Slet under vanskelige forhold
(23.01.07) Det ble vanskelige forhold mot Havørn og innsats utlignet for tekniske ferdigheter på en snøbelagt bane.
Det var helt greit at Havørn tok ledelsen etter 55 minutter, det kunne ha blitt verre hadde ikke Stian Auklend brent et straffespark senere.
Så to minutter før slutt kjempet Thomas Idsø inn 1-1. "Når man ser på forholdene, er jeg mest fornøyd med at vi unngikk skader," sa trener Ole Søyland etter kampen.
BRA DEBUT: Trond Kindervåg var en av fire debutanter for Vaulen.
HAVØRN
1-1
Sindre Reisæter
55 min
88 min
Thomas Idsø (Trond Kindervåg)
23. januar - Tananger stadion - Tilskuere: 10 - Privatkamp - Dommer: Terje Thornes
15. Ronny Hauge -> 75 minutter
Kampen var spennende med vaulenøyne, klubben har signert syv spillere utenfra i vinter. I kveld fikk vi se Kindervåg, Tjentland, Møller og Søraas som alle gjorde sine saker bra. I tillegg har man Birkeland, Vadla og Fossmark i ermet.
Vaulen (4-4-2): Tom Arne Bø Pedersen - Tore Tjentland, Robert Hovland, Tore Søraas, Stian Lima - Alexander Surdal Nilsen, Thomas Idsø, David Møller, Anders Idsø - Trond Kindervåg, Christian Lyse.
Vaulen var bra med i starten og det ble farlig etter syv minutter da Christian Lyse passerte på venstresiden, innlegget fant en presset Trond Kindervåg som avsluttet inn i armene til keeper fra kort hold.
Etter 22 minutter brøt Anders Idsø og la ballen ut til venstre, Kindervåg slo inn til Christian Lyse, som skjøt på keeper og så over på returen, men dommer Terje Thornes markerte for offside.
Etter 27 minutter var det tellefeil og dårlig press på ballfører, 10'en fikk avgårde et skudd som gikk over det venstre krysset.
Halvtimen nå og Alexander Surdal Nilsen slo et herlig innlegg foran boksen til Anders Idsø som i luften prøvde seg med utsiden av venstre, men ballen spratt inn til keeper som reddet komfortabelt.
Lyse ble tatt på hjørnet av boksen etter 36 minutter. Thomas Idsø slo frisparket inn til Anders Idsø som fikk en skummel bue på et sleivspark, men ballen dalte ned like bak tverrleggeren.
Stian Lima slo opp til Kindervåg på venstre, ballen ble slått lavt inn foran mål hvor en fri David Møller nesten nådde frem med en lang tå.
Arbeidsfordelingen virket litt uklar på et corner etter 40 minutter og Havørns nummer 18 fikk stige fritt, men headingen gikk heldigvis over det lengste hjørnet.
Dette var vel den andre gangen en frossen keeper, Tom Arne Bø Pedersen, måtte opp på tærne i den omgangen han spilte.
Fire bytter ble foretatt i pausen. Ut gikk Bø Pedersen, Hovland, Lima og Surdal Nilsen, inn kom Ordaz, Klette, Refvik og Andersen.
Etter å ha hatt mye av spillet de første fem minuttene overtok Havørn totalt.
Et forsøk på Startvippen var nær ved å bære frukter etter 54 minutter. Daniel Elgar vippet opp til Stian Auklend som skjøt like tilside for venstre stolpe.
Vaulen bygget seg så fremover på banen, men mistet ballen i snøhumpene. Havørn kontret over mot høyre hvor Sindre Reisæter kaldt og rolig satte ballen i korthjørnet fra 16 meters hold.
Lyse dro av en mann på venstre etter 59 minutter og slo inn til Kindervåg, som hurtig skjøt i steget, men fortvilet måtte han se keeper redde igjen. Like etter hadde Kindervåg en ufarlig snøkryper som trillet inn mot mål. Før David Møller etter 63 minutter prøvde å plassere fra 18 meter, men innsideskuddet skremte ingen.
En nydelig ball fra Espen Klette etter 64 minutter fant Stein-Ivar Andersen på høyre. Vingen stormet ned høyresiden og la en lav, farlig kross inn, men en desperat Havørnspiller fikk kastet seg frem og klarert til corner.
Etter 66 minutter kom Eivind Staurland inn for Møller.
Havørn øynet en fjær i hatten mot et høyere rangert lag og dem gikk i dueller så det sang.
Så etter 72 minutter fikk Havørn et noe billig straffespark. I kappløp med en Havørn-spiss kastet keeper Eric Ordaz seg etter ballen, han nådde ikke frem og i steden kastet blåtrøyen seg frem noe teatralsk slik at dommer Terje Thornes blåste for straffespark til protester fra Vaulengutta.
Stian Auklend kunne punktere kampen, men med ryggsekk skjøt han tverrlegger over.
Kvarteret før slutt kom Ronny Hauge inn for Christian Lyse som spiss.
To minutter før slutt ble det balanse i regnskapet. Steini kom rundt på høyre, slo inn til Kindervåg som med ryggen mot målet fikk lagt ballen til Thomas Idsø som effektivt plasserte ballen nede i det høyre hjørnet.
Vaulen var nær ved å stjele seieren minuttet senere da en høy kross fra Tore Tjentland på høyre ble stupheadet mot mål av Anders Idsø. Keeper reddet, men dommer hadde også blåst av for en håndbevegelse av Ronny Hauge.
Så var det slutt og man får se på det positive; man unngikk tap og skader og fikk en balløkt.
ØYEBLIKKET
Da Stian Lima ble så varm at han måtte kaste den hjemmelagde "Arsenalhuå" inn mot benken. Ikke lurt da trener Ole Søyland er ihuga Chelseasupporter... Gjett hvem som gravde en snøgrav, kastet et lag med snø over og hoppet frenetisk på luen?
VINTER OG SNØ: Ikke akkurat Beachboys-forhold... Bilde tatt fra Havørns nettside.