Ingen hjelp å få
(22.10.21) Som ventet liten hjelp å få fra Vardeneset. Selv om Lars Berge reduserte like før pause var Vaulen aldri noen trussel i andre omgang. Vardeneset vinner 4-1.
Nå venter skjebnekamp mot Vidar 2.
VARDENESET
41
Glenn Ivan Pedersen
10 min

Joakim Berg Holter
32 min

39 min Lars Berge (AlZeini)
Mikael Hebnes Olsen (straffe)
55 min
76 min
22. oktober – Vardeneset Tilsk: 30 – Serie – Dommer: A Løge (FGI)

19. Jama Moallim

Hicham Billa, Harun Bashir Ali Szymon Szczepianak og Espen Breivik mangler fra troppen sist. Vegard Natland og Jonas Syvertsen er tilbake etter forfall sist. Oskar Moe og Edvardas Kupsys står som sist. Heller ingen Simen Fosse Aa, Mathias Strunck Gundersen, Henrik Haug Laursen, Martin Wathne, Elias Fallgren, Hogne Heggheim, Terry Talseth eller Oliver Kvello-Aune Nilsen med fra troppen.
Vaulen (4–3–3): Ridwan Ayada – Ørjan Bergum, Casper Tjøstheim, Aleksander Idland, Jonas Syvertsen – Jan Aartun, Lars Berge, Eirik Reiestad – Mohammed Al-Zeini, Håvard Nygård, Vegard Natland.
Vikartrener Aleksander Idland ga to spillere debuter fra start da Jan Aartun og Håvard Nygård fikk sjansen.
Vardeneset hadde fordel av en sterk medvind i første omgang og Vaulen ble trykket bakpå fra start.
Vertene kom foran etter 10 minutter da Glenn Ivan Pedersen fluktet inn et skudd. Her ville Vaulen ha offside, men linjemannen var ikke lydhør.
Petter Olsen Haukali løftet så et skudd over før Vaulen kom til sitt første tilløp etter 13 minutter. Håvard Nygård ble hektet på 40 meter. Mohammed Al-Zeinis frispark løftet frisparket inn på andre stolpe, men Aleksander Idland stusset utenfor da han ikke kom over ballen.
Vardeneset spilte mye direkte i lengderetningen, men slet med å tilpasse seg medvinden slik at mye blåste bort.
Stor sjanse for polkalaget fulgte da Kristian Ågesen Håvarsteins flate legg var nær ved å finne Glenn Ivan Pedersen på andre stolpe.
Like etter blokkerte Aleksander Idland et skudd fra Joakim Berg Holter.
En flott stikker fra Håvard Nygård fant Mohammed Al-Zeini etter 19 minutter, men han ble presset unna av det fysiske VBK-forsvaret.
Kampen var i ferd med å sette seg og Vardeneset hadde mye ballinnehav.
Ørjan Bergum løftet så et frispark inn i boks, men Lars Berge ble skubbet unna. Vardeneset kontret i stor fart, men Casper Tjøstheim fikk lagt inn et god sklitakling på Morten Eriksen etter 26 minutter.
Et lite stopp i spillet rundt halvtimen da Daniel Robin Nustad måtte få behandling.
Vaulen ble straffet for å bygge opp fra forsvaret etter 32 minutter. Keeper Ridwan Ayada slo opp på Eirik Reiestad på 22 meter, Vardeneset vant ballen og slo til Joakim Berg Holter som skjøt gjennom hanskene til Ayada.
Ny spenning i kampen da Vaulens første avslutning på mål gikk inn. Vaulen fikk frispark ute på høyre på høyde med 16-meteren. Mohammed Al-Zeini løftet inn i boks hvor Lars Berge slo keeper Jonas Laukvik og headet inn 2-1.
Like før pause var Glenn Ivan Pedersen nær å øke. Skuddet endret retning og gikk like utenfor til corner. Det påfølgende corneret endte i returrommet og et skummelt skudd gikk over lengste kryss.
Drøye minuttet ble lagt til før dommeren blåste av for hvile. På vei mot garderobene diskuterte Aleksander Idland med linjemannen da han mente det var klar offside på det første målet.
Vardeneset tok kommandoen fra start i andre omgang. Ridwan Ayada hadde sin fulle hyre. Først var han nede på bakken og fikk vippet ballen unna med hånda. Så kastet han seg over restene av et legg fra høyre etter 48 minutter.
Glenn Ivan Pedersen fikk så to sjanser. Først fortvilte han over ikke å nå frem på et knallhardt legg som gikk på tverrs av mål. Like etterpå satte han utenfor på første stolpe.
Dueller i femmeteren etter 54 minutter. Casper Tjøstheim og Ridwan Ayada var desperate og man lagde straffespark. Mikal Hebnes Olsen sendte ballen til venstre, Ayada var etter ballen, men kunne ikke forhindre 3-1.
Noe av lufta gikk ut av Vaulen. Kristian Ågesen Håvarstein hadde to gode skuddforsøk like før timen.
Lars Berge kom så i flott driv mot D-en. Vi noterte skudd på mål, men ballen trillet enkelt inn for målmann Jonas Laukvik som i sin tid spilte for Vaulen.
Nå hadde vinden tatt seg enda mer opp. Vaulen slet med å tilpasse seg når dem skulle slå langt. Mot etablert ble man for puslete og skapte så godt som ingenting.
Håvard Nygård ble så vinket av for offside etter 67 minutter på Mohammed Al-Zeinis frekke gjennomspill.
Vaulens første bytte kom etter 70 minutter. Daniel Nicol erstattet Mohammed Al-Zeini på kanten.
Nicol var ivrig i å vise seg frem og gikk rett inn i en takling som ble belønnet med gult kort!
Stort sett bare Vardeneset her. Først reddet Ayada flott til corner, deretter vridde Morten Eriksen et skudd over krysset da han stod alene i boksen.
Mer VBK da Petter Olsen Haukali var nær ved å runde keeper.
Vaulen kunne ikke stå i mot lenger og det ble 4-1 etter 76 minutter. Et corner fra høyre spratt ut til Joakim Berg Holter som dundret inn fra fem meter. Utagbart for Ayada.
Dobbelbytte for Vaulen etter 79 minutter da man skiftet ut venstresiden. Unggutta Sondre Brokka og Jonatan Hebnes erstattet Jonas Syvertsen og Vegard Natland.
Daniel Nicol la så igjen til Lars Berge som fyrte meteren over høyre kryss fra 20 meter.
Innbytter Sindre Beer Dunseth fikk gult kort for hjemmelaget da han hadde en vill takling på Nicol etter 83 minutter.
Sondre Brokka kom så i fint driv inn i boksen, men keeper fikk kastet seg foran og forstyrret nok til at det endte med utspill fra mål etter 87 minutter.
Det var smått utrolig at VBK ikke økte etter 91 minutter da nok et hardt flatt legg gikk foran kassen.
Henning Rimereit og Even Kvame hadde stått klare for sene innhopp hos Vaulen, men kledde nå på seg og satt seg ned på benken igjen.
Cato Rygg Osberg ble så nektet av keeper Ridwan Ayada etter 92 minutter.
Etter 93:30 blåste dommeren av kampen.
Hva skal man si? Vaulen slet med å komme til sjansene i dag. Vardeneset var hakket mer fysisk og vant de fleste duellene selv om vi har sett langt bedre Vardeneset-årganger tidligere.

Gjenstående kamper: 01.11 VIDAR 2, 05.11 Eiger, 12.11 Frøyland, 19.11 LURA, 26.11 Rosseland.

Vi fulgte kampen på twitter og i vårt livesenter. Kampfakta fra kampen her!