Gran finale
(24.05.02) Vaulen (1) 3 - 2 (0) Grannekam
Regnet startet å falle bare minutter før avspark på fredag da Vaulen ønsket velkommen til Grannekam. Dette var topp mot bunn på papiret, men det skulle bli en jevn affære.
32
GRANNEKAM
Jan Tore Kleiberg
12 min

57 min Kjetil Bjørgen
Anders Idsø
60 min

Pedro Salgado
71 min

75 min Erik Reistad (str)

16. Gitle Martell Aarre

Tore Haugvaldstad hadde gjort to endringer siden sist. Kjetil Aasland erstattet Erik Gysland som hadde gyldig forfall, mens Jan Tore Kleiberg var tilbake slik at Ekholdt måtte nøye seg med å sitte på en imaginær benk.
Vaulen (4–42): Tom Arne Bø Pedersen – Jan Erik Ahlstrand Pedersen, Jan Egil Salvesen, Kjetil Aasland, Erik Hilden – Stein Ivar Andersen, Pedro Salgado, Anders Idsø, Alexander Landsnes – Jan Tore Kleiberg, Inge Martin Hinna.
Vaulen tok en tidlig ledelse etter 12 minutter. Et skudd fra Pedro Salgado fra kanten av boksen ble reddet med høyrefoten av Grannekams keeper, Olav Anders Helgevold, men Jan Tore Kleiberg var våken på returen og fyrte inn ballen!
Det var kanskje en for lett start for Vaulen da de mistet initiativet? Spillet ble raskt like grått som været da det startet å hølje ned.
Regnet ga nok assoiasjoner til det våte element for tilskuerne startet å snakke om fisking for en stund. Så våknet publikum igjen da Pedro Salgado kom til to store sjanser. Først ble han spilt fri i den høyre kanalen, han avanserte forbi både forsvarere og keeper, men ble blokket foran mål og måtte nøye seg med en corner.
Ikke lenge etterpå tok han en høy kross på volleyen fra 8-10 meter, men skuddet traff tverrligger og gikk over!
Så ble det stille igjen. Samtidig plukket Grannekam opp en slags sykdom da de tilstadighet pådro seg skader. Trolig ikke en kynisk taktikk, men tempoet i kampen dalte betraktelig.
Grannekam var ikke et dårlig lag. De hadde to veldig raske spisser som trøblet Vaulen på kontringer. Deres største sjanse i første omgang kom ned på venstre. En gjenglemt kantspiller slo inn sentralt til en medspiller som kom alene mot keeper Tom Arne Bø Pedersen, men Grannekam-spissen fyrte avgårde et såkalt "4.-divisjons-skudd" rett inn i hendene til Tommen.
Et taktisk bytte ble gjort i pausen da Pedro Salgado ble flyttet opp som spiss, mens Jan Tore Kleiberg gikk ned på midten hvor han overtok den defensive rollen til Anders Idsø. Nå fikk Idsø frie tøyler mot det kompakte Grannekam-forsvaret, men det var jo klart at man mistet noe av bindeegenskapene til svære Kleiberg på topp.
Beachboys mistet da også mye av sitt trykk og Grannekam startet omgangen best.
Etter 55 minutter foretok Vaulen sitt første bytte da Eirik Ekholdt kom inn for Hinna, som hadde plukket opp en liten smell minutter tidligere.
Grannekam fikk en fortjent utligning etter 57 minutter. En kross fra høyre fant Kjetil Bjørgen umarkert på første stolpe, han headet ballen forbi en sjanseløs Tom Arne Bø Pedersen.
Vaulen hadde virket veldig uinspirert i starten av omgangen, men nå giret man opp et par hakk. Bare tre minutter etter å ha sluppet inn tok man tilbake ledelsen ved Anders Idsø.
Så etter 71 minutter fikk omsider Pedro Salgado sitt mål til 3-1. Det skal sies at alle Vaulens mål kom etter dårlig forsvaring.
Kvarteret før slutt reduserte bortelaget på en straffe satt inn av Erik Reistad.
Så tre nye poeng i banken. "I dag var det bare poenga som varmet," sa Tore Haugvaldstad etter kampen.
Etter en rekke med åtte kamper på rad uten tap (inkludert tampen av forrige sesong) var det nå en tøff test som stod foran oss mot Åkra i neste runde.