–> 88 minutter

12. Sander Thaule

24. Andreas Jonassen

Audrius Mirauskas og Daniel Vatland tilbake igjen. Fredrik Stray Tjaum fremdeles ute.
Vaulen (4–3–3): Eric Ordaz – Ørjan Bergum, Daniel Vatland, Kristian Gaard, Vegard Natland – Thomas Monsen Haugland, Olav Hovstad, Ceu Lian Khar – Audrius Mirauskas, Alexander Surdal Nilsen, Ole Wick Henriksen.
To endringer hos Vaulen med Vatland og Mirauskas inn for Mæhle og Tran.
Alexander Surdal Nilsen var nær ved å gjøre alt på egenhånd etter fem minutter da et 30 meters raid ble stoppet i boksen, like etter ble et vristskudd fra Olav Hovstad fanget komfortabelt av keeper Eivind Meling.
Vidar med raske angrepsspillere som stadig truet. Sin beste sjanse i starten var etter et innlegg fra venstre som ble headet over høyre kryss.
Hjemmelaget hadde overtaket, men det hadde vært en sjansefattig periode da de røde plutselig tok ledelsen etter 25 minutter. Et skudd fra det venstre hjørnet av femmeteren var på vei mellom beina på keeper Eric Ordaz, men han fikk en hæl på ballen. Returen spratt ut på fem meter hvor Eivind Austbø var ivrigst. Dermed 1-0.
Thomas Monsen Hauglands skuddfot var på nytt Vaulens farligste våpen. Han spilte vegg med Ceu Lian Khar før han skjøt via en rød slik at ballen duppet like over. På det påfølgende corneret headet Kristian Gaard vel tilside.
Vaulen var noe nølende defensivt og solgte seg billig flere ganger. En stor sjanse fulgte etter kaos i boksen og Eric Ordaz var nede ved stolperoten og fikk gitt ut til corner.
Så økte Vidar etter et dårlig oransj oppspill hogget man til. Ballen kom fram til Nikola Kranjnc som skjøt flott i høyre vinkel fra 20 meter etter 34 minutter.
Ut av intet svarte Vaulen like etter da Thomas Monsen Haugland litt til venstre fra mål fra noen og tjue meter fikk skutt inn borte ved stolpen. Utrolig viktig mål for å gi litt håp inn mot hvilen.
Vaulen hadde forøvrig skiftet posisjoner på Mirauskas og Surdal Nilsen i et forsøk på å få mer dynamikk i angrepsspillet. Det var nær ved å bære frukter etter 44 minutter da Surdal Nilsen la igjen til Mirauskas, men skuddet gikk like utenfor.
Dermed gikk man til pause på stillingen 2-1 til Vidar. Det hadde vært noe tafatt over Vaulen som mistet ballen alt for ofte.

Hele tre bytter i pausen hos Vaulen. John Herman Ås for Bergum, Anders Mæhle for småskadd Vatland og Tony Tran for Ceu Lian Khar. Samtidig rokkerte man om en del bl.a gikk Natland over på høyreback og Wick Henriksen inn sentralt.
Godkjent start av Vaulen som var nær å utligne etter 47 minutter da Ole Wick Henriksen avsluttet en kontring med et skudd via en rød, keeper slet med ballbanen og reddet med beina til corner.
Vidar fikk et par gule kort i denne perioden. Først Austbø (48') og så Krajnc (54').
Vidar kom i to bølger etter 56 minutter da Vaulen aldri fikk slått vekk. Tilslutt ga Ordaz retur, og en forsvarer klarerte mot eget mål hvor Vegard Natland ikke fikk unna på strek! Dermed 3-1 etter selvmål.
Nok et slag i trynet for Vaulen som prøvde å svare. Audrius Mirauskas fant Alexander Surdal Nilsen på vei gjennom, men keeper Meling reddet til corner.
Nå satte Vaulen litt press på Vidar. Ole Wick Henriksen hadde også et skummelt frispark som gled gjennom boksen, som man strengt tatt skulle hatt corner på.
Vidar 2 var nær ved å utnytte defensiv feil i Vaulens midtforsvar før Kristian Gaard heroisk fikk ryddet opp på 16 meter.
Espen Sivertsen kom inn på høyre for Ole Wick Henriksen etter 65 minutter.
Thomas Monsen Haugland fikk en kort ball fra Surdal Nilsen på 25 meter og rappet til kjapt, men skuddet curlet i utsiden av stolpen og ut!
Ole Wick Henriksen kom innpå igjen like etter da man la om til tre mann bak ved å ta ut Anders Mæhle. Dermed 3-5-2.
Vaulen miste ballen så lett. Etter 70 minutter lagde man frispark på 18 meter ute til venstre. Nikola Krajnc var nær ved å bli tomålsscorer, men skjøt i stolpen og ut.
Så ny spenning i kampen etter 72 minutter. Tony Tran jagde backen som fra kloss hold ga et håpløst tilbakespill mot keeper. Ballen ble beinet ut i mellomrommet hvor Audrius Mirauskas var raskest på pletten og smalt inn fra ti meter.
Så soloshow av Alexander Surdal Nilsen som drar seg gjennom og det reddes på strek etter 76 minutter! Like etter hadde Ole Wick Henriksen et skudd like over. Samtidig blottla man seg såpass bakover at det lå mål i luften begge veier.
På tampen virket det nesten som man gikk tomme for krefter og mistet noe av troen.
Eric Ordaz ga en farlig retur etter frispark i det 84. minutt, før Parwar Ismail skjøt like over for Vidar som også ville ha straffe i det 87. minutt.
Erik Holst Aasland kom inn for Thomas Monsen Haugland etter 88 minutter.
Vaulen lagde så frispark på venstre og Tony Tran kom i dommerens bok etter 89 minutter.
Tre minutter ble lagt til, men det virket som om Vidar hadde kontroll.
Plutselig så Ole Wick Henriksen motsatt hvor Tony Tran hadde et gedigent rom, men man brukte for lang tid og gikk seg fast.
Siste sjanse for Vaulen langt inne i overtiden da et frispark fra Ole Wick Henriksen ble lempet frem. Det ble halvklarert ut på 20 meter, men John Herman Ås skjøt i blokken. Isteden kontret Vidar og avsluttet like utenfor.
Det ender med vårt første serietap. Neste oppgave er fredag førstkommende hjemme mot Havørn kl 19.00.