Bergum ble matchvinner
(23.02.17) Vaulen tok sin andre av to mulige seire på hjemmebane da de torsdag kveld slo Vardeneset 1-0 i en heller sjansefattig kamp.
Ørjan Bergum ble Vaulens målscorer da han rett før pause satte inn en retur på et frispark fra Thomas Monsen Haugland.
I andre omgang skjer det svært lite og man vinner dermed 1-0.

1–0
VARDENESET
Ørjan Bergum
43 min

17. Sivert Erland

Jørgen Helland har nå signert for klubben, men har reist offshore og blir ikke med i dag.
Ole Wick Henriksen har fått beinhinnebetennelse og er i første omgang ute i halvannen uke.
Olav Hovstad er på vei tilbake, men er ikke spilleklar.
Anders Dale er ute med brukket ribbein. Lars Skjelbred Nygård har fått fri i kveld.
Vaulen (4–3–3): Eric Ordaz – Ørjan Bergum, Fredrik Stray Tjaum, Kristian Gaard, John Herman Ås – Andreas Jonassen, Alexander Surdal Nilsen, Erik Holst Aasland – Thomas Monsen Haugland, Daniel Lie, Espen Sivertsen.
Kjempestart av Vaulen som kunne ha tatt ledelsen etter 2 minutter. Man rullet opp på høyre hvor Andreas Jonassen til slutt la inn i boks, her shuflet Daniel Lie videre til Erik Holst Aasland som bredsidet utenfor fra 12 meter.
Motsatt var keeper Eric Ordaz kjapt nede i sitt høyre hjørne og reddet stort.
Et herlig innoverskrudd corner fra Thomas Monsen Haugland var nær ved å overliste keeper som med nød og neppe fikk fistet ut til ny corner etter 6 minutter.
Vaulen var litt paniske med ball og mistet den ofte. Vardeneset hadde dermed mye ball.
Etter 14 minutter fikk dem en stor gratissjanse da Fredrik Stray Tjaum mistet som siste mann. Ballen ble sendt inn foran mål og bortelaget avsluttet like utenfor.
Polkagrisene fortsatte å styre kampen og kom blant annet til et par cornere. Det mest spennende her var at Vaulen var modige og stod oppe med tre mann.
Så stolpe treff fra VBK etter 26 minutter. Vi stod på motsatt side av banen, men på oss virket det ut for at en oransj headet ballen i eget stolpeverk.
Fredrik Stray Tjaum fikk så gult kort etter 32 minutter etter en takling hvor han selv mente han tok ballen.
Et småvilt innovervridd legg med venstra fra Thomas Monsen Haugland spratt ned foran nesa på Espen Sivertsen i boksen. Han hadde klart skuddhold, men klarte ikke å kontrollere den høye ballen, ellers hadde det vært mål etter 34 minutter!
Erik Holst Aasland ble så felt på 20 meter i god posisjon litt til venstre for mål.
Vardeneset-spilleren fikk samtidig gult kort.
Thomas Monsen Hauglands harde frispark mot lengste ble gitt retur på av keeper. Der hadde Ørjan Bergum startet fra dypet og var først på returen. Han kunne enkelt sette ballen i det tomme målet, men det var et lurt løp i forkant.

I endringer i pausen hos Vaulen selv om flere spillere hadde varmet opp i løpet av første omgang.
Det var en svært hendelsesfattig start på omgangen. Vaulen hadde liten svung over angrepsspillet og det var liten bevegelse rundt oppspillspunktet Daniel Lie som ble litt alene på topp.
Etter 58 minutter fikk en Vardeneset-spiller gult kort for høy fot på Andreas Jonassen.
Her var det midtbanekrig. Vaulen skal ha for at dem ikke slapp VBK til særlig med sjanser, men egen presisjon når man gikk fremover var heller ikke allverden.
Miran Serdarevic kom inn for en halvskadd Kristian Gaard etter 70 minutter. Kristian fikk en ispose på strekkfølingen han har slitt med en stund.
Vaulenspillerne stod så i kø på en corner etter 75 minutter. Blant annet ble Daniel Lie blokket fra sin avslutning på fem meter!
Et rent bytte etter 78 minutter da Audrius Mirauskas kom inn for Espen Sivertsen på venstrekanten.
Så rødt kort etter to gule for gjestenes kaptein  Mikal Hebnes Olsen i det 84. minutt.
Vardeneset hadde en gylden sjanse til å utligne etter 86 minutter da dem kontret frem, men skuddet fra en 20 meter gikk i oversiden av tverrlegger og over.
Dermed vinner man 1-0 mot et lag som forrige sesong spilte i divisjonen over og som man denne sesongen vil spille i samme avdeling som.
Det var oppløftene etter to strake tap. Selve kampen var dog preget av mye dueller på en overbefolket midtbane slik at det ikke ble så mange sjansene å glede seg over.

HUSKER DU? Vaulen har hatt et godt tak på Vardeneset også tidligere. Her fra Eric Ordaz' berømte scoring etter corner.