Mistet ledelsen på overtid
(22.10.18) Sterk opphenting i andre omgang da Vaulen snudde 0-2 til 3-2, men på overtid utlignet Sola slik at det endte med poengdeling.
De
rmed står Vaulen med 29 poeng, ett poeng unna hva man tok i fjor.
Dette var kun vår andre uavgjorte denne sesongen etter at man i fjor hadde hele ni poengdelinger.
SOLA 2
3–3
Kingsley Ehigiator
38 min

40 min

50 min Ole Wick Henriksen

59 min Daniel Lie (Mannes)

85 min Daniel Vatland
Edvard Espeset Lie
90 min
22. oktober – Sola stadion Tilsk.: 20 – Serie – Dommer: Klingenberg Schaal (ÅFK)

99. Trond Røed

Even Sandøy Nærum hadde karantene etter seks gule kort. Jørgen Helland har reist offshore her og vil være tilbake 1. november. Sander Oaland (kne) og Alexander Surdal Nilsen (lysk) stod over med skader. Eric Ordaz kastet også inn håndkleet på mandag med en fingerskade slik at Trond Røed fra B-laget blir med.
Vaulen (4–4–1–1): Endre Lien – Ørjan Bergum, Idar Røed Randeberg, Daniel Vatland, Vegard Natland – Sisco Mick, Morten Nygård, Fredrik Stray Tjaum, Thomas Surdal Arnesen – Chris André Mannes, Daniel Lie.
Mye regn og vind som gjorde forholdene vanskelige både for spillerne og journalister under tak, men vi fikk da notert noe under en vrengt paraply...
Spenstig laguttak hos Vaulen som startet med seks juniorspillere. Blant de unge som startet var Sisco Mick som fikk prøve seg i en ny posisjon som kantspiller.
Jevnt og sjansefattig i starten.
Den første store sjansen tilfalt Vaulen etter 13 minutter da Chris André Mannes kom seg ned til dødlinja og slo inn. Keeper bokset ballen ut på fem meter hvor Daniel Lie ble forstyrret såpass at han ikke fikk nok kraft bak avslutningen.
Vaulen gjorde også tidlig et taktisk valg da Surdal Arnesen og Mick skiftet side.
Sola hadde en del ball, men Vaulen virket litt hvassere. Som etter 20 minutter da Fredrik Stray Tjaums skudd fra 11 meter ble blokkert i en utespiller og trillet inn til keeper.
Motsatt vartet Endre Lien opp med en god redning og fikk gitt til corner på et skudd fra utsiden av boksen etter 22 minutter.
Ny halvsjanse til Vaulen like etter da Daniel Lie fikk et skudd blokkert i boksen.
Morten Nygård leste spillet bra og brøt spillet etter 28 minutter. Han satte i gang Daniel Lie som løp alene mot mål, men keeper ble stående og fikk reddet med den ene foten.
Tross vind fra alle kanter leverte Vaulen en del fin fotball og kom til noen innlegg fra siden.
Etter 37 minutter slo dødballekspert Daniel Vatland et frispark inn i boksen. Daniel Lie vant duellen og headet inn mot Chris André Mannes, men Sola-stopperen fikk skjermet nok unna til at keeper kom til.
Isteden tok Sola ledelsen etter 38 minutter. En svak støttepasning av en oransj like på hjørnet av egen boks ble snappet opp. Innlegget ble tuppet inn fra kort hold av
Kingsley Ehigiator.
Muligens mistet Vaulen litt hodet etter det for to minutter senere kom en ny baklengs.
Sola slo en lur ball inn i rommet mellom stopper og back. Ballen var perfekt vektet og Vaulen ble rundlurte. Ballen gikk inn foran mål til
Kingsley Ehigiator og 2-0.
Man gikk også til pause på stillingen 2-0. Sola hadde straffet Vaulen for feilene som ble gjort, ellers var omgang jevn.
I pausen byttet man innpå litt mer rutine i Ole Wick Henriksen som erstattet Thomas Surdal Arnesen.
Morten Nygård førte frem for Vaulen og ble felt på 24 meter. Vaulenspilleren vridde seg i smerte og Vegard Maldal fikk gult kort.
Det påfølgende frisparket vridde Ole Wick Henriksen rundt muren og inn nede i kroken til 2-1. Deilig for Ole som har slitt med skade etter ferien.
Morten Nygård var skadd og ble byttet ut etter 56 minutter. Inn på sentral midtbane kom Bendik Aarstad slik at Vaulen nå hadde mye muskler sentralt i banen.
Vaulen kom ajour etter 59 minutter da man vant et corner fra venstre. Chris André Mannes slo presist inn på pannebrasken til Daniel Lie som headet inn 2-2. Hans trettende seriemål slik at han tangerte Kotlica fra 2014, nå er neste mål Jelsas 14 mål i 2010.
Kampen lå litt og vippet etter dette. Været ble ikke akkurat bedre med massiv nedbør og kuling.
Bursdagsbarnet Denis Mehremic erstattet Mannes etter 67 minutter.
Fredrik Stray Tjaum kom så i dommerens bok etter 71 minutter for en intensiteten i en takling.
Så var det tid for en debutant i oransj drakt! Felix Alinyoh, som kom fra Forus & Gausel rett før overgangsvinduet stengte, erstattet Sisco Mick på venstrekanten i kampens 74. minutt.
Det var en del tøffe tak utpå banen. Vegard Natland, Fredrik Stray Tjaum og Daniel Lie fikk seg noen voldsomme trøkker utpå der. Dommeren blåste nødvendigvis ikke så mye og det ble litt småampert.
Kingsley Ehigiator fikk gult kort etter 84 minutter.
Snuoperasjonen var total etter 85 minutter. Et høyt frispark fra midten blåste inn mot Solas keeper, men ballen og hanskene var nok sleipe ettersom han glapp den. Daniel Vatland fullførte løpet sitt og var plutselig fremst etter den løse ballen. Fra to meter bredsidet han ballen inn i det åpne målet.
Sola ga seg ikke og hadde noen småskumle dødballer. På frisparket etter 89 minutter måtte Endre Lien gi en retur før man fikk beinet ut til corner.
Corneren dalte ned på andre stolpe hvor en gul litt for enkelt fikk krige inn mot tre oransje.
Bittert å se poengene ryke på overtid!
Audrius Mirauskas kom inn etter 91 minutter, av haltet Daniel Lie.
Så nye tøffe taklinger begge veier på midten av banen. Dommeren konferer seg med linjemann og det er klart at Fredrik Stray Tjaum får sitt andre gule kort, noe som betyr marsjordre. Vaulenleiren mente nok at det var vel så mange stygge taklinger fra motsatt side og det oppstod en del surmuling etter situasjonen.
Med en mann mer kunne Sola faktisk ha tatt hjem seieren like etter. Fem minutter ble lagt til før det ble blåst av.
3-3 er et bra resultat etter å ha ligget under med to til pause, men å miste ledelsen så seint føltes bittert for Vaulen.
Nå ventes et hardt program og det ryktes om en del forfall i oppløpet, men da får iallefall dybden av troppen vist seg frem.