfor.
Men Staal hadde en stor dobbelsjanse etter 55 minutter, først var det Tommen som reddet og på returen fikk man gitt til corner.
Etter 61 minutter fikk Vaulen til et bra kombinasjonsspill da Jarle Eikes ball til Anders Idsø ble gitt videre til Thomas Idsø som headet over fra rundt om strafffemerket.
Banen ble etter hvert akkurat som en myr og Vaulen foretok to nye bytter etter 67 minutter da Gysland og Lima kom innpå igjen, Vollen og Dalehaug gikk ut.
Vaulen presset mer på i andre omgang og man fikk lønn for strevet etter 75 minutter. Jarle Eike løftet inn til Anders Idsø som elegant headet ballen inn til 2-2!
Etter 77 minutter ble Stian Limas mål annullert for offside. Det var et flott angrep hvor Christophe Dagsland fikk slått over fra høyre, men linjemannen mente Vaulenspilleren var i offside noe Stian var sterkt uenig i.
ANNULERT: Stian fortviler da dommeren blåste for offside!
Vaulen spilte ikke en god kamp og slet med å dempe og slå, men enkeltmannsprestasjoner ga Vaulen poeng.
En episode etter 82 minutter sendte dommertrioen i fokus igjen. En elendig klarering fra Staals keeper ble fanget opp av Stian Lima, som samtidig som han headet videre til Christophe Dagsland, brutalt ble torpedert av Staals keeper. Dommer dømte fordel for Christophe som scorte, men linjemannen hadde vinket for offside på Dagsland. Dermed kom dommeren i en klemme, det er jo ikke fordel når en spiller er i offside. Siden dommeren hadde blåst fordel kunne han bare vise det gule kortet til keeperen, samtidig valgte han å gi Staal offside og ikke frispark til Vaulen.
Dermed ble det altså nok en annullering for Vaulen, som vel har fått fem mål annullert på de siste få kampene.
FEIL VEI: Det gikk ikke Vaulens vei mot Staal. Her får Staal offsiden.
Rett før slutt måtte Gysland gi seg med en strekk på baksiden av låret, inn kom Arne Dalehaug.
EM PÅ TV: Fortroppen på vei hjem stakk innom puben på Tau for å se England mot Portugal.