Høydramatisk på Jæren
(24.03.17) Bisarr kamp hvor Vaulen tar en tidlig ledelse ved Daniel Lie og ligger å kontrollerer totalt i en halvtime for så å kollapse totalt.
I andre omgang henter man opp til 4-3 ved Alexander Surdal Nilsen og Fredrik Stray Tjaum slik at det på slutten ble et drama uten sidestykke.
VARHAUG
4–3

3 min
Daniel Lie (Surdal Nilsen)
Lars Trygve Madland
35 min
Ivar Løge
37 min
Sasa Nedic
44 min
Ivar Løge
47 min

61 min Alexander Surdal Nilsen (Helland)

69 min Fredrik Stray Tjaum
24. mars – Varhaug kunst 1 Tilskuere: 80 – NM kval – Dommer: Ivan Djuric (Hana)

27. Lars Skjelbred Nygård

Med 23 mann i troppen og kun skader på Gaard (lår) og Dale (ribbein) måtte man utelate dem med færrest trening i 18-mannstroppen.
Dette var Vaulens attende NM-deltagelse og vår 33. kamp. Ti ganger hadde man gått videre til 2. kvalifiseringsrunde, mens man har kommet til 1. runde fire ganger.
Vaulen (4–3–3): Eric Ordaz – Ørjan Bergum, Fredrik Stray Tjaum, Anders Mæhle, Vegard Natland – Olav Hovstad, Alexander Surdal Nilsen, Jørgen Helland – Ole Wick Henriksen, Daniel Lie, Andreas Jonassen.
Endelig var alvoret i gang. Dette var den første offisielle kampen til trenertrioen Tjaum, Ordaz og Refvik.
Rammen på Varhaug var slik man drømmer om som barn for din lokale klubb, med en flott tretribune med masse tilskuere på.
Varhaug hadde forrige sesong både nummer 1 og 3 på toppscorertabellen i sin avdeling, men nå var han ene gått til EIK, mens han andre var skadd.
Vaulen på sin side hadde kun scoret beskjedne seks mål på fem treningskamper i vinter. Så en målfest var ikke akkurat det vi så for oss her.
Daniel Lie har vært litt rusten etter comebacket i vinter, men i dag viste han alt fra oppvarmingen at storformen var i anmarsj.
Før minuttet startet han perfekt og fikk ballen i boksen, men mot to oppassere klarte han ikke å dra seg fri denne gangen.
Stopper Fredrik Stray Tjaum satte fart og ordnet et corner til Vaulen etter tre minutter. Ole Wick Henriksen slo inn fra høyre. Keeper fomlet og ballen endte på andre stolpe hvor Alexander Surdal Nilsen løftet tilbake inn foran mål. Etter en duell spratt ballen i bakken før Daniel Lie kunne heade inn 1-0 til Vaulen!
Etter målet var det mye Varhaug og deres største sjanse til da kom etter 11 minutter. Et corner fra høyre endte opp med et skudd fra kort hold som ble blokket i en mur av spillere.
Varhaug prøvde å spille seg til målet, men det gikk mye på tverrs slik at Vaulen kunne hogge til. Jørgen Helland hadde en suser like utenfor etter 13 minutter, mens Olav Hovstads skudd gikk tungt rett på keeper.
Etter 17 minutter spilte Alexander Surdal Nilsen fri Andreas Jonassen i den venstre kanalen, legget ble løftet inn til Jørgen Helland som headet høyt over fra fem meter.
Så en fantastisk ball fra Jørgen Helland etter 20 minutter. Daniel Lie tok ned ballen med klasse, men løftet skuddet i bue 20 cm over.
Ørjan Bergum var på raid og la tilbake 45 til Ole Wick Henriksen som fikk drømmehold fra 20 meter, men til sin store fortvilelse så han markkryperen gå like utenfor venstre stolperot i det 22. minutt.
Vaulen kunne godt ha ledet mer her nå. Etter 23 minutter så vi flotte kombinasjoner sentralt mellom Olav Hovstad og Jørgen Helland, før Ole Wick Henriksen avsluttet det hele med et nytt skudd fra 20 meter.
Olav Hovstad ble så taklet i skuddøyeblikket på 16 meter. Sjansen oppstod etter et veggspill med Daniel Lie etter 29 minutter.
Vaulen hadde ligget så klokt defensivt og vært presise på overganger. Varhaug hadde nesten ikke skapt noe tross mye ballinnehav.
Så gikk rullegardinet fullstendig ned for Vaulen etter 35 minutter.
Høyrekanten Jakob Lye Skretting skjøt vel nærmest fra skrå vinkel, Vaulen fikk bare halvklarert og etter litt klabb og babb setter Lars Trygve Madland inn 1-1 fra kort hold. Her er det mye tilfeldig som skjer, men Varhaug pøser på med folk inn i boks og Vaulen står nok litt å ser på.
På det glade nittitallet var det fotballspill hvor man kun kunne score etter bestemte mønster. Nå virket det for at Varhaug hadde funnet bug'en hos Vaulen for 2-1 kom bare to minutter senere på samme vis. Igjen var det Skretting med 69 på ryggen som tidlig slo hardt og lavt inn foran boksen. Ballen gikk mellom målet og forsvaret på andre stolpe og Ivar Løge fikk rom til å lade kanonen. Her var det en midtbanespiller som hadde gått på et langt løp man ikke klarte å fange opp.
Helge Skretting hos Varhaug fikk gult kort etter 42 minutter. På det påfølgende frisparket slo Ole Wick Henriksen ned til Alexander Surdal Nilsen som vel i blinde slo hardt inn foran boksen, men det var ingen der. Dette var dog det farligste vi hadde vært frempå på lenge.
3-1 kom etter 44 minutter. Igjen var det inn fra høyre, denne gangen dukket Sasa Nedic opp foran mål og scoret enkelt. Forskjellen denne gangen var at Vaulen mente det var en soleklar offside. Eric Ordaz løp helt ut til linjemannen, mens Daniel Vatland måtte jages tilbake til benken og fikk gult kort som innbytter.
Målet ble stående og man går til pause under 3-1. Spesielt da man i en halvtime spilte fantastisk fotball.
Ingen bytter hos Vaulen i pausen.
Det tok ikke lange stunden før Varhaug tilsynelatende punkterte kampen. Man fikk frispark ute på sin venstre side, løftet inn i boks, vant en duell og Ivar Løge er målscorer til 4-1. Enkelt og greit.
Fordelen med cup er at man ikke har noe å tape når man ligger under 4-1. Vaulen legger sporenstreks om til 4-4-2 med Daniel Lie og Jørgen Helland som midtspisser.
Man får litt mer troen på det da Ole Wick Henriksens frispark fra høyre ble headet av Daniel Lie i lengste stolpe og inn i armene på en heldig keeper etter 51 minutter.
Eric Ordaz reddet en ny stor sjanse etter 56 minutter, men igjen mente han det var offside. I et raseriutbrudd av de sjeldne får vår sisteskanse gult kort for munnbruk.
Frustrasjonen spredte seg hos Vaulen som giret seg opp.
Etter 61 minutter reduserer Vaulen til 4-2 ved Alexander Surdal Nilsen. Han ble presist spilt fri av Jørgen Helland og smekket til i korthjørnet fra 16 meter. Klassescoring av den gamle spissen som denne sesongen er anker på midten.
Varhaug ble plutselig nervøse og Vaulen var over dem som aldri før.
Daniel Lie fikk headet mot mål på Wick Henriksens frispark, men keeper reddet fantastisk.
Jørgen Helland snappet så ballen fra backen og en utrusende keeper måtte kaste seg inn foran beina og gi til corner.
Samtidig fikk Lars Tryge Madland gult kort etter 66 minutter.
Nytt gult kort til Varhaug minuttet senere. Denne gangen til Arian Ødegård. På frisparket fra Ole Wick Henriksen ble ballen halvklarert ut til Vegard Natland, han la tilbake til Ole Wick Henriksen som prøvde en kunstnerskru som keeper måtte rygge på.
Jørgen Helland skaffet oss corner etter 69 minutter. Det innoverskrudd forsøket fra Ole Wick Henriksen var nær ved å gå inn, men keeper fikk bokset ut til Fredrik Stray Tjaum som var tre meter headet inn 4-3. Ny spenning!
I etterkant prøvde en ivrig Alexander Surdal Nilsen å få med seg ballen ut fra nettet og fikk gult kort for å løfte vekk en grønn spiller som stod i veien.
Man hadde over 20 minutter på å ordne 4-4 som hadde gitt ekstra omganger. Det så ikke umulig ut slikt kampbildet var nå. Vi så for oss en lang kveld med nattoget hjem.
Vaulen foretok et dobbelbytte etter 71 minutter hvor Erik Holst Aasland og Espen Sivertsen kom inn for Olav Hovstad og Andreas Jonassen.
De oransje fortsatte å presse på og hadde to kjappe cornere, en heading fra Jørgen Helland man ikke fikk corner på og en suser fra samme Helland rett på keeper.
Vi har ikke kommet lenger enn til det 75 minutt når det oppstår en gigantsjanse igjen. Vaulen var i powerplay og det kom innlegg fra både venstre og høyre før Daniel Lie satte ballen i høyre stolperot og ut! Lie reiv seg i krøllene i fortvilelse!
Dette hadde blitt en fantastisk underholdene kamp med to vaklevorne forsvar. Vaulen hadde nemlig kastet frem det meste og etterlot store rom.
Hos hjemmelaget var det stor smittefare med krampe. Tre ulike spillere var nede i kunstgresset og måtte få strukket opp leggene igjen.
Nytt corner til Vaulen etter 82 minutter. Ole Wick Henriksen slo som vanlig inn, ballen fant Fredrik Stray Tjaum, men headingen gikk rett til værs.
Så en diagonal pasning inn i feltet til Vegard Natland som kastet frem en fot på venstrehjørnet av femmeteren, men skuddet det gikk over målet i det 83. minutt!
Nytt gult til Varhaug. Denne gangen til Jakob Lye Skretting i det 84. minutt.
Varhaug kunne ha punktert kampen etter 86 minutter, men Eric Ordaz reddet på hjemmelagets kontring.
Daniel Lie ble så klart dyttet vekk i boksen på Vegard Natlands kross to minutter senere. Før Varhaug kontret på ny og satte ballen rett i keeper fra kloss hold.
Spissen Audrius Mirauskas kom inn for stopperen Anders Mæhle etter 89 minutter.
Samtidig fikk Varhaugs Fredrik Sikveland gult kort.
Fire minutter ble lagt til. Noe de i oransj mente var litt lite med tanke på alle "skadene" til Varhaug.
To minutter på overtid falt Varhaugs keeper bakover og holdt ballen på streken etter Ole Wick Henriksens frispark, uansett blåste dommeren av for noe.
Like etter fikk man corner. Nå kom til og med keeper Eric Ordaz frem og ut kampen var en slags sweeper på midten av banen. Det var utrolig hektisk, men bare nesten for Vaulen som ikke fikk ladd kanonene.
Vår siste sjanse kom på nok en corner i det 94. minutt, men man fikk ikke satt den og dommeren blåser av med 4-3 fordel Varhaug.
En høydramatisk kamp på Jæren hvor Varhaug er effektive. Vaulen er gode i lengre perioder av kampen, men får en "mental meltdown" midt i kampen som koster dem avansement.