Ungdommelig pågangsmot holdt nesten
(23.05.16) Vaulen ligger bakpå i hele første omgang og kontrer inn ledelse rett før pause da Thomas Monsen Haugland satte innlegget fra Surdal Nilsen.
I andre omgang utligner Sola B rett fra start ved Pål Kjetil Føyen. Vaulen mister noe av formasjonen slik at Dariusz D. Gerstenberger blir matchvinner etter 70 minutter.
SOLA
2–1

39 min
Thomas Monsen Haugland (Surdal)
Pål Kjetil Fløyen
47 min

Dariusz Dawid Gerstenberger
70 min

23. mai – Sola stadion Tilskuere: 40 – Serie – Dommer: S Sellathurai (Årvoll)

12. Sander Thaule

Ole Wick Henriksen var ute med karantene og Audrius Mirauskas vil være opptatt med skole frem til 5. juni. Daniel Vatland måtte stå over igjen, mens en småskadd John Herman Ås skulle bli ubenyttet reserve. Unge Sivert Erland fra juniorlaget skulle få sin debut. Fredrik Stray Tjaum er fremdeles ute.

GODE GENER: Sivert Erland er sønn av tidligere A-lagsspiller Per Arne Erland. Onkel er tidligere håndballstjerne Rune Erland.
Vaulen (4–2–3–1): Eric Ordaz – Ørjan Bergum, Anders Mæhle, Kristian Gaard, Vegard Natland – Olav Hovstad, Erik Holst Aasland – Tony Tran, Alexander Surdal Nilsen, Thomas Monsen Haugland – Espen Sivertsen.
Modige valg av lagledelsen som ved mange forfall isteden for å hente opp gamle helter gikk enda dypere inn i ungdomsavdelingen.
Fire 17-18-åringer startet kampen og ytterligere tre juniorspillere skulle komme inn, blant dem Sivert Erland som er født i 1999.

En sterk motvind gjorde sitt til at Vaulen til tider slet med å spille seg over midten i første omgang, men man lå kompakt defensivt og Sola skulle slite med å komme til klare sjanser. Isteden skulle det vise seg at kontringer var vel så farlig, men først en liten gjennomgang av omgangen...
Så dette var kampen mot elementene. En uvant grasbane gjorde det nok heller ikke lettere.
Vaulen hadde kun hatt et par tilløp før de kom til en bra mulighet etter 12 minutter. Keeper stormet ut i feltet da Thomas Monsen Haugland løftet frem et frispark, boksingen gikk rett i beina på Espen Sivertsen og skuddet ble blokket av en utespiller.
Sola tok over igjen. Kristoffer Rasmussen var nær ved å straffe Eric Ordaz' dårlige utspill, men keeperen vår rettet opp feilen mesterlig etter 22 minutter.
Like etter satte Sola fart igjen og Vegard Meling Nesse skjøt i nettveggen.
Mer trøbbel for Vaulen som en liten stund spilte med ti mann grunnet hodeskade på Kristian Gaard.
Bra spill på venstre av Vaulen og Vegard Natland la innover til Thomas Monsen Haugland som slengte avgåde et skudd, keeper ga en liten retur før han fikk kontroll.
Så svevde Eric Ordaz oppunder vinkelen og fikk parrert et kjempeskudd fra Solas Kristoffer Rasmussen i det 34. minutt.
Vegard Natland fikk gult kort etter 35 minutter.
Så totalt mot spillets gang tar Vaulen ledelsen etter 39 minutter.
Tony Tran vant et offensivt kast på høyre. Ballen havnet i korridoren til Alexander Surdal Nilsen som raidet ned til linja før han la ut 45 til Thomas Monsen Haugland som fra 15 meter presset ballen inn til 0-1!

Ny halvsjanse til Vaulen etter 43 minutter da Espen Sivertsen vant en corner og tok den selv. Han løftet inn på andre stolpe hvor Ørjan Bergum skjøt i en blokk med spillere på hjørnet av femmeteren.
Dermed gikk man til pause på ledelsen 1-0.
Sola B skulle utligne allerede etter 47 minutter. Pål Kjetil Føyen bevarte roen i boksen, fintet av og satte kontant til 1-1.
Temperaturen steg og Vaulens trenertrio fikk samlet tilsnakk.
Føyen ville ikke føye seg og var på ferde igjen da Kristian Gaard hadde misset, heldigvis gikk skuddet i nettveggen.

Det spørs om ikke Vaulen hadde blitt lokket litt lengre frem av medvinden og gitt Sola større rom å boltre seg i?
Vegard Meling Nesse hos Sola kom i dommerens bok etter 61 minutter.
Etter en svak periode kom Vaulen mer til hektene igjen. Blant annet ble Tony Tran skuflet vekk i boksen på et ellers så fint gjennomspill av Espen Sivertsen i det 65 minutter.
Mer furore fra de oransje da linjemannen vinket av en god mulighet heller feilaktig med våre briller.
To kjappe cornere for Sola før Ordaz så reddet en suser fra Kristoffer Rasmussen. På det påfølgende corneret tar Sola ledelsen.
Man fikk ikke klarert og ballen havnet ut på 12 meter hvor Dariusz D. Gerstenberger smekker inn i korthjørnet etter 70 minutter.
Dette måtte vel komme og Vaulen hadde for lengst planlagt et bytte som omsider kom i stand etter 71 minutter da Andreas Jonassen erstattet Tony Tran.
Sola var faktisk farligst i denne perioden, blant annet hadde Ordaz en ny fin redning, mens en utespiller blokket til corner på en ny bølge.
Så smart stikker av Espen Sivertsen etter 75 minutter til Thomas Monsen Haugland som dro seg fri på venstre, men skuddet fra 16 meter strøk over.
Motsatt var Sola nære på et par ganger til før man satte Sivert Erland inn for Aasland etter 78 minutter.
Vaulen hadde gradvis kastet frem mer folk og prøvde å sette inn et trykk på tampen.
Espen Sivertsen corner inn på andre stolpe var nær ved å finne Ørjan Bergum, men spratt foran han.

Lars Skjelbred Nygård kom inn for Anders Mæhle etter 83 minutter. Dermed hadde man benyttet seg av syv juniorspillere og på det meste fem samtidig.
Kristian Gaard ble også flyttet frem som spiss, mens raske Ørjan Bergum var enslig stopper.
Nærmest kom man faktisk på noe som vel var ment som et innlegg. Thomas Monsen Haugland løftet frem og ballen blåste over keeper, men dalte ned utenfor i det 88. minutt.
Sivert Erland er sønn av sin far og fikk gult kort etter 90 minutter da han taklet på hjørnet av sekstenmeteren.
Det ville seg ikke for Vaulen. Siste sjansen falt til Espen Sivertsen som skjøt i blokken fra 18 meter etter 93 minutter. Like etter blåste dommeren av kampen.
Vaulen skal ha for innsatsen. Med så mange juniorer var man svært nær å frarøve topplaget Sola poeng. Neste utfordring er allerede på torsdag borte mot Jarl med avspark klokken 20:00!