Hadde lite å komme med
(24.05.24) Litt lett klimpring ute på dekk på RMS Vaulen etter at man taper bunnkampen mot Vidar 2 4-2.
Vaulen kommer aldri helt i gang. Man prøver å spille seg ut men blir omringet slik at man bare blir dypere og dypere. Når man så skal få unna så blir det for lange avstander mellom leddene. Dermed skaper man fint lite.
2–4
VIDAR 2

19 min
Thomas Eriksson

45 min
Markus Håvarstein
Audrius Mirauskas (Moi Sene)
82 min

89 min
Sander Soldal
Daniel Aarstad
91 min

96 min
Nicholas Lohr
24. mai – Vaulenbanen Tilskuere: 55 – Serie – Dommer: KAV Wollum (Sola)

24. David Chokheli-Losnegård

Endelig kan man stille med slagkraftige tropp etter store skadeproblemer i starten av sesongen. Her er Daniel Olsen suspendert etter utvisningen sist. Dermed er det tynt på venstrebacken med Vegard Natland og Sondre Isene langtidsskadde.
Tommasco Cicagno gjør stadig progresjon og ventes å kunne øke spilletiden til en time her etter en omgang sist.
Nå er jo også russetiden over for troppens 05-modeller.
A-laget til Vidar spiller på torsdagen slik at man "slapp" mandagskamp mot toerlag.

Vaulen (433): Roy Dyrdal – Ørjan Bergum, Aleksander Idland, Aleksander Gundersen, Daniel Øverland – Aleksander Gundersen, Melvin Lystad, John Petter Gilje – Daniel Aarstad, Tommasco Cicogna, Thomas Strand-Grude.

Første omgang
To lag helt i bunn dette med en seier hver og samme målforskjell. Det var derfor en kamp ingen ville tape.
Etter myntkastet ble det klart at lagene skiftet side, men det var ikke den verste sola denne gangen med en del skyer.
Vidar 2 satte standarden tidlig med høyt balltempo som Vaulen slet å håndtere. Tre minutter var gått da Roy Dyrdal var nede og reddet før Daniel Øverland fikk blokkert en skummel retur til corner.
Så kluss i de bakre rekker da man mistet kontrollen etter et defensivt kast. Heldigvis skjøt Vidar over her.
Første tilløp av Vaulen kom etter 8 minutter. Det var en presis overgang, men skuddet fra Tommasco Cicogna fra 22 meter sentralt gikk faktisk til kast!
Nytt skudd over fra Vidar før Cicogna ble belønnet med en corner motsatt, men keeper bokset unna etter 12 minutter.
Melvin Lystad headet så rimelig ufarlig ballen på keeper etter innlegg fra Aleksander Gundersen (99), men dette var en litt bedre periode av Vaulen uten at det skulle så mye til.
Stadig farlige Thomas Eriksson kom på skuddhold sentralt i boks, men satte svakt utenfor før Markus Risa Håvarstein var nær å skli inn et innlegg sentralt i boks etter 18 minutter.
Daniel Øverland slo så et flatt innlegg fra venstre som keeper var på. Vidar vendte sillet og tok ledelsen ved Thomas Eriksson som satte pent inn 0-1 etter 19 minutter.
Vaulens beste sjanse kom etter 20 minutter da keeper først reddet med beina på Tommasco Cicognas skudd før han også tok returen. Motsatt bendet Eriksson like utenfor høyre kryss.
En småskummel stuss fra Cicogna ble så gitt ut til kast av Vidar.
Ikke lett å si hva som gikk av Vaulen som slo overraskende mange feilpasninger. Vidar var tøffe som stod høyt i presset og Vaulen fikk aldri ro over spillet.
Eriksson skjøt så like utenfor før ny redning av Dyrdal på forsøket fra Torkel Iversen etter 24 minutter.
Vaulen slet faktisk med å spille seg over midten i denne perioden. Etter 31 minutter slo Dyrdal unna en flat kross.
Vaulen sprang i "lånå" mot et ballsikkert Vidar som var teknisk godt skolerte.
Ny brukbar sjanse for Vidar som var nær ved å spille seg helt gjennom sentralt før en litt svak berøring helt til slutt.
Vaulen hadde nå byttet backene for å se om det hjalp for å få kontroll på en meget god Eriksson som stod bak det meste.
Kjetil Rogne fikk gult kort for en kynisk takling på midten etter 40 minutter.
Et høyt overlegg fra Øverland fant Thomas Strand-Grude på lengste, han forsøkte å heade tilbake, men forsøket gikk over hodet på Cicogna som stod klar på fem meter.
Minuttet ble lagt til og like før dommeren skulle blåse av doblet Vidar ledelsen da dem fikk gå sentralt og bendet inn nede i korthjørnet ved Markus Håvarstein.
Da dommeren blåste av like etter var det lite å si på stillingen, Vidar hadde rett og slett vært bedre.

Andre omgang
Mathias Rønsberg kom inn for Strand-Grude i pausen.
Ukonsentrert av Vaulen tidlig i omgangen da nytt rot i backfireren nær ble straffet.
Vaulen kunne håpe på dødballer, men Aleksander Idland kom ikke over ballen på en corner etter 48 minutter.
Så var man nær ved å lykkest etter 50 minutter da John Petter Gilje slapp igjennom en fri Mathias Rønsberg etter 50 minutter.
Nå stod Vaulen lengre oppe i banen og virket bedre.
Vidars Mathias Fister Andersen dro seg så inn fra sida og tuppa over.
En enorm sjanse for Vidar etter 53 minutter da keeper Dyrdal fikk slått Fillih Thulin Kamfjords avslutningen i tverrlegger og ut i spill.
Stopper Aleksander Gundersen stormet så frem og fant midtbanespiller Aleksander Gundersen. Sistnevnte, Aleksander Gundersen, hadde et pent skuddforsøk hvor han prøvde å vri i bortre kryss, men keeper var med på notene etter 54 minutter.
Vidar 2 fikk så frispark på 18 meter som Eriksson ikke helt ufarlig skjøt i nettveggen.
Bendik Aarstad kom inn for Mathias Rønsberg etter 59 minutter. Mathias snakket om at han hadde en voldsom høy puls allerede under oppvarming og det var muligens grunnen for at han gikk av igjen?
Bendik tok plass på midten slik at Aleksander "Lyngdal" Gundersen gikk ut som kant.
Like etter måtte Tommasco Cicogna sette seg ned med en skade. Det ble ropt på Audrius Mirauskas som kom inn like etter.
Så en lang ball fra dypet ved Aleksander Idland som Mirauskas stusset videre til Daniel Aarstad. Her kom man nære på første forsøk ble forhindret før det var skummelt i boks på returen.
Om man kunne ha redusert der, så kunne Vidar ha økt like etter da Dyrdal vartet opp med en beinparade etter at hasardiøs utspilling i egen boks ble stoppet.
Melvin Lystad fikk gult kort etter 71 minutter.
Nicolai Moi Sene kom inn for Øverland etter 72 minutter. Venstrebacken hadde tøyd for krampe underveis i kampen.
Moi Sene tok faktisk plass på backen og hadde et fint innhopp hvor han trivdes med å sette fart fremover i store rom.
Vidars Nicholas Lohr skjøt så frekt i steget og Dyrdal måtte hente en redning fra øverste hylle etter 73 minutter.
Vaulen hadde liksom gått tom for ideer og et langskudd fra Bendik Aarstad var alt man hadde hatt i denne perioden.
Melvin Lystad ble så felt på 30 meter og ble liggende i store smerter. Etter behandling fra Robert Rønsberg måtte han halte av. Han slet med å trø på foten, men kom inn igjen til byttet var klart.
Even Kvame kom inn for Lystad etter 80 minutter.
Så dagens beholdning for Vaulen. Et strøkent legg fra Nicolai Moi Sene inn i boks fant Audrius Mirauskas som stupte frem og headet vakkert inn 1-2 etter 82 minutter.
Alt håp syntes jo ute før dette, var dette en kickstart? Vel, Vaulen gikk mer frem, men det var Vidar som trivdes best med større rom.
Det startet virkelig å haste for Vaulen.
Lars Berge kom inn for kaptein Bergum etter 89 minutter og Gundersen (94) overtok kapteinsbindet.
Vaulen hadde pushet på og Vidar skulle sette inn nådestøtet på en hurtig ovegang hvor Sander Soldal satte inn nede til venstre etter 89 minutter.
Like etter skjøt John Petter Gilje vel over da Audrius Mirauskas la igjen.
Minuttet på overtid scorer Daniel Aarstad 2-3. Det var et fremspill og Daniel kom i en 50-50-duell med keeper. Han fikk akkurat kippet ballen forbi keeper og inn i nettet. Igjen lå Vidars keeper Elias Rønning Ørn i store smerter.
Etter et lengre avbrudd kom Adrian Schou-Andreassen inn mellom stengene.
Vi var da på 94 minutter og dommeren sa at det var seks minutter til å spille.
Så alt håp var ikke ute her, men man fikk ikke testet den nye keeperen.
Jonas Sivertsen kom også inn for John Petter Gilje i denne fasen uten at vi helt fikk med oss akkurat når.
Isteden øker Vidar ledelsen til 2-4 da Nicholas Lohr fra 18 meter sentralt dunker ballen oppunder nettaket.
Det kunne ha blitt verre for Vaulen, men heldigvis ble det dømt offside da Husieen Sied satte ballen i åpent mål etter 98 minutter.
Vaulen fortsatte å pushe på og etter 101 minutter får man en corner fra venstre. Her blir første Even Kvame blokkert før Jonas Sivertsen skyter utenfor.
Dommeren blåser av like etter og tapet er et faktum.
Det var en rimelig betuttet gjeng som ruslet inn i garderoben.