Sjelden snuoperasjon
(23.02.23) Herlig guts av Vaulen som snur til 4-3 seier etter å ha havnet under 3-0!
Spillemessig var man på høyden i første omgang, men en meget god Jonas Duff Gausdal var på et annet nivå. Etter å ha pyntet på resultatet tar man fullstendig over den siste halvtimen når Moi Sene ga en ekstra dimensjon.
43
BOGAFJELL

29 min
Johannes Knutsen Vik (straffe)

33 min
Bogafjell

41 min
Jonas Duff Gausdal
A Gundersen99 (A Gundersen94)
43 min

20. Styrk Ugletveit

Ren utslagsturnering dette noe som ga kampen en ekstra nerve.
Rogalandscupen blir et samarbeidsprosjekt mellom A- og B-laget, men i dag var det en rekke sykdomsforfall.

Kampfakta her!
Resultater her!

Liveoppdatering her!
Bilder her!
Vaulen (42–3–1): Jack Aguera – Espen Knudsen, Theodor Haugen, Aleksander Gundersen, Vegard Natland – Even Kvame, Anders Polland Vik – John Petter Gilje, Aleksander Gundersen, Amund Belaska – Noah Fynn Alves.
Det var en regnfull aften da Vaulen skulle ut i 1. runde av den revitaliserte Rogalandscupen.
Samtidig var Bogafjell en fin pekepinn da de også havnet på 2. plass i 5. divisjon forrige sesong.
Etter henholdsvis kvartfinale og semifinale med B-laget i 2021 og 2022, har man nok forhåpninger om å slå godt fra oss da man i 2023 stiller med en fin miks fra A- og B-laget.
Før kampen var man dog noe usikre på formen bokstavlig talt. Man hadde ikke bare syke spillere som stod over, flere av de involverte følte seg heller ikke hundre prosent.
Rogalandscupen har i år en ekstra svung over seg med finale på Viking stadion, TV-kamper på Aftenbladet, samt NM-plass til vinneren eller tapende finalist om vinneren allerede er kvalifisert.
Aleksander Idland hadde satt opp i noe som for oss lignet på en 4-2-3-1, men som offensivt nok var 4-4-2.
Nær pangstart av Vaulen da Vegard Natland etter to minutter fant Amund Belaska på løp i boks. Keeper kastet seg i beina på Amund, som fremovertippet fikk til noen steg til før han tok magaplask inn i femmeteren. Leggen ble hektet her og Vaulen hadde en god sak, men dommeren var uenig.
Bogafjell var et rimelig ungt lag uten den vante fysikken og høyden man er vant med fra de kanter. De hadde et par meget gode spillere i 10en Johannes Knutsen Vik og 7en Jonas Duff Gausdal og baserte det meste rundt dem.
Etter 13 minutter var gjestene meget nær å komme foran da et frispark gikk i krysstanga og ut.
Like etter presenterte vinterens Jarla-signering Aleksander Gundersen seg med et flatt skudd i nettveggen fra 20 meter.
Venstrekant Amund Belaska hadde holdt seg til låret en stund og ble byttet ut etter 17 minutter. For oss minnet det om den samme skaden han slet med i fjor høst.
Ny stor sjanse til Vaulen etter 24 minutter. Espen Knudsen slo en lur ball til Aleksander Gundersen (f. 1999) som igjen kom helt ned til linja før han la 45 ut til Anders Polland Vik, skuddet fra midt i boksen snek seg like utenfor høyre stolpe.
Duff Gausdal var frempå etter 26 minutter, men keeper Jack Aguera fikk gitt ut til corner.
Etter 29 minutter fikk Bogafjell straffe etter det vi tror var en hands. Panenkakongen Johannes Knutsen Vik var like kjølig som i fjor og overlistet Jack Aguera til 0-1.
Gundersen ble dratt ned i boks etter 31 minutter, men den var ikke så soleklar som vi mente Belaskas var.
Det var som om ballen var en varm potet da den stadig skiftet eier. Bogafjell med et nytt varselskudd som gikk like utenfor.
Så ble det 0-2 etter 33 minutter. Voldsom "potling" bak hos Vaulen og man ble straffet hardt.
Eirik Moen kom inn for Even Kvame etter 38 minutter. Montro om han var en av dem som slet med sykdom?
Theodor Haugen var nær ved å score selvmål etter 39 minutter da et flatt legg traff han i legg og snek seg utenfor første stolpe.
Etter 41 minutter skulle det bli 0-3. Toppscoreren Jonas Duff Gausdal ble stukket fri til venstre i boks og gjorde ingen feil.
Spillemessig hadde dette ikke vært en 0-3 kamp, men hadde ikke vært helt på tåhev for hva Bogafjell kom med.
Tilskuere som hadde sofaen hjemme i tankene kom på bedre tanker da det ble skutt nytt liv i kampen etter 43 minutter.
Stopper Aleksander Gundersen slo flatt opp fra dypet. Anders Polland Vik hoppet elegant over og offensive Aleksander Gundersen tok noen steg inn i boks før han skjøt kontrollert nede i motsatt.
Da dommeren blåste av for pause trakk tilskuerne inn i klubbhuset for å varmen i seg igjen.
Et planlagt keeperbytte i pausen da Trym Landråk Gjerstad erstattet Jack Aguera.
Vaulen virket skjerpet i starten av omgangen og hadde mer trykk når dem gikk fremover.
Bogafjell kunne dog ha punktert kampen på et par fete sjanser rundt 52 minutter.
Om ikke en trippelsjanse for Bogafjell etter 57 minutter, så kom forsøkene i løpet av svært kort tid. Først reddet Theodor Haugen på strek. På bølge to reddet Trym Landråk Gjerstad. Ikke over da keeper like etter klarerte i en motspiller slik at ballen nesten spant inn i nettet.
Vinterens funn Nicolai Moi Sene hadde en halvtime i seg da han erstattet Noah Fynn Alves etter 59 minutter. Nicolai kom inn som venstrekant hvor Noah hadde blitt omrokkert med Audrius Mirauskas tidligere i kampen.
Aleksander Gundersens frispark inn i mikseren etter 59 minutter skapte kaotiske tilstander. John Petter Gilje skjøt fra returrommet, keeper reddet før Anders Polland Vik skjøt utenfor fra presset hold.
Ny stor sjanse for Vaulen etter 61 minutter. Keeper ga retur på Aleksander Gundersen (f. 1994) sitt tunge frispark fra 30 meter. Ballen spratt ut til Vegard Natland som isteden for å score satte ballen centimetre utenfor stolperota!
Så fikk Vaulen kontakt etter 68 minutter. Anders Polland Vik slo hardt inn for en styring, men isteden gikk ballen gjennom hanskene på keeper og via beina på en Bogafjell-spiller i eget mål. Ballen hadde uansett retning goalen og vi kreditterer målet til Polland Vik.
Ny sjanse for Vegard Natland som skjøt hardt utenfor inne i boks. Så en kort tatt corner som ble curlet inn i feltet til Espen Knudsen som stusset like over etter 72 minutter.
Bogafjell virket nå ferdige, men med Duff Gausdal på banen var dem alltid farlige. Han rykket i fra og traff utsiden av stolpen på sitt forsøk.
Så kvarteret før slutt ble det utligning. Et heftig forarbeid av Nicolai Moi Sene på venstre hvor han snurret rundt med backen før han slo presist utover. Der ventet Anders Polland Vik som fra 25 meter fikk klemt ballen inn nede til venstre. 3-3 og stor glede i Vaulenleiren om man da ikke hadde en reell frykt over at ekstraomganger ville føre til koldbrann.
Bogafjell var nå frustrerte og Knutsen Vik kom i dommerens bok etter 79 minutter.
Gigasjanse til Vaulen etter 82 minutter da AG99 slo inn fra høyre, men en helt fri Nicolai Moi Sene fikk sceneskrekk da han headet utenfor fra kort hold.
Så var snuoperasjonen komplett. 0-3 til 4-3 da Bogafjell rotet det til i de bakre rekker. Keeper slo kort til en forsvarer som slo en svak pasning ut på 20 meter. Cupeksperten Audrius Mirauskas var våken og sendte de oransje foran.
Nå var det virkelig cupdrama på Vaulenbanen. Nicolai Moi Sene rykket fra og ble hogget stygt ned på hjørnet av boks. Han hadde fri vei mot målet, men dommeren nøyde seg med gult kort. Vaulenspillerne var i furore da dem mente det var et klart rødt kort.
Moi Sene lå nede i smerter, men nektet å bli byttet av.
Vaulen fortsatte å presse på. Audrius Mirauskas var nær igjen på en retur som ble gitt til corner etter 87 minutter. Direkte fra corner curlet John Petter Gilje ballen i tverrliggeren og ut!
Veteranen Stian Lima kom inn i et taktisk bytte etter 94 minutter da Gundersen99 gikk av. Dermed kom den 41 år gamle Big Mac'en inn til sin kamp nummer 280 for A-laget, nå puster han Bjarne Hov i nakken for en topp 15 plassering på adelskalenderen!
En Bogafjell-spiller fikk også et gult kort inne i overtiden når det stod på det mest hektiske.
De tre tillagte minuttene ble til fem før dommeren omsider blåste av kampen. Det var en herlig jubelbrøl som runget over Vaulenbanen da. En slik seier kan bare booste lagmoralen. Å komme tilbake fra 0-3 og så vinne kan vi ikke huske å ha vært med på.