Ned med flagget til topps
(23.10.10) Mål av Vatland (2), Jelsa og Meling ga 4-2 seier til Vaulen. Det var en merkelig kamp hvor Eiger var best lenge, men Vaulen scoret på fire dødballmål. Eiger skapte ny nerve rundt timen med to kjappe reduseringer, men Vaulen holdt ut.
To 16 åringer kom inn i andre omgang og viste at Vaulen har menn for fremtiden.
4–2
EIGER
Henrik Jelsa (Vatland)
28 min
Daniel Vatland (Husvæg)
41 min
Are Meling (Husvæg)
45 min
Daniel Vatland (Eike)
46 min
60 min
Thomas Leidland (straffe)
63 min
Kim Robert Nyborg
23. oktober – Vaulenbanen Tilskuere: 30 – Serie – Dommer: L Madland (Varhaug)
29. Fredrik Berntsen
David Møller, Christian Lyse, Elton Rossebø, Erik Hildén og Magne Christiansen stod over for Vaulen, mens småskadde Anders Dale og Anders Idsø startet på benken. Thomas Idsø måtte ha fitnesstest før kampen.
Vaulen (4–4–2): Ørjan Olsen – Daniel Vatland, Marius Fossmark, Eivind Staurland, Stian Lima – Stian Falnes, Sven Ole Høvring, Thomas Idsø, Christer Husvæg – Henrik Jelsa, Are Meling.
Flott høstvær på Vaulenbanen denne lørdagen. Strandguttene kom ut til oppvarming ti minutter tidligere enn vanlig.
Vaulen ville løfte seg etter fire strake tap og få noe å feire på kveldens gravøl i klubbhuset, mens Eiger øynet 8. plassen med seier.
Da kampen startet var det flere innbyttere hos Vaulen enn tilskuere, men det ramlet inn noen etter hvert.
Fra start virket det som om Eiger var dem som var mest motivert. Vaulen slet med pasningsspillet og å ta defensive løp.
Ballen gikk frem og tilbake på midten. Det første vi bet merke i var Eigers kaptein Fredrik Andersen som var gaulemannen selv, slitsomt på en lørdag...
Kampens første avslutning på mål kom etter seks minutter da Brian Torgersen fikk en fot på et legg fra høyre, keeper Ørjan Olsen reddet uten store problemer.
Vaulen fikk ikke tak på kampen. Kim Nyborg tredde gjennom Hans Marius Slettebø som fikk spasere gjennom etter åtte minutter, heldigvis satte han ballen halvmeteren utenfor.
Eiger pushet på og fikk corner etter ni minutter, før Kim Nyborg to minutter senere testet skuddfoten på Olsen som måtte gi en liten retur.
Vaulen hadde ikke kontroll i det hele tatt, spesielt slet man med talentfulle Thomas Leidland på høyrekanten.
Richard Arntsen hos Eiger fikk gult kort etter 12 minutter da han tok Sven Ole Høvring.

Vaulens første halvsjanse kom etter tretten minutter. Thomas Idsø serverte ut til Henrik Jelsa på venstre, han skar innover mot hjørnet av boksen før han håpløst skjøt nesten til kast.
Vaulen fikk frispark på 30 meter etter trøyeriving mot Are Meling. Keeper Asle Sirevåg feilberegnet frisparket fra Thomas Idsø, men det var ingen i returrommet.
Det så faktisk ut som om Eiger hadde minst en eller to spillere mer på banen.
Hans Marius Slettebø dro seg gjennom på venstre etter 16 minutter, han kom inn i feltet og fyrte av mot nærmeste. Keeper Olsen fikk fingertuppene på ballen som gikk videre i nettveggen.
Vaulen vokste gradvis litt mer inn i kampen. Mens Eiger fikk corner etter 21 minutter signaliserte Thomas Idsø at han måtte gi seg, han slet med å løpe etter smellen han fikk mot EIK.
Kjetil Vigrestad skjøt utenfor etter 21 minutter. Vaulen virket helt uten form defensivt.
Marius Fossmark slo en nydelig ball over backen til Stian Falnes på høyre etter 23 minutter. Hurtigtogets innlegg fra skrå vinkel gikk rett inn til keeper.
Jarle Eike kom inn for Thomas Idsø etter 27 minutter. Med sitt gamle varemerke i de hvite hanskene for første gang på ti år.
Det første Jarle gjorde var å ta et frispark fra 30 meter ute mot venstre. Daniel Vatland vant duellen med hodet og headet på tverrs av mål til Henrik Jelsa som dundret ballen opp i nettaket fra åtte meter. Toppscorerens fjortende seriemål for sesongen.
Et mål mot spillets gang, men en vitamininnsprøytning for Vaulen som var bedre nå.
En bra ball fra Sven Ole Høvring med retning mot Henrik Jelsa ble headet ut til corner etter halvtimen. Christer Husvægs corner fra høyre ble fistet videre av keeper til Daniel Vatland som skjøt på volley via en rød til nytt hjørnespark.
Jarle Eike tok fra venstre, denne gang fikk keeper bokset ballen ut.
Christer Husvæg ordnet corner fra venstre etter 38 minutter. Jarle Eikes innoverskrudde var nær ved å gå inn, men Kim Nyborg reddet på strek med hode.
Returen gikk ut til Sven Ole Høvring som skjøt ballen langt over.
Så et flott angrep hvor Henrik Jelsa spilte vegg med Are Meling før han fikk skutt fra 14 meter, men redning ut til corner.
Christer Husvægs corner fra høyre gikk presist over på andre stolpe hvor Daniel Vatland kontant headet inn. Eiger protesterte for en episode i feltet, men dommeren lot det passere.
Eiger hadde ikke gitt opp og fikk skutt etter 43 minutter, Ørjan Olsen i Vaulen-buret var godt plassert og reddet kontrollert.
Eiger måtte så foreta et bytte da Richard Arntsen holdt seg til ribbeina etter en duell med Are Meling tidligere i kampen.
Minuttet på overtid slo Henrik Jelsa en lur pasning til Stian Falnes, men skuddet gikk via keeper til corner fra høyre. Det var en stor sjanse.
To minutter på overtid gikk Vaulen opp til 3-0 og igjen etter dødball. Corneret etter Falnes' skudd ble tatt av Christer Husvæg. Igjen var det en god serve, på andre stolpe var det en hodeduell hvor Are Meling og en Eiger-spiller til sammen fikk ballen i mål. Kanskje det var selvmål, men Are var den som jublet.
Vaulen ledet 3-0 til pause tross mye dårlig spill.
Vaulen foretok et dobbelbytte i pausen. Eirik Mæland erstattet Stian Lima på venstreback, mens Øystein Berge Gjellestad kom inn for Christer Husvæg.
Henrik Jelsa ble hektet litt utenfor det venste hjørnet av feltet etter 46 minutter. Jarle Eikes frispark gikk over mot høyre stolpe hvor Daniel Vatland skjøt på halvspretten opp i motsatt vinkel. Dermed to mål og en assist fra høyrebacken!
Samtidig var det Vaulens fjerde dødballmål!
Nå hadde plutselig Vaulen positiv målforskjell i serien. Etter noe syke minutter rundt pause forstod nok ikke Eiger hva dem hadde gjort galt som lå under massivt.
Det var fremdeles jevnt i banespill og etter 47 minutter skjøt Eiger meteren utenfor høyre stolpe
Vaulen leverte sexy fotball etter 50 minutter hvor man vel hadde fem one-touch-pasninger på rad før den gikk ut på høyre til Henrik Jelsa som forserte og slo inn mot første stolpe, der skled Sven Ole Høvring frem og han var nær ved å lirke inn kula. Klareringen gikk ut til Stian Falnes som skjøt hardt, men rett på keeper fra 16 meter.
Eiger brøt et dårlig fremspill mellom stopper Staurland og venstreback Mæland etter 52 minutter, heldigvis skjøt Hans Marius Slettebø over.
Are Meling gikk over ende på 24 meter etter 57 minutter. Han vant krangelen med Marius Fossmark om å ta det og vridde ballen halvmeteren over høyre kryss.

Den sleipe solen gjorde det til tider vanskelig å se forskjell på de røde og de oransje og det var kanskje derfor feilpasningene florerte?
Vaulen laget et noe unødvendig straffespark da de keeper Olsen gikk inn i beina på en spiller som var på vei ut av boksen på venstre. Keeper var etter straffesparket nede mot venstre, men Thomas Leidland trakk det lengste strået.

Vaulen virket på ny ukonsentrete etter 63 minutter da Kim Nyborg noe enkelt fikk heade inn 4-2 etter innlegg fra venstre.
Et skudd gikk via en oransj og i nettveggen etter 64 minutter. Nå var det ny kamp!
Etter 65 minutter satte Vaulen inn to 16-åringer. William Eilertsen kom inn for Daniel Vatland på høyreback, mens Espen Nilsen Gjøsund kom inn på sentral midtbane for Sven Ole Høvring.
Kjekt at ungguttene fikk muligheten til å vise seg frem på tampen av sesongen. De to skulle da også komme svært bra ut av det.

Jarle Eike fant Stian Falnes på høyre som la inn på andre stolpe, men headingen til Are eling gikk over etter 66 minutter.
Minuttet senere kastet Stian Falnes inn fra venste, han fikk ballen tilbake og slo inn. Ballen gikk midt mot mål hvor Eivind Staurland stod foran keeper og det var ikke mange centimeterne om å gjøre at han hadde fått stusset den inn.
Kampen lå nå og vippet. Eiger hadde fått blod på tann, men det ga også rom for Vaulen som fort kunne ha punktert kampen med et femte.
70 minutter nå og Øystein Berge Gjellestads ball mot Are Meling ble betalt med et corner. Jarle Eikes corner ble tatt av keeper like før Are Meling stod klar til å legge på.
Marius Fossmark slo opp på Henrik Jelsa som fikk store rom etter 72 minutter, han tråklet seg forbi tre mann før han ble stoppet på 16 meter.
En herlig ball fra Are Meling ut mot høyre etter 73 minutter fant Stian Falnes som la lavt inn til Henrik Jelsa som bare skulle sette den i mål fra fem-seks meter, men ballen skled av foten og gikk like utenfor!
Henrik Jelsa kom i dommerens bok etter 74 minutter da han forfulgte en mann inn på egen banehalvdel før han tok han ned.
De to siste tillatte byttene kom etter 76 minutter. Anders Idsø kom inn som spiss for Are Meling, mens Ronny Hauge skulle bekle kantrollen for Stian Falnes.
Et legg fra Eirik Mæland etter 77 minutter ble headet over første stolpe av Anders Idsø.
Marius Fossmark måtte lage corner etter 78 minutter som videre Kim Nyborg headet over.
Ronny Hauge tok noen "Ronnydinho-finter" etter 79 minutter før han showet videre med et utsideskudd med retning det bakerste krysset, men buen ble for lav.
Et herlig iniativ fra William Eilertsen som spilte vegg med Ronny Hauge etter 80 minutter ble belønnet med frispark fra hjørnet av boksen. Anders Idsø løftet skuddet over venstre kryss.
Marius Andersen fikk gult kort for å ha hektet etter 81 minutter. Anders Idsø var sugen i dag, men frisparket fra 30 meter gikk fem meter over!
Espen Nilsen Gjøsund kom nær i sin seriedebut da han skjøt en markkryper fra 22 meter, men keeper fanget trygt.
Fredrik Andersen fikk gult kort da han felte Espen Nilsen Gjøsund etter 84 minutter.
Et horriblet tilbakespill av Marius Fossmark mot egen keeper ble snappet opp av innbytteren med nummer 14 på ryggen. Han rundet keeper, men vinkelen ble for skrå og Eirik Mæland fikk ryddet unna i siste liten. Like etter stupheadet Kim Nyborg over.
Anders Idsøs headet Jarle Eikes frispark utenfor etter 86 minutter. Samme mann fikk en gedigen sjanse like etter da en ball ble hoppet over. Plutselig var Anders fri på 16 meter, han fant ikke et rom å skyte i og måtte dra av tre spillere før han fra hjørnet av fem meteren skjøt i nærmeste stolperot! En Anders Idsø i matchform hadde nok satt den...

Eiger var i furore da de mente det var en offside i foranlednigen. Anders Idsø var onside, men en annen oransj som var i nærheten og påvirket spillet var muligens på gal side. Keeper Asle Sirevåg fikk gult kort for protester. De røde følte nok at mye gikk dem i mot denne kvelden.
Nytt gult kort fulgte, denne gang til Kjetil Vigrestad for en duell på midten.
Ronny Hauge kom så nær så nær etter 93 minutter da han fikk ballen servert av Espen Nilsen Gjøsund, men skuddet gikk i nettveggen. Like etter blåste dommeren av for full tid.