Veien mot Ullevaal
(24.03.15) Vaulen er videre til 2. kvalifiseringsrunde i NM etter en sterk 3-0 seier borte mot Klepp.
Kampen var noe jevnere enn resultatet tilsier, keeper Eric Ordaz var god og heldig som avverget tre 100%-sjanser i første omgang.
Dette var Vaulens femtende deltagelse i NM og det er tiende gangen vi har forsert første hinder.

Siden 1957 har man totalt spilt 30 kamper. 24 av dem har kommet i moderne tid. Her har Anders Idsø flest opptredener med hele 19 kamper.
All statistikk om Vaulen i NM finner man her!

KLEPP
0–3

9 min
Jimmy Jonevret

26 min Amar Kotlica (Hopovac)

62 min Amar Kotlica (Eidhamar)
24. mars – Klepp stadion Tilskuere: 80 – NM kval – Dommer: JE Timm (Havdur)

28. Thomas Idsø

Ole Wick Henriksen var opptatt med jobb. Med Ingvald Sandvik Halgunset, Daniel Hadland, Anders Idsø, Audrius Mirauskas og Erlend Mohus ute var Thomas Idsø blitt kalt inn.
Klepp rykket noe overraskende ned til 4. divisjon forrige sesong. Et nivå en såpass fremtredene klubb neppe kan gjøre seg bekjent av. Laget er i et generasjonsskifte og har fått nye trenere i Runar Andersen og Tallak Uberg Nærland.
Vaulen (3–5–2): Eric Ordaz – Leo El-Adawy, Marius Fossmark, Jørgen Helland Ceu Lian Khar, Thomas Monsen Haugland, Jimmy Jonevret, Harald Eidhamar, Vegard Natland Emir Hopovac, Amar Kotlica.

Nydelige forhold og en fantastisk arena var rammene for Vaulens første offisielle kamp for sesongen.
Etter en svak resultatmessig preseason og flere nøkkelspillere ute var det ikke gitt at Vaulen skulle slå 4. divisjonslaget Klepp.
Hjemmelaget kunne da også tatt ledelsen etter to minutter da Sanel Bojadzic fikk stå fri på syv meter, men avslutningen var svak og gikk rett på keeper Eric Ordaz. Like etter kom Vaulen til sin første mulighet da Ceu Lian Khar slo flatt inn foran kassen, Amar Kotlica kom sklidene inn uten å rekke frem.
Vaulen tok ledelsen på noe heldig vis etter ni minutter. Jimmy Jonevret brøt spillet og skjøt et relativt ufarlig skudd fra langt hold rett mot mål, men keeperen glapp ballen mellom hendene og måtte se de oransje juble for ledelsen.
Frekk Zlatan-finte av Emir Hopovac som slo kort til Ceu Lian Khar, fra kort hold skjøt han via en grønn og ballen gikk til corner etter 12 minutter.
Hopovac slo så en stikker til Amar Kotlica som dro seg innover, men skuddet gikk rett på keeper etter 14 minutter.
Amar Kotlica nådde akkurat ikke en retur på Emir Hopovacs skudd, før samme mann headet utenfor på Jørgen Hellands slepne innlegg etter 17 minutter.
Erik Hatteland med gylden Klepp-sjanse etter 19 minutter og keeper Eric Ordaz mer heldig enn god som fikk skuddet rett på seg. Stor sjanse!
Vaulen fikk ikke klarert etter 22 minutter! Eric Ordaz vartet opp med en fantastisk redning og holdt den faktisk! Like etter var Klepps keeper nær å bokse ballen inn i eget mål, Jørgen Helland fikk så stå på to meter og ble blokkert på strek.
Vakker scoring av Vaulen og 0-2 etter 26 minutter. Emir Hopovac forserte på venstre, slo et lavt innlegg som Amar Kotlica hælet inn via stolpen.
Vaulenspillerne stod så i kø på en corner. Tilslutt var det Jørgen Helland som fikk sendt avgårde et skudd, men den gikk i blokken.
Vegard Natland slo så opp en løpeball mot Amar Kotlica. Oppgaven så umulig ut, men fartforskjell gjorde at spissen plutselig kom seg foran. Skuddet etter 35 minutter gikk vel over.
Amar Kotlica slo så over til Thomas Monsen Haugland på motsatt, men ballen skled av foten fra fin posisjon.
Klepp brente så sin tredje store sjanse. De oransje hadde mer kvalitet i det de gjorde, men var noe rufsete bakover og det kunne vært mye jevnere om de grønne var mer dødelige foran mål.
Gult kort til Klepps Sindre Valstad Tjøtta etter 44 minutter for munnbruk. Tempen hadde tatt seg opp. Blant annet ble Vegard Natland liggende etter en takling uten at vi fikk frispark.
Vertene fikk så frispark på 17 meter sentralt i banen på overtid. Eirik Stokka dro til, men ballen gikk vel over.

Klepp startet andre omgang friskt og ble nok snytt for et straffespark etter 47 minutter.
Vaulen kunne ha punktert kampen etter 53 minutter da keeper glapp Jørgen Hellands innlegg. Ballen danset inne i femmeteren.
Strandguttene virket å ha ridd av stormen og la på til 0-3 etter 62 minutter. Amar Kotlica dro seg inn langs dødlinjen og skjøt fra skrå vinkel. Ballen gikk ut til Harald Eidhamar som kun rakk å lempe ballen mot mål. Der stod Amar Kotlica som pirket ballen over streken fra kort hold.
Fredrik Stray Tjaum kom inn for Leo El-Adawy etter 63 minutter.
Tjaum var med offensivt etter 65 minutter og fikk slått inn til Emir Hopovac, men siktet var ikke fininnstilt og skuddet gikk like utenfor fra god posisjon.
Haja Adrian fikk gult kort etter 69 minutter etter en voldsom takling på Ceu Lian Khar. Frisparket ble slått inn og keeper fikk bokset, men bare til Vegard Natland som headet like utenfor vinkelen fra åtte meter.
Monsen var så på tur etter 73 minutter og fant Vegard Natland som dro av på hel volley, men traff ikke mellom stengene. Like etter skjøt også Klepp utenfor.
Nevnte Vegard Natland må få ros i dag. Han jobbet av seg sokkene som vanlig, men selv om han er spe vant han også flere dueller i dag.
Jimmy Jonevret slo så langt opp på Emir Hopovac, men han fikk ikke rivd seg fri i boksen etter 84 minutter.
Dobbeltbytte av Vaulen. Backen Helge Ringdal og spissen Ørjan Bergum for Emir Hopovac og Ceu Lian Khar etter 86 minutter. Samtidig roterte man om noe. Ringdal er kanskje den yngste Vaulen-spilleren som har deltatt i NM noensinne?
Vaulen holdt ut og vinner 3-0 borte mot Klepp, noe man vel aldri har klart før mot et lag man tradisjonelt har slitt voldsomt mot.
VEIEN MOT ULLEVAAL
Dette er første av to kvalifiseringsrunder til NM før de store kanonene blir med. Under følger en oversikt over de lokale lagene. Trykk på resultatet for detaljer.
Nærbø - Riska 1-2, Kopervik - Stord 0-4, Madla - Brodd 0-2, Frøyland - Ålgård 1-2 eeo, Austrått - Staal 2-4, Hinna - Vardeneset 2-4, Djerv 1919 - Åkra 1-3, Hundvåg - Randaberg 1-4.