Varsko her!
(23.04.15) Tapene for opprykksfavorittene Viking 2 og Stord kunne vi leve med. Etter 5-2 tap for Madla bør det ropes varsko her i Vaulen.
Fasit etter tre kamper er tre tap og 3-13 i målforskjell. Det er vår svakeste sesongstart i manns minne.
Vi kan skylde på mye. To forfall i forsvarstrioen på kampdagen skapte uro gjorde jobben tøff, men nå må man reise seg til neste kamp som er hjemme mot Riska 1. mai.
MADLA
5–2
Marius Danielsen
27 min

Andreas W Holst
28 min

34 min Marius Fossmark (Jonevret)
Christoffer Talge
38 min
Preben Andersen
43 min
Vidar Dahlen
71 min

75 min Lennox Kanu (Mirauskas)
23. april – ISS stadion Tilsk.: 50 – Serie – Dommer: Cosmin Dima (Ferkingstad)

12. Sander Thaule

Jørgen Helland og Fredrik Stray Tjaum med forfall på kampdagen. Tjaum hadde besvimt på jobb, prøvene på sykehuset var okay, men han stod selvsagt over.
Fra før av var det klart at Anders Idsø, Emir Hopovac, Erlend Mohus og Thomas Monsen Haugland stod over. Dermed kun tre utespillere på benken.
Positive nyheter var at Daniel Hadland var tilbake fra strekkskade. Lennox Kanu var ny mann inn fra Sola.
Vaulen (3–5–2): Eric Ordaz – Leo El-Adawy, Marius Fossmark, Jimmy Jonevret Ole Wick Henriksen, Ceu Lian Khar, Harald Eidhamar, Ingvald Sandvik Halgunset, Vegard Natland – Audrius Mirauskas, Lennox Kanu.
Etter to tap ønsket man å gjøre det enklere mot Madla med å pumpe mer langt opp mot Lennox Kanu, men på den voldsomt store banen ble det strekk i laget og den bakre trioen hadde problemer med å fange opp alt som summet rundt dem.
Første varsel kom etter seks minutter da keeper Eric Ordaz måtte i full strekk på Marius Danielsens skudd. Den TV-vennlige redningen ble gitt til corner.
Det var en svak start på kampen med lavt tempo, med løpebaner rundt banen ble det mange stopp i spillet.
Vaulen må ha sett mye på TV i det siste for både Jonevret og Wick Henriksen hadde skuddforsøk fra midten uten å lykkes. Nærmest kom Ole Wick Henriksen da hans raske frispark fra femti meter ble gitt til corner av keeper i det 16. minutt. Like etter hadde Vaulens Jimmy Jonevret et frispark fra 30 meter som gikk halvmeteren over.
Lars Lund hos Madla klemte så av på volley på restene av et frispark. Skuddet var tungt, men gikk rett på Eric Ordaz etter 19 minutter.
Etter 25 minutter prøvde Vaulen å kontre på et corner i mot, men presisjonen opp mot Lennox Kanu var mangelfull.
Så 1-0 etter 27 minutter. Christoffer Talge tok ballen frekt med seg med utsiden og fyrte av fra kanten av boksen. Keeper Ordaz leverte en benparade, men returen gikk til Talge som denne gangen la tilbake til Marius Danielsen som på lekkert vis løftet den opp i høyre vinkel.
Minuttet senere stod det 2-0 etter håpløs markering. Andreas W Holst fikk stå alene i femmeteren i etterkant av dødball.
Vaulen fikk annullert et mål i det 33. minutt. Jimmy Jonevret vridde inn over Audrius Mirauskas og ballen spratt inn i lengste kryss. Linjemann vinket for offside på Mirauskas som ikke hadde vært borti ballen, men vel var involvert i spillet da keeper ble lurt?
Madlas keeper kastet seg inn foran en Vaulen-spiller og skled med ballen i hendene utenfor boksen. Gult kort og frispark på siden av boksen. Vaulen mente nok at et rødt kort hadde vært på sin plass her.
Jimmy Jonevret slo inn et lavt frispark som Marius Fossmark styrte inn fra kort hold. Dermed ny spenning med 2-1 etter 34 minutter.
Ole Wick Henriksen gikk i så det sang etter 37 minutter og fikk gult kort for en takling på midten av banen.
Vondt ble verre for Vaulen da et frispark glei gjennom etter 38 minutter. Christoffer Talge ble kreditert målscorer, selv om Marius Fossmark kastet seg etter og klarerte opp i eget nettak.
Stopperen dundret inn i stangen inne i målet og ble liggende en stund, men ristet av seg smellen.
Vaulen hang ikke sammen og det kunne ha blitt mer da Marius Danielsen ble spilt fri, heldigvis skjøt han over denne gangen.
Eric Ordaz vartet så opp med en dobbelredning etter 42 minutter da han også reddet sin egen retur.
Spikeren i kista kom etter 43 minutter da Preben Andersen enkelt fikk headet en corner i bue over mange oransje til 4-1.
Trener Bo Andersen var i furore og ropte at alle tre innbytterne skulle forberede seg på å komme inn etter pausen.
Opp mot pause fikk Madlas Thomas V. Leidland gult kort etter 44 minutter.

Daniel Hadland ga beskjed at han ikke ville ta sjansen på å spille så lenge som en hel omgang med fare for å bli ute med ny strekkskade etter å ha vært ute så lenge. Dermed nøyde man seg med to bytter. Helge Ringdal for Leo El-Adawy og Ørjan Bergum for Ole Wick Henriksen. De to som gikk ut burde ikke føle seg som syndebukker da Bo mente han ville ha byttet ut ti spillere om han kunne!
Samtidig la man om til 4-4-2 noe som ga litt mer defensiv trygghet.
Andre omgang ble litt mer transportetappeaktig fra Madla. Vaulen slet med å skape sjanser, men det var iallefall jevnere.
At vi tar med halvsjansen etter timen skyldes at det var lite annet å skrive om. Helge Ringdal la inn høyt på andre stolpe, Jimmy Jonevret vant duellen, men ingen var foran mål til å avslutte.
Kampen var dødd hen og lite skjedde før det smalt igjen etter 71 minutter. Ut av intet ble Vidar Dahlen spilt fri i bakrommet. Han plasserte enkelt nede i mål til 5-1.
Madla foretok to bytter da Chris Danielsen og Mikkel Ørbæk Andersen erstattet Talge og Sund etter 73 minutter.
Vaulen reduserte til 5-2 etter 75 minutter da Audrius Mirauskas fikk kriget ballen videre til Lennox Kanu som nådeløst dundret inn. Gøy for mål i debuten av Kanu, men på den flaue stillingen var det ingen feiring av målet verken av Kanu eller lagkamerater.

Daniel Hadland kom så inn for Jimmy Jonevret etter 77 minutter. Det ga litt fart over Vaulen. Ørjan Bergum hadde et vristskudd like utenfor etter 80 minutter. Den påfølgende corneren fra Ceu Lian Khar gikk i hånden på en i blått uten at vi fikk straffespark.
Magnus Normann Aasjord kom så inn for Holst etter 82 minutter.
Vidar Dahlen klemte så avgårde et skudd som faktisk hadde fortjent å gå inn, men kanonskuddet fra 30 meter strøk utenfor stolpen i det 86. minutt.
Ceu Lian Khar skjøt nærmest i Ørjan Bergum og Vaulen fikk et noe heldig corner. Samme duo stod bak serven fra hjørnet, men headingen fra Bergum etter 90 minutter var svak.
Etter to minutter med tilleggstid hadde dommeren og vi sett nok og blåste av.