Henna reddet æren
(24.03.09) Vaulen virket tannløse i tirsdagens treningskamp mot Brodd. Henrik Jelsas utligning like før slutt reddet æren for Vaulen på en svak dag.
REDNINGSMANNEN: Henrik Jelsa (18) med sin første scoring for A-laget.
BRODD
1-1
Hasan Kalayci
42 min
87 min
Henrik Jelsa (Marius Fossmark)
24. mars - Midjord - Tilskuere: 20 - Tr.kamp - Dommer: Morten Stople (Buøy)
20. Eivind Staurland <- 83 minutter
Vaulen uten Are Meling som er på ferie i Afrika. Magne Christiansen sliter med en vond ankel og er kun i lett trening. Jarle Eike er langtidsskadd. Tore Søraas har meldt overgang til Suldal. Bjarte Rannestad stod over med halsbetennelse.
Vaulen (4–4–2): Tom Arne Bø Pedersen – Pål Jacob Nessjøen, Stian Lima, Marius Fossmark, Erik Hildén – Alexander Surdal Nilsen, Anders Dale, Anders Idsø, Jostein Eidem – Christian Lyse, Stian Falnes.
Brodd (4–4–2): Morten Stormark – Stian Foldøy, Martin Nordbø, Snorre Fløysvik, Thomas Norheim – Nicklas Olsen Hovland, Tormod Skavland, Joakim Førland, Thomas Jansson – Pål-Robin Hagen, Hasan Kalayci.
Alexander Surdal Nilsen tok et corner han selv hadde skaffet etter to minutter. Ballen ble flott servet inn på pannebrasken til Anders Idsø som headet like utenfor nærmeste stolpe.
Det var heller laber kvalitet på spillet i starten av kampen. Ballen var mye i luften og man fikk ikke til noe spill. Vaulen var kanskje bedre med ballen, men Brodd tok det igjen på innsats.
Brodd kom nær etter 21 minutter da Hasan Kalayci fikk heade fritt inne i boksen fra ti meter, men utenfor.
Etter 27 minutter slo Alexander Surdal Nilsen ut til høyre hvor Christian Lyse skar inn, men det lave skuddet strøk på utsiden av lengste stolpe.
Brodds midtbanespiller Joakim Førland prøvde seg med en frekkas fra 30 meter som spratt oppå tverrlegger og ut.
Etter halvtimen hadde Brodd en ny sjanse da et innlegg fra venstre hadde retning mot Kalayci, men tærne var litt for korte slik at avslutningen gikk utenfor.
Vaulen fikk så frispark på 25 meter etter hands. Anders Idsøs forsøk gikk halvmeteren utenfor venstre kryss.
Det var litt bedre takter av Vaulen nå som etter 40 minutter åpnet opp Brodd med en langpasning fra Anders Idsø. Anders Dale fikk tak i ballen i venstre side av feltet, la igjen til Christian Lyse som vridde ballen like over høyre kryss.
Brodd tok ledelsen etter 42 minutter da et langt fremspill inn i boksen fant Hasan Kalayci som skjøt ballen til høyre for keeper til 1-0.
Stian Falnes kastet tilbake til Anders Idsø etter 45 minutter, direkteskuddet hadde en bra retning mot lengste hjørne og keeper fikk med nød og neppe gitt til corner.
I pausen gjorde Vaulen to endringer. Ørjan Olsen kom inn for Tommen i mål, mens Alexander Landsnes kom inn for Erik Hildén. Dette ble Olsens siste kamp på lenge da han nå skal under kniven.
Nå hadde det startet å snø og det var riktig ufyselig.
Et Anders Idsø frispark fra høyre etter 47 minutter ble bokset ut av keeper til Jostein Eidem som ikke fikk kontroll. Ballen ble slått ut til Pål Jacob Nessjøen som skjøt fra 25 meter uten å teste keeper nevneverdig.
Brodd kom så noe lett fremover på høyre og fikk skutt, keeper Ørjan Olsen reddet flott til corner etter 48 minutter.
Hawaii-fotballen fortsatte og det var ikke mange trekk i noen lag.
Stian Lima skjøt over høyre kryss etter 58 minutter etter en dødballsituasjon.
Jostein Eidem fikk frispark på drøye 20 meter etter 61 minutter. Anders Idsøs frispark endret retning inne i feltet, men keeper fikk kontroll.
Brodds unge stopper feltet Marius Fossmark på full fart igjennom etter 63 minutter og fikk gult kort. Frisparket ble tatt hurtig ut på høyre til Alexander Surdal Nilsen som slo flott inn mot Jostein Eidem, ballen gikk til slutt ut til Christian Lyse som fikk skuddet sitt blokkert.
Brodd ville ha straffespark etter 64 minutter da Alexander Landsnes hadde satt ut foten på 15 meter og en Broddspiller løp i den.
Om dommeren kompenserte etter 72 minutter vites ikke, for da ble Alexander Surdal Nilsen felt like på innsiden av feltet uten at Morten Stople ville blåse.
To nye bytter for Vaulen etter 73 minutter da Lyse og Eidem gikk ut. Inn kom Henrik Jelsa og David Møller.
Vaulen var rett og slett svake i denne kampen og fikk aldri etablert noe spill. Man slo mye upresist og manglet kreativitet.
Brodd fikk frispark på 30 meter ettter 77 minutter, men keeper Olsen fikk gitt til corner.
Nye bytter fulgte da Ronny Hauge kom inn for Alexander Surdal Nilsen, mens Eivind Staurland kom inn for Anders Dale.
Stor mulighet for Vaulen etter 85 minutter da David Møller stormet inn i feltet og la 45 ut til Stian Falnes som fikk avsluttet. Returen gikk ut til Ronny Hauge som ikke fikk stokket beina.
Vaulen utlignet etter 87 minutter da man fikk innkast høyt oppe på venstre siden. Stian Falnes' lange kast inn i feltet ble stusset videre av Marius Fossmark til Henrik Jelsa som fra åtte meter headet oppe i venstre vinkel.
Kampen endte med 1-1. Fredag klokken 18.30 spiller man hjemme mot Staal.