Øyvind Vollen
Vaulen utklasset Ganddal
(23.02.04) Det ble en ny målefest for Vaulen i mandagens treningskamp mot middelmådige Ganddal. 9-0 stoppet kulerammen på og da hadde man nesten glemt de stivfrosne tærne...
En del forfall for denne kampen førte til at benken bestod av tre juniorspillere som hadde spilt kamp rett før a-laget. Blant dem Øyvind Vollen som fikk sin debut på dette nivået og kvitterte med å score! Ømi er en 16 år gammel stopper som visstnok skal størrelse 47-48 i sko, i følge våres kilder.

GUTTEN I RØYKEN: Øyvind Vollen stanget inn 5-0 på corner!

9-0
GANDDAL
Christophe Dagsland (A. Idsø)
4. min
Anders Idsø
10. min
Christophe Dagsland (H. F. Holm)
13. min
Christophe Dagsland
26. min
Øyvind Vollen (Anders Idsø)
67. min
69. min
Eirik Ekholdt (H. F. Holm)
72. min
Henning Frode Holm (E. Ekholdt)
80. min
Henning Frode Holm (T. Idsø)
89. min
23. februar - Kunstgresset - Tilskuere: 10 - Treningskamp - Dommer: Leidulv Nygård
8. Thomas Idsø
9. Christophe Dagsland <- 69. minutter (-> 85. min)
10. Henning Frode Holm <- 46. minutter (-> 69. min)
11. Anders Idsø
12. Øyvind Vollen -> 40. minutter
13. Eric Ordaz -> 46. minutter
14. Olav Lund -> 46. minutter
Ganddal hadde respekt fra start mot Vaulen og la seg svært lavt i en tilnærmet 4-5-1 formasjon, men det hjalp ikke når Vaulen benyttet seg av langskyts.
Første mann ut var Christophe Dagsland som fra 25 meter klemte til ala Carlos, for ballen fikk en underlig skru som utspilte Ganddal-keeperen totalt. 2-0 kom på samme måten, denne gangen var det Anders Idsø som prøvde skuddfoten fra 25 meter. Igjen vinglet ballen gjennom luften nok til at Sandneslagets sisteskanse måtte kapitulere.
3-0 kom allerede før kvarteret var spilt. Henning Frode Holm fikk ballen på 16 meteren og lobbet ballen i en høy bue over keeper, men i full fart kom bestekamerat (?) Christophe Dagsland og headet ballen inn på streken. Henning Frode mente målet var hans og var svært ivrig å bestikke referenten, men så lenge ikke budet høynes blir Dagsland kreditert målet.
Vaulen var svært opplagte og fortsatte å rulle over 4. divisjonslaget, Henning Frode Holm var svært nære flere ganger men lyktes ikke helt.
Etter 26 minutter tok Christophe Dagsland godt vare på en grov miss av bortelaget. Nykommeren snappet opp en klarering fra keeper og satte ballen midt i mål!
Thomas Idsø ville også være med på moroa, men det susende frisparket hans etter 36 minutter gikk i tverrliggeren og over.
Etter 40 minutter måtte stopper Sverre Gjuvsland gå av banen grunnet et vondt kne han pådro seg da han landet vondt tidligere i omgangen. Inn kom første års junior Øyvind Vollen, som var så blodfersk på laget at han håndhilset på stopperkollega Alexander Landsnes.

I pausen foretok Vaulen seg to bytter. Eric Ordaz erstattet Bjarne Hov i mål, mens Olav Lund kom innpå for Henning Frode Holm. Lund tok høyrekanten til Eirik Ekholdt som gikk helt frem. Der trivdes Eddi bedre og han hadde to store sjanser i starten av omgangen, men nærmest var kanskje en Ganddal-spiller som nesten scoret selvmål! Starten av andre omgang var dog ganske så rolig før det gikk mot en grand finale.
På et av Vaulens mange cornere slo Anders Idsø inn perfekt på hodet til Øyvind Vollen som styrte ballen i det lengste hjørnet! Litt av en debut for 16 åringen Ømi!
Nå ble det liv, for minuttet senere dundret Christophe Dagsland inn sitt fjerde for dagen fra 16 meter! Rett etterpå kom Holm inn for Dagsland.
Enveis kjøringen var nå total og 7-0 kom etter flott spill. Thomas Idsø fant Henning Frode Holm på høyre siden og det lave innlegget ble elegant styrt inn i det lengste hjørnet av Eirik Ekholdt!
Da kvarteret gjenstod fikk Vaulen straffe da Ekholdt ble lagt ned i feltet. Anders Idsø la ballen til rette på 11 meter, så kom trekket brødrene Idsø nok har øvd på hjemme på stuegolvet. Anders tappet nemlig ballen ørlite tilside hvor Thomas Idsø kom i stor fart, her kunne man ha scoret, men Thomas sentret tilbake til Anders som ble avblåst for offside. Dommerne mente forøvrig etter kampen at dette aldri hadde skjedd før og at det var historisk.
Men så var det tid for revansj for Henning Frode Holm, som både hadde misset og blitt frastjålet mål i første omgang. Etter 80 minutt slo Eirik Ekholdt en smørbrødpasning til Henning Frode Holm som iskaldt plasserte ballen nede i hjørnet. I sluttminutten gikk man over til tre helt fremme da Christophe Dagsland kom innpå igjen, ut gikk poteten Ronny Hauge som i dag hadde spilt på venstreback. Så like før slutt fastsatte Henning Frode Holm resultatet til 9-0 da han ble stukket fri av Thomas Idsø.
Dermed Vaulens største seier på flere sesonger. Ganddal var ingen målestokk, men igjen viste Beachboys prov på at man går mot en fin sesong. Oppløftende må det også være at laget ikke har fått en reel målsjanse i mot seg på de to først kampene. Men på fredag kommer den første virkelige testen når man møter Bryne 2. "Bryne blir vanskelige, det er et ungt lag og de løper masse. De scorer også en del mål," sa trener Bent Lie under dagens kamp.