Slo Havørn på en dårlig dag
(23.04.10) Seier og tabelltet på Vaulen, men spillemessig er det en del å gå på.
Anders Dale pirket inn kampens eneste mål i første omgang. Havørn var nok det beste laget og presset på i andre omgang
1–0
HAVØRN
Anders Dale
18 min
23. april – Vaulenbanen Tilsk.: 50 – Serie – Dommer: Negji Muller (Ferkingstad)
1. Kristoffer Dionato Johannessen
Vaulen (4–4–11): Ørjan Olsen – Magnus Kartevold, Marius Fossmark, Stian Lima, Eirik Mæland – Øystein Berge Gjellestad, Anders Idsø, Anders Dale, Jostein Eidem – Magne Christiansen – Henrik Jelsa.
Havørn: 12. Michael Wells, 4. Ståle Pedersen, 7. Christophe Dagsland, 22. Kristoffer Høiland, 6. Eirik Gohn, 9. Lasse Haugland, 8. Kim Jørpeland, 66. Ojan Bijan, 16. Lars André Stallemo, 13. Mats Økland, 15. Josva Andersen. Innbyttere: 1. Mohammed Sankoh, 3. Erik Tavanger, 5. Roy Ravanelli, 18. Sverre Handeland.
Havørns Christophe Dagsland fikk stjernetreff på et frispark fra over 30 meter etter fire minutter. Ballen suste i krysset og ut, returen ble headet tilside.
Det var mange upresise pasninger i starten, men kampen var tett og tøff. Det var mange avbrudd for spillere som fikk seg smeller.
Henrik Jelsa skjøt utenfor fra 25 meter etter 14 minutter, skuddet hadde fin retning mot vinkelen.
Vaulens Eirik Mæland reddet med hodet på streken etter kvarteret. Like etter ville Havørn ha straffe. Lasse Haugland fikk gult kort for protestene.
Havørns stopper Christophe Dagsland handset på 17 meter, dermed drømmehold for Anders Idsø på frispark. Idsø løftet over muren og i tverrleggeren og ut, Henrik Jelsa og Jostein Eidem jobbet på returen og ballen gikk til Anders Dale som kriget inn 1-0 fra kort hold.

Målet kom noe mot spillets gang.
RETT FØR: Frisparket i forkant av målet.
Vaulen tullet det til i eget forsvar etter 20 minutter. Keeper Ørjan Olsen ruset ut og Havørn satte ballen utenfor.
En frisk Magnus Kartevold kom ned til dødlinjen gang på gang, han var kanskje Vaulens beste spiller i dag.
Nå drysset det faktisk litt snø over Vaulenbanen!
Jostein Eidem slo en høy ball inn fra venstre og keeper Michael Wells slo ballen over eget bur til corner.
Det var harde tak på banen i et høyt tempo, men finspillet manglet.
Etter 39 minutter ville Havørn ha straffe igjen, denne gang for hands på Eirik Mæland. Øystein Berge Gjellestad kom i fint driv ned langs kanten og slo flatt inn, Christophe Dagsland lagde nesten selvmål der da ballen gikk ut til corner.
Dommeren blåste for pause etter 46:43.
Omgangen startet dødt med et knapt overtak til Havørn. Vaulen slet med å få til noe spill på midten mot de arbeidssomme blåtrøyene som aldri ga ro.
Vaulens innbyttere ble sendt i oppvarming etter 54 minutter.
Timen nå og Øystein Berge Gjellestad slo en lur pasning flatt opp på Magne Christiansen som beveget seg flott inn i bakrommet. Vaulens nummer 10 snappet ballen like før keeper, men vinkelen ble for skrå. Innlegget ble det ingenting ut av.
Det var lite som skjedde i kampen. Et par cornere fikk gjestene uten at det ble farlig. Skulle Vaulen ri av stormen?
Dobbelbytte av Vaulen etter 68 minutter. Ronny Hauge inn for Øystein Berge Gjellestad på høyrekanten. Stian Falnes inn for Jostein Eidem på venstrekanten.
Ronny Hauge presenterte seg umiddelbart med å slå på tverrs til Magne Christiansen, men innsideskuddet gikk inn til keeper.
Et innlegg fra Ronny Hauge etter 73 minutter ble headet unna av Christophe Dagsland, Stian Falnes snappet opp den løse ballen og skjøt flere meter utenfor.
Havørns Lasse Haugland sendte avgårde en skummel suser som gikk tilside for venstre kryss etter 74 minutter.
Anders Dale ble tatt på 27 meter og Anders Idsø forsøkte seg med en frekkis av et frispark, men keeper var med på notene og rakk frem etter 79 minutter.
Lars André Stallemo kommer nok til å drømme om sitt skudd i natt. Fra 16 meter meislet han ballen avgårde, men rett i kroppen på keeper Ørjan Olsen som holdt.
Christian Lyse som var tilbake etter strekkskade kom inn for Henrik Jelsa de siste syv minuttene.
Havørn presset nå kraftig på etter utligning. Vaulen slet med å spille seg frem og det var lite penfotball å spore. Etter 84 minutter skjøt Havørn utenfor igjen.
Stian Falnes kom i dommerens bok etter 85 minutter da han hindret en overgang.
Nå lå bare Vaulen og forsvarte seg. Havørn fikk et mål annulert for offside etter 91 minutter.
Ingen stor kamp dette, men for en nerve på tampen!
Nytt drama etter 93 minutter da Havørn presset på, men heldigvis ble dem avblåst for angrep på keeper.
Etter 93:36 var det over! Vaulen har tatt tre av tre seire denne sesongen, neste fredag venter Hinna på bortebane.
BRODEREN: Øystein Idsø med datteren er i byen for å feire brødrene Anders og Thomas i morgen.
Før kampen:
Forrige gang Vaulen møtte Havørn hjemme var i 2005, da vant man 8-0!
Årets utgave av Havørn er helt utskiftet. Det var ikke få spillere som valgte å rømme skuta etter fjorårets kursendring.
Stammen fra laget som tok 5. plass i 2009 har forsvunnet - Kristian Oftedal Kvendseth, Stian Olsen, Kevin Hodneland, Stian Kristensen, Daniel Lie, Chris Danielsen, Christer Rimestad og Steffen Lyse er borte.
Stjernespilleren Christophe Dagsland med fortid i Vaulen holder ennå ut, nå har han blitt omskolert til midtstopper! Lagets trener, Tanangerkaren Erik Løland, har hentet en annen gammel kjenning i Ojan Bijan, men han er ute med betennelse i leggen.
Mohamed Rashid er en kraftig stopper som forsterker laget. Kim Jørpeland og Josva Andersen fra Farsund har også vist seg som forsterkninger.
Trener Løland ser frem til fredagens toppkamp. "Det er vel ikke mange som hadde trodd at det skulle bli en realitet for bare noen uker siden. Nå skal vi imidlertid ikke gjøre kampen til mer enn den er. I likhet med alle andre seriekamper, så handler det om tre poeng. Vårt fokus er å fortsatt jobbe hardt. Jeg har hele tiden sagt at vi vil variere i våre prestasjoner, men vi går selvfølgelig til kampen med mål om å ta tre poeng," fortalte Løland til Solabladet.