Regjerte mot Randaberg
(23.03.06) Vaulen er videre i vinterserien etter 3-0 seier over Randaberg. Kampen var mye jevnere enn resultatet skulle tilsi, men effektivitet er fremdeles en viktig egenskap i fotball.
I kvartfinalen møter man enten Ganddal eller Eiger om de slår Madla på fredag.
ÅPNET KONTOEN: Thomas Nyland inviet sine nye frekke sko med å score sitt første A-lagsmål.
3-0
RANDABERG
Anders Idsø
35 min
Christophe Dagsland
43 min
Thomas Nyland
85 min
23. mars - Hinna kunst - Tilskuere: 40 - Vinterserien - Dommer: Helge Hestvåg (Jarl)
18. Thomas Nyland <- 81 minutter
Kommunen hadde gjort en kjempejobb med banen som nesten var helt grønn tross det kraftige snøfallet i går og i natt.
Vaulen med nesten alle med slik at trenerne Tangen og Søyland kunne lede laget fra sidenlinjen! Kun en syk Stian Lima, en sykemeldt Anders Dale og Tom Stian Sunde stod over.
Vaulen (4-4-2): Ørjan Olsen - Stein-Ivar Andersen, Robert Hovland, Sverre Gjuvsland, Stian Refvik - Thomas Idsø, Eivind Staurland, Magne Christiansen, Anders Idsø - Ronny Hauge, Christophe Dagsland.
Vaulen virket solide bakover og sentrallinjen var nærmest et ugjennomtrengelig fort. Nærmest for gjestene kom Are Meling som lobbet over mål etter fire minutter.
Det var en jevn start og med en del isflak var det vanskelig å spille broderifotball. Det ga mye kriging og lite sjanser. Vaulen prøvde seg dermed fra distanse. Anders Idsø skjøt like utenfor to ganger, mens Christophe Dagsland vendte av to mann før skuddet ble blokkert på vei mot mål.
Vaulen tok mer og mer over og etter 28 minutter prøvde Christophe seg igjen da han lekkert ble spilt fri av Thomas Idsø, denne gangen ble vinkelen for skrå og skuddet gikk utenfor lengste stolpe.
Vaulen tok ledelsen etter 35 minutter på frispark, etter at Christophe Dagsland hadde blitt felt på det høyre hjørnet av 16 meteren.
Randaberg stilte opp to mann i mur, mens Thomas Idsø stod til høyre for dem klar til å dukke på skuddet. Anders Idsø tok tilløp, la ballen over hodet til broremann, og som så mange ganger før fant ballen veien oppe i vinkelen! -– Den der har han lært fra meg. Haisen om Andi som vridde den i hjørnet.
De sorte og hvite skjerpet seg etter målet i mot og kom til tre store sjanser like etterpå, men keeper Ørjan Olsen vartet opp med flere gode redninger.
Vaulen doblet ledelsen etter 43 minutter, et mål som kom etter at Vaulen hadde holdt oppe trøkket lenge. Et skudd fra Eivind Staurland endret retning i en RIL-spiller og havnet i beina på Christophe Dagsland som enkelt kunne putte ballen i mål bak en utspilt keeper.
BESTEKOMPISER: Vaulens superduo, Chris og Haisen, har funnet hverandre. Mange mener jo at dem snart bør starte et eget TV-show!
I pausen foretok Vaulen to bytter da Taxi-Olsen gikk ut for Tom Arne Bø Pedersen, mens Morten Wiik erstattet Hauge på topp.
Randaberg virket å være sure over å ligge under og plukket opp tre gule kort i løpet av andre omgang.
Magne Christiansen ville ikke tape en ball og etter 52 minutter smalt det for alvor i en 50/50-duell, foten ble bøyd langt tilbake og han måtte hinke ut for behandling.
Magne kom seg etter hvert innpå igjen, men måtte byttes ut slik at Andreas Fløgstad erstattet han etter 57 minutter.
Vaulen fortsatte å forsvare seg godt og ridde på ledelsen, selv om man en stund ble litt vel baktunge. Etter drøye timen kom Alexander Landsnes inn for Robert Hovland.
HERR ORANSJ: Alexander Landsnes viser frem sykkelen og kjelerdressen som selvsagt er i klubbfargene.
Fra 65 til 80 minutter skulle det bli mye Randaberg. Et skummelt skudd fra Mirza Krljez og en heading av Are Meling på det påfølgende corneret ble flott reddet av Tommen. Etter 68 minutter var Randaberg igjen farlige ved Are Meling som ble lagt ned på kanten av 16 meteren, men frisparket fra Jokela ble enkelt reddet.
Etter 71 minutter fikk Morten Wiik gult kort for munnbruk etter en dommeravgjørelse han var svært uenig i.
Et corner fra bortelaget like etter ble så reddet på streken, hvor lenge kunne man holde nullen?
BETENKT: Randaberg-benken med trenerne Kjetil Hundhammer og Inge Thulin.
Et knapt kvarter før slutt kom Johnny Erga inn for Christophe.
Et nydelig Vaulenangrep ble startet av Thomas Idsø som sendte Johnny avgårde på venstresiden, ballen ble slått inn flatt til Andreas Fløgstad i midten som la ut til Morten Wiik på høyre. Det knallharde skuddet hadde en flott retning, men strøk utsiden av lengste stolpe!
Den verste stormen var ridd av og Christian Lyse og Thomas Nyland kom inn etter 81 minutter, ut gikk Stian Refvik og Eivind Staurland.
Vaulen satte spikeren i kista etter 85 minutter. Andreas Fløgstad ble felt ute på høyrekanten og frisparket ble desperat slått i tverrlegger av en Randaberg-spiller, på returen dukket Thomas Nyland opp med den lengste tåen. Dermed 3-0!
SER HELLER VAULEN ENN VIKING: Noras hadde som vanligt tatt turen for å se sine favoritter.
MASKOT: Hunden til Haisen, Dina, sprer godt humør og er kanskje hemmeligheten bak Vaulens gode sesongstart?
I BAKSETET: Dina og Joss på vei hjem fra kamp.