Ikke til å kjenne igjen
(23.05.08) Vaulen var umiskjennelige fra de siste kamper. Etter å ha daffet rundt i 90 minutter viste resultattavlen 3-1 til Nærbø.
Vaulens mål ble scoret av Stian Husvæg.
VEPSEN: Stian Husvæg scoret i sin tredje seriekamp på rad, det har ikke skjedd siden juni 2006 da Tom Stian Sunde var på farten.
NÆRBØ
3-1
Jonas Øvestad (Harald Kvia)
14 min
47 min
Stian Husvæg (A Surdal Nilsen)
Svein Ingve Torland
59 min
Jonas Øvestad (O Braut)
90 min
23. mai - Loen 1 - Tilskuere: 60 - Serie - Dommer: Morgan Hobberstad (Lye)
27. David Møller
Igjen mange forfall hos Vaulen som savnet Are Meling (reise), Bjarte Rannestad (suspensjon), Leif Pirinen (forfall), Stian Refvik (skade), Marius Fossmark (skade), Robert Hovland (reise), Tore Søraas (skade), Eivind Staurland (jobb), Tom Stian Sunde (jobb). Samtidig startet en småskadd Kenneth Dahle på benken.
Vaulen (4-4-2): Ørjan Olsen - Stian Lima, Espen Klette, Stein-Ivar Andersen, Erik Hildén - Alexander Surdal Nilsen, Magne Christiansen, Anders Idsø, Stian Falnes - Stian Husvæg, Daniel Lie.
Nydelige forhold, men Vaulen med sola i øynene i første omgang.
Vaulen virket tamme fra start og var rufsete bakover. Nærbøs kjappe kantspiller Harald Kvia var stadig på farten og skapte problemer.
Vaulen fikk et mål annullert for offside etter 10 minutter da Daniel Lie satte inn en retur fra keeper. En situasjon som helt klart var diskuterbar.
Stian Falnes' lange innkast var et farlig angrepsvåpen som etter 12 minutter da Stian Husvægs forsøk i boksen ble blokket til corner.
Vaulen sov etter 14 minutter og Nærbø skulle ta ledelsen. Harald Kvia slo inn fra høyre til Jonas Øvestad som fikk stå fri inne i feltet og dunket inn nådeløst på direkten.
Dette var ikke godt nok og alle Vaulens reserver ble sendt i oppvarming.
Vaulen slet med å våkne og Magne Mikal slo igjennom Harald Kvia som løp mot 16 meteren da Erik Hildén fikk forstyrret og avverget til corner.
Anders Idsø ble felt på 22 meter til venstre for boksen, Magne Christiansens forsøk gikk via muren og i nettveggen.
Ny svikt bakover ga Nærbøs Harald Kvia sjansen, han forserte nedover før han la flatt over til motsatt. Der dukket Thomas Olseth opp, men keeper Ørjan Olsen fikk avskjermet.
Fra sidelinjen håpte man at Vaulen skulle våkne, men isteden kom Nærbø nær igjen etter 25 minutter da Jonas Øvestad spilte fri Harald Kvia som fra bra hold lobbet like over mål.
Nærbø dominerte det meste og Vaulen gikk sure. Etter halvtimen fikk Magne Christiansen gult kort for munnbruk da han mente de oransje skulle ha hatt straffespark da en sen 43-åring i Nærbøs mål bommet på ball og tok mann.
Stian Falnes slo inn etter 34 minutter og rot av Nærbøs stoppere ga Daniel Lie en gratissjanse, han dro innover før keeper fikk kastet seg inn i beina til Dani.
Keeper gikk ut på Magne Christiansens corner etter 38 minutter, men glapp og ballen strøk like utenfor. Det neste corneret fra motsatt side fra Anders Idsø gikk inn på andre stolpe til Magne Christiansen som skjøt på helvolley over.
Stian Lima løp igjennom Nærbøs tre sentrale midtbanespillere og slo ut på høyre til Alexander Surdal Nilsen etter 43 minutter. Krossen ble halvklarert ut på knappe 25 meter hvor Anders Idsø med strak vrist traff nede i høyre hjørne, bare for å se keeper redde.
Trener Endre Tangen var ikke fornøyd med andre omgang, ville Vaulen skjerpe seg i andre omgang?
Det virket sånn for etter 47 minutter utlignet Vaulen. Ballen ble slått opp til Daniel Lie i feltet, han la ballen tilbake til Alexander Surdal Nilsen på høyre, innlegget ble slått til Stian Husvæg som fra 10 meter headet inn i korthjørnet.
Dommer Morgan Hobberstad tilkalte seg kaptein Espen Klette og Anders Idsø etter 49 minutter, trolig for å få en stopp på sutringen.
Magne Christiansen slo inn fra høyre etter 52 minutter. Daniel Lie hoppet over og kula gikk videre til Stian Husvæg som fra kort hold skjøt vel over. Nok en stor sjanse, Vaulen var da blitt bedre, men slet fremdeles med Nærbøs kjappe overganger.
Alexander Surdal Nilsen vridde over til Stian Falnes på venstre etter 55 minutter. Falnes slo på kassen til Anders Idsø som dempet før han fyrte av fra 25 meter, men rett inn i keepers armer.
Ballen ble så slått opp på en gjenglemt Svein Ingve Torland som fra 20 meter upresset kunne scoret lett. Alt for lett!
Kenneth Dahle kom inn for Stian Falnes like etterpå.
Nærbø kom til nye gigantsjanser etter timen mot et rystet Vaulen. Først en lobb over, så et gjennomløp som ble avverget med nød og neppe.
Stian Limas innlegg fra høyre etter 65 minutter ble halvklarert ut til Anders Idsø på 25 meter, men skuddet gikk via en blå og til corner. Magnes korte corner til Anders ble lempet over på andre stolpe hvor Daniel Lie på volleyen skjøt over.
Alexander Surdal Nilsen lekte seg så på høyre før han fant Anders Idsø sentralt, ballen ble slått opp mot en møtende Daniel Lie på 25 meter som vendte om og skjøt hårfint utenfor høyre kryss.
Stian Lima og en Nærbøspiller krasjet hode mot hode etter 69 minutter, dommeren blåste frispark til hjemmelaget. Stian var uenig med dommeren og mente det var et uhell fra begge parter, mens dommeren viste hvem som var sjef ved å flekke kort.
Stian Husvæg var targetman etter 71 minutter og la over til Magne Christiansen på 25 meter, skuddet gikk flatt nede mot høyre hjørne hvor veterankeeperen fanget lett.
Nærbø hadde nå full kontroll og de var ikke særlig hypp på å spille ball.
Vaulen måtte gjøre noe og la om til 3-5-2 da Jarle Eike kom inn for Erik Hildén etter 79 minutter.
Vaulen hadde det meste av ballen de siste ti minuttene, men maktet ikke å skape farligheter.
Så to minutter på overtid kontret Nærbø like så godt inn 3-1. En neseblødene Oddbjørn Braut stakk igjennom Jonas Øvestad som hadde kommet fri. Alene igjennom satte han ballen sikkert nede ved høyre stolperot. Det skal sies at Vaulen hadde kastet frem det meste, men det var allikevel uverdig å se en spiller spasere igjennom.
Etter fire minutter med tilegg blåste dommeren av kampen.