Utslått
(23.04.08) Vaulen tapte cupkampen 2-1 mot Nord.
Vaulen hadde det meste av spillet, mens Nord lå tålmodige bak og ventet på feil. Nord tok da også ledelsen ved Jarle Aarvik.
Vaulens mål var svært omdiskutert, da skuddet til Bjarte Rannestad neppe var over målstreken.
Nord vinnermål kom på surt vis da Vaulens keeper bokset et corner inn i eget nett.
De siste tjue minuttene presset Vaulen på uten å komme til noen store sjanser.
MÅL-BJARTE: Bjartes andre mål for klubben var av den tvilsomme sorten.
1-2
NORD
5 min
Jarle Aarvik
Bjarte Rannestad (Anders Idsø)
39 min
71 min
Selvmål
23. april - Vaulenbanen - Tilsk.: 50 - Serie - Dommer: Jan Øyvind Ulseth (Hundvåg)
26. Stian Refvik
Spissen Tom Stian Sunde var syk slik at Vaulen la om til 4-5-1 med Jarle Eike ny på midtbanen. Ellers kom Erik Hildén inn på venstrebacken. Ellers en stor tropp, hvor kun Stian Falnes (syk) og Robert Hovland (kne) er ute.
Vaulen (4-5-1): Ørjan Olsen - Tore Søraas, Espen Klette, Marius Fossmark, Erik Hildén - Alexander Surdal Nilsen, Magne Christiansen, Jarle Eike, Anders Idsø, Bjarte Rannestad - Are Meling.
Nord: 1. Vegard Skiftestad, 4. Frank Falkeid, 5. Espen Risanger, 13. Alf Inge Olsen, 6. Jonas Grønningen (21. Eyvind Lønning fra 56), 7. Son Ngoc Huynh, 8. Matheusz Lorentzen, 11. Jarle Aarvik, 20. Christer Jordal, 24. Adrian Simonsen, 9. Espen Skogland.
Flotte spilleforhold og etter hvert godt med folk. Vaulen med nytt utstyr i dag og man spilte med sorte sokker istedenfor oransje.
Nord skiftet side før kampen slik at Vaulen skulle spille med solen i øynene.
Vaulen kom veldig godt i gang og hadde Nord under press. Jarle Eike brøt etter to minutter og fant Magne Christiansen som førte frem til 18 meter hvor han skjøt like tilside for høyre stolpe.
To minutter senere ble det slått inn fra høyre, Anders Idsø headet ned mot Bjarte Rannestad til venstre. Fra en åtte meters hold skjøt Barri på undersiden av det venstre krysset og ut!
Så totalt mot spillets gang tok Nord ledelsen. De gule kontret ned langs høyresiden etter et corner i mot, ballen ble slått inn i midten hvor Nordspilleren løp i fra de oransje og satte ballen i høyre stolpe og ut. På returen dukket Jarle Aarvik opp og satte ballen i noten.
Vaulen fikk frispark fra en god posisjon på venstresiden av boksen. Magne Christiansen curlet inn til Tore Søraas som stusset halvmeteren over.
Målet i mot hadde sjokkert Vaulen som startet å misse på lette ting.
Magne Christiansen tråklet gjennom to mann på hjørnet av boksen, skuddet mistet fart i en Nordspiller og trillet over mot Bjarte Rannestad som kastet seg ned for å rekke ballen. Dessverre var han litt for sen og forsøket gikk i nettveggen.
En Nordovergang etter 24 minutter var igjen farlig da gode Jonas Grønningen fikk skutt fra drøye tjue meter, ballen strøk utsiden av høyre stolpe.
Etter 25 minutter slo Alexander Surdal Nilsen i kanalen til Anders Idsø på gjennomløp, men skuddet ble ufarlig og trillet til høyre for kassen.
Nord spilte enkelt, men effektivt. Vaulen dominerte i ballinnehav, men det gikk for sent fremover og Nord hadde som regel masse folk bak ballen.
Så etter en død periode skulle Vaulen utligne etter 39 minutter. Anders Idsø tok et kort tatt corner fra venstre til Bjarte Rannestad som fikk løpe fritt inn i boksen. Det var lite sus over markkryperen som tilsynelatende ble klarert på linjen, men dommer Jan Øyvind Ulseth hadde sett ballen over streken og blåste for 1-1. Nord protesterte enormt og tilslutt ble Nords trener Stig Krohn Haaland bortvist fra banen.
Rett før pause slo Bjarte Rannestad ned langs venstresiden til Alexander Surdal Nilsen som kjempet seg forbi sistemann, han skar inn mot mål, men i skuddøyeblikket ble han blokkert av en gultrøye som kastet seg foran i siste liten.
Vaulen virket tøffere i presset da de gikk ut i andre omgang. Etter 53 minutter slo Jarle Eike over til Magne Christiansen som fra 20 meter skjøt vel tilside. Men det var bedre takter av strandguttene nå.
Espen Klette kom tilsynelatende inn i dommerens bok etter 58 minutter for armbruk, selv om dommer Ulseth hadde glemt kortene ble han notert i boken... Frisparket fra 18 meter traff Are Meling i muren og trillet ut like til venstre for goalen.
Vaulen hadde nå falt ned et hakk igjen, etter timen slo Nord ut 45 til Jarle Aarvik som fra bra hold skjøt svakt over.
For å få mer fart over sakene gjorde trener Endre Tangen et dobbeltbytte etter 64 minutter da Bjarte Rannestad gikk ut sammen med Tore Søraas som slet med krampe. Inn kom høyreback Stein-Ivar Andersen og venstre midtbane David Møller.
Alexander Surdal Nilsen dro seg innover langs kortlinjen fra sin høyrekant etter 66 minutter. Alli slo ut til Magne Christiansen som skjøt via en Nordspiller og ned mot venstrekroken hvor keeper reddet enkelt.
Vaulen var på gang igjen og det så ikke umulig ut. Are Meling stusset til Anders Idsø etter 69 minutter. Legget fra venstre gikk til Magne Christiansen som fikk dårlig treff denen gang og ballen spratt utenfor nærmeste stolpe.
Et Nordcorner fra høyre etter 71 minutter skulle lede til 1-2 da en presset keeper Ørjan Olsen på første stolpe bokset ballen i eget nett. Selvmål.
Spissen Daniel Lie erstattet midtbanespiller Magne Christiansen i et offensivt bytte etter 78 minutter. Dermed la man om til 4-4-2.
Nord var ikke ufarlige og et frispark etter 82 minutter gikk en halvmeter over tverrlegger.
Vaulen slet med å skape noenting som helst mot et baktungt Nordlag. Man var for upresise i sistepasningen.
Marius Fossmark løftet vakkert over til Are Meling som hadde fri bane mot mål, men godeste Are fikk en litt for lang touch slik at vinkelen ble for skrå. Skuddet gikk i kroppen til keeper før den ble halvklarert ut på 18 meter hvor David Møller ikke fikk kontroll.
David Møllers innlegg inn i boksen etter 87 minutter ble skutt høyt over av Daniel Lie som hadde ryggsekk.
Et langt og presist utspill fra keeper Ørjan Olsen ble stusset videre av Are Meling til Alexander Surdal Nilsen som fikk lagt til rette, men igjen gikk det litt for sent slik at Nord fikk kastet seg inn og blokkere.
Fire minutter ble lagt til og Vaulen kastet frem flere og flere folk.
To minutter på overtid skjøt en offensiv Marius Fossmark via en Nordspiller til corner. Anders Idsøs corner fra høyre ble headet unna.
Fire minutter på overtid ga dommer fordel til Vaulen på en offside, men det hadde ikke Vaulens keeper fått med seg. Han gikk utforbi boksen med ballen i hendene, dermed frispark i mot. Frisparket som på underligvis ble lagt til 18 meter endte i ingenting.
Dermed var det slutt og Vaulen er ute av cupen før den har startet.