Reiste seg etter cupfadesen
(24.04.09) Et nykomponert Vaulenlag slet med å finne seg til rette i starten og lå under til pause mot dumpekandidaten Djerv 1919. Men etter timen var det bare ett lag på banen og det var bare et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli.
TILBAKE PÅ SPORET: 5-0 tapet for EIK ble hevnet med 5-1 seier.
5-1
DJERV 1919
40 min
Jan Gunnar Olsen
Alexander Landsnes (Eidem)
53 min
Anders Idsø (Sunde)
69 min
Are Meling
83 min
David Møller (Sunde)
87 min
Magne Christiansen (Møller)
91 min
24. april Vaulenbanen Tilskuere: 50 – Serie Dommer: Helge Hestvåg (Ganddal)
Elton Rossebø
Piltene Alexander Surdal Nilsen, Henrik Jelsa og Magnus Torgersen var på russearrangement. Marius Fossmark (rygg) og Anders Dale (ribbein) skadet seg sist. Fredrik Berntsen og Pål Jacob Nessjøen var opptatt med jobb. Ørjan Olsen er ute til mai etter lyskeoperasjon. Bjarte Rannestad sliter ennå etter halsinfeksjon. Ronny Hauge hadde karantene etter rødt kort sist.
Grunnet dette hadde man kalt inn C-lagsspillerne Tom Stian Sunde og Johnny Erga. Mens den nybakte pappaen Stein-Ivar Andersen gjorde comeback og startet på høyreback.
Vaulen (4–4–2): Tom Arne Bø Pedersen – Stein-Ivar Andersen, Alexander Landsnes, Jarle Eike, Stian Lima – Stian Falnes, Magne Christiansen, Anders Idsø, Jostein Eidem – Christian Lyse, Are Meling.
Flott sol og god temperatur i luften, alt lå til rette for en fotballfest på Vaulenbanen denne fredagskvelden.
Det var en del spørsmålstegn rundt laget og i starten virket Vaulen utilpass. Man mislyktes i å spille seg ut, mange pasninger gikk rett og slett ut til kast.
Første advarsel kom etter to minutter da Knut Birger Kallåk la an til skudd fra 18 meter, ballen strøk over høyre kryss, men keeper Tom Arne Bø Pedersen hadde vel kontroll.
Christian Lyse stormet frem på venstre og la inn, ballen ble halvklarert ut til Are Meling som skjøt et par meter tilside etter tre minutter.
Vaulen fikk en gratissjanse etter seks minutter da en lang ball fra Stein-Ivar Andersen ble misset på av Djerv 1919s stopper. Plutselig var Christian Lyse alene igjennom, men keeper ruset ut og stresset spissen som sendte et lobbskudd langt utenfor.
Vaulenforsvaret stoppet helt opp etter syv minutter og ventet på offside. Dermed var Håkon Lillesund alene mot keeper. Fra 16 meter løftet han over keeper, heldigvis landet ballen på nettaket. Den så vi inne!
Skuldrene hos Vaulenspillerne var nå høyt oppunder ørene, var det EIK-kampen som surret i bakhodet til spillerne?
Knut Birger Kallåk var på ferde igjen etter ni minutter, men det harde skuddet fra 25 meter gikk rett på keeper Tom Arne Bø Pedersen.
En enorm dobbelsjanse til Djerv 1919 fulgte etter 12 minutter. Et langskudd fra Michael Urrang ble gitt retur på av keeper. Ballen havnet i beina på en gul, Tommen ruset ut og taklet, men bare til Håkon Lillesund som fra 12 meter løftet hårfint over tverrlegger.
Dette fungerte ikke og det var frustrasjon å spore blant spillerne. Man manglet rett og slett fremgang i spillet. Djerv 1919 hadde en ny halvsjanse etter 19 minutter da man skjøt en halvklarering over fra 25 meter.
De lette balltapene fortsatte hos Vaulen, det virket som om man ikke ville ha ballen.
Så endelig etter halvtimen var det bedre takter hos hjemmelaget. Magne Christiansen slo en kort ball til Are Meling som dro seg innover i banen, fra 16 meter skjøt han med venstrefoten nede mot venstre stolpe rot. Det måtte et tigersprang til fra keeper Leif Helge Helgesen som fikk gitt til corner. Dette var Vaulens beste forsøk til nå.
Stian Falnes spilte fri Christian Lyse etter 32 minutter. Som igjen kom alene mot keeper. Det første skuddet fikk han returen igjen på, før neste forsøk ble reddet.
Nå hadde man en periode med mye spill på Djerv 1919s banehalvdel som resulterte i et par cornere.
Etter 38 minutter slo Anders Idsø med presis fot til Christian Lyse som rev seg løs på 25 meter, men det svake skuddet gikk rett mot keeper.
Djerv 1919 gikk opp til 0-1 ledelse etter 40 minutter. Et innlegg fra høyre havnet på åtte meter foran mål hvor en umarkert Jan Gunnar Olsen enkelt kunne sette nede til venstre.
Jostein Eidem slo inn fra venstre etter 42 minutter til Are Meling som headet midt på mål.
Dermed gikk man til pause på stillingen 0-1. Dette var svakt av Vaulen mot dumpekandidaten Djerv 1919. Det var mye rot, spillerne gikk på de samme ballene og hadde dårlige sambevegelser.
Anders Idsø slo en stikker til Christian Lyse etter 48 minutter. Men isteden for å skjære innover ble han presset ut mot venstre, skuddet fra død vinkel ble reddet.
Magne Christiansen viste knottene etter 49 minutter. Djerv 1919s frispark fra 24 meter gikk over firemannsmuren, men også over høyre kryss.
Spillerne stod i kø på Stian Falnes' innlegg fra høyre etter 52 minutter, Christian Lyse headet over. Der burde nok Jostein Eidem ha sagt flytt deg, da han stod bedre plassert.
Christian Lyse ordnet corner for Vaulen etter 53 minutter. Anders Idsøs serve ble halvklarert ut på 16 meter hvor Jostein Eidem fikk styrt ned til Alexander Landsnes som fikk styrt ballen nede til venstre med sin lange tå. Stopperen har nå scoret fire mål for vaulen i år og er toppscorer!
Djerv 1919s Jan Gunnar Olsen fikk gult kort da han tullete stilte seg rett foran Anders Idsø som skulle ta frispark på egen banehalvdel etter 56 minutter.
Lagkamerat Michael Urrang så ut til å ha lært av Olsen og fikk gult kort etter 57 minutter for samme forseelse.
Tom Stian Sunde kom inn for Stian Falnes etter 59 minutter. Tommy gikk opp på topp, mens Christian Lyse gikk ned på høyrekanten.
Et kanonraid av Christian Lyse etter timen ned langs høyre ble avsluttet med et presist innlegg til Jostein Eidem som puttet ballen i mål. Men linjemannen vinket for at ballen hadde vært over sidelinjen da Lyse slo inn.
Tom Stian Sunde presenterte seg kjapt. Etter 61 minutter slo han vegg med Magne Christiansen og skjøt halvmeteren utenfor høyre stolpe.
David Møller kom inn for en småskadet Stein-Ivar Andersen etter 62 minutter. Stian Lima tok høyrebacken, mens Jostein Eidem ség ned som venstreback og gjorde rom for David på venstre midtbane.
Vaulen fant seg bedre til rette nå og styrte showet. Etter 67 minutter fikk Magne Christiansen tak i ballen, vendte av en mann, men skuddet ble for svakt. Ballen ble halvklarert og David Møllers innlegg ble nær omsatt av Tom Stian Sunde.
Tom Stian Sunde holdt på ballen og la kort til Anders Idsø som følsomt løftet ballen inn i venstre hjørne til 2-1 etter 69 minutter. Keeperen hadde fingertuppene på ballen, men hadde ikke mulighet.
David Møller vant ballen på midten og ga til Tom Stian Sunde som skjøt meteren utenfor venstre stolpe fra drøye 20 meter.
Et Magne Christiansen-corner etter 74 minutter strøk hodet til Tom Stian Sunde, mens Anders Idsø så vidt nådde frem på lengste.
Christian Lyse forserte flott igjen etter 76 minutter ute på høyre. Om det var skudd eller innlegg vites ikke, men ballen gikk iallefall på utsiden av første stolpe og ut.
Djerv 1919 løftet laget oppover nå og håpet på utligning. Vaulen laget en del unødvendige frispark i farlige posisjoner, ellers hadde Alexander Landsnes og Co. full kontroll i forsvar.
Stian Lima kom seg langt frem på en kontring og slo mot Tom Stian Sunde etter 78 minutter. Han skar seg foran sistemann og ble lagt ned. Men dommeren mente den gule var i ballen da Tommy falt.
Knut Birger Kallåk fikk skutt fra skrå vinkel etter 79 minutter, men Tom stod parat ved den høyre stolpen og fikk bokset unna. Like etter fikk Djerv 1919 til et skudd som gikk over.
Kallåk var i begivenhetenes sentrum og fikk fortjent gult kort etter en stygg takling på Magne Christiansen.
Johnny Erga kom inn for Christian Lyse på høyrekanten de siste ti minuttene.
Stian Lima headet fram til Tom Stian Sunde som stusset presist til Are Meling til høyre i boksen, som på hel volley skjøt over.
Are Meling åpnet endelig målkontoen etter 83 minutter av kampen. Han stormet frem litt til høyre i banen, passerte enkelt en mann og satte ballen lavt i høyre hjørne.
Allan Irarrazabal fikk gult kort etter 84 minutter etter en ettersleng på Magne Christiansen. Anders Idsøs frispark fra 25 meter hadde en fin retning, men gikk i muren og til corner.
Magne Christiansen slo corneret inn fra venstre, først reddet keeper forsøket fra Anders Idsø før Jostein Eidems returskudd ble blokket av forsvaret.
Jostein Eidem slo til Tom Stian Sunde som dro seg mot det høyre hjørnet av boksen. Sunde løftet inn på lengste stolpe til David Møller som lurte ballen så vidt over streken forbi en badende keeper. Enkelte mener dette var et selvmål av Djervs forsvarer som vel var i ballen etter David.
Tom Stian Sunde slo til Are Meling etter 88 minutter, Are virket ti kilo lettere etter målet og satte igang et sykt raid hvor han driblet seg først langs dødlinjen og så nærmest langs mållinjen før ballen ble ryddet vekk. Der var de gule statister.
Djerv 1919 brente et straffespark etter 89 minutter da Eirik Aase satte ballen svakt to meter utenfor. Straffen kom etter armbruk av Jostein Eidem i feltet.
Eivind Staurland kom inn som spiss (!) for Are Meling etter 90 minutter.
5-1 ble det etter 91 minutter. Den gamle stjernen Sjur Jarle Hauge skulle drible i forsvar og ble taklet av Tom Stian Sunde som slo inn til David Møller, ballen ble lagt ut til høyre hvor Magne Christiansen stormet frem og satte ballen kontrollert inn nede ved stolperoten.
Eivind Staurland var svært nær et mål etter 91 minutter da han raidet ute på høyre og klemte avgårde en suser som gikk i nærmeste stolpe og ut.
I første omgang telte vi 6-6 i avslutninger. I andre omgang var det 15-3 i fordel Vaulen.
KAMPENS BEACHBOY
Anders Idsø ble kåret til dagens vaulenspiller og fikk gavekort fra Pizzabakeren.
TOPPSCORER: En fornøyd Alexander Landsnes er nå delt toppscorer med Magne Christiansen på fire mål. Landsnes viser en enorm råhet i begge bokser og er ikke lett å hamle opp med.
GOGGIEN: Den gamle legenden Geir Hansen var ringside og koste seg iallefall med andre omgangen til Vaulen.
TOMMY: Tom Stian Sunde hjalp A-laget og det til de grader, kampens karakter snudde helt når spissen kom inn.
HAUGIANERNE: Alexander Hauge og Arent Emil, sønn til Sjur Jarle Hauge så kampen. Arent Emil skal i morgen trene med Vaulen.