MENY
NYHETER
A-LAGET
ANDRE LAG
INTERAKTIVT
ARKIV
GJESTEBOK
E-POST


Startet helga med Show
(22.09.23) Vaulen har vært litt "daue" i sine to siste seriekamper, men her var man tilbake på sitt beste selv med en halv startellever ute.
Dermed har man ti poeng å gå på med seks runder igjen for et Vaulen-lag som jakter sitt første opprykk siden 2012 og sin første ubeseira sesong siden 1972.
Nå venter en stor uke med lokalderby mot Jarl og semi mot Ganddal.
FC SHOW
0–8
VAULEN

5 min
Theodor Gabrielsen (Rønsberg)

23 min Lars Berge

50 min Theodor Gabrielsen (Olsen)

71 min Theodor Gabrielsen (retur)

73 min Amund Belaska (Beisland)

81 min Noah Beisland (Belaska?)

82 min Amund Belaska (Moen?)

86 min Noah Beisland (Belaska)
22. sept – Siffen Tilsk: 20 – Serie – Dommer: LH Ohm (Buøy)
VAULEN
41. Roy Andre Dyrdal


15. Theodor Haugen
<– 46 minutter

4. Aleksander Idland <– 80 minutter

22. Lars Berge


17. Daniel Olsen5. Bendik Aarstad (C)
<– 74 minutter

10. Torbjørn Aabrekk20. Anders Polland Vik
<– 31 minutter

11. Mathias Rønsberg
<– 70 minutter

7. Theodor Høksaas Gabrielsen <– 80 minutter

18. Nicolai Moi Sene <– 57 minutter

8. Eirik Moen
–> 31 minutter

16. Ørjan Bergum
–> 46 minutter

14. Noah Beisland
–> 57 minutter

9. Amund Belaska
–> 70 minutter

19. Thomas Strand-Grude
–> 74 minutter

2. Sander Bergevik
–> 80 minutter

21. Erik Vogel
–> 80 minutter

Aleksander Gundersen fikk direkte rødt kort for munnbruk sist, vi er noe usikre på karatenelengden, men han står over her.
John Petter Gilje hadde en føling i låret og kastet inn håndkleet før kampen sist.
Theodor Haugen kolliderte inn i innbytterboksen til Buøy og ble kraftig forslått, men håpes klar igjen.
Ørjan Bergum er på vei tilbake etter et lengre avbrekk og fikk et kvarter for B-laget i midtuka. Audrius Mirauskas haltet av i samme kamp og vi antar han er ute en stund?
Vegard Natland er fremdeles ute med sine kneproblemer. Det har også vært noe sykdom i troppen den siste tiden, keeper Jack Aguera er blant dem som har slitt og som er på utenlandsreise her.
Ingen Pacifique Nahimana eller Eriel Pires Antonio i troppen heller.
Etter 41 poeng på 15 kamper er det slik at fire seire på de syv siste garanterer opprykk om Tasta skulle ta maks pott.
Vaulen (4–33): Roy Andre Dyrdal – Theodor Haugen, Aleksander Idland, Lars Berge, Daniel Olsen – Bendik Aarstad, Torbjørn Aabrekk, Anders Polland Vik – Mathias Rønsberg, Theodor Høksaas Gabrielsen, Nicolai Moi Sene.
FØRSTE OMGANG
FC Show er en av tre klubber i avdelingen uten ungdomsavdeling og har vært på litt nedadgående kurve de siste årene. Det var derfor et heller glissent Siffen med en liten koloni samlet under partyteltet av en tribune.
Vaulen startet i sin vante 4-3-3 og med forfallene man hadde var det få overraskelser. Gledelig var det at Ørjan Bergum var tilbake på benken etter et lengre skadeavbrekk hvor man fryktet operasjon.
Det var både sol og regn da vi startet slik at en vakker regnbue lå som et portal til det forjettede land aka 4. divisjon.
Mathias Rønsberg lagde krøll for Show allerede før minuttet da han fintet seg fri og la over til Nicolai Moi Sene som knallet av, men keeper reddet.
Så etter fem minutter tok man ledelsen. Rønsberg fikk rom på høyre og dro seg innover før han løftet inn. Theodor Gabrielsen headet inn en goalgetter verdig helt oppe i vinkelen.
Gabrielsen var nære på like etter på en ny Rønsberg kross før Daniel Olsen skjøt i nettveggen på restene etter syv minutter.
Daniel Olsen fant så Gabrielsen til venstre i boks, men den gyldne sjansen ble blokkert etter ni minutter.
Nytt høyt innlegg i boks hvor Moi Sene nærmest skuldret ballen før keeper reddet etter 14 minutter.
Show hadde blitt kjørt noe kraftig av 17 år gamle Rønsberg og foretok et tidlig bytte for å få skiftet venstreback.
Torbjørn Aabrekk ble så felt på 20 meter. Man tok frisparket overraskende kjapt og forsøket ble reddet til corner etter 22 minutter.
Det påfølgene corneret fra Aabrekk gikk gjennom boksen. Den passerte to dueller før den havnet over hos Lars Berge som konverterte fra bakre. Lars' første mål på 23 måneder!
Show var frempå etter 27 minutter, men Roy Andre Dyrdal leverte en solid beinparade mot gamleklubben før returen gikk via en motspiller og strøk utenfor til corner.
Like etter headet vertene over på en stor sjanse.
Anders Polland Vik landet så på sin trøblete skulder som nok en gang gikk ut av ledd.
Eirik Moen kom inn da vi kom i gang igjen etter 31 minutter.
Polland Vik ble kjørt til legevakten av Robert Olsen-Rønsberg som fikk lånt en bil.
Show gjorde faktisk sitt andre bytte etter 33 minutter, igjen for å demme opp vår store trussel i Rønsberg Jr med sitt tredje forsøk.
Ut omgangen var det totalfotball av Vaulen uten at det ble skapt like store sjanser.
Dommeren nøyde seg med å legge til halvminuttet tross skadeavbrekket og byttene.
Vaulen klart best på alle parametre og ledelsen kunne lett ha vært større.

ANDRE OMGANG
Et planlagt bytte i pausen da Ørjan Bergum kom inn for unge herr Haugen.
Rett ut fra blokkene kom man til en gigantisk dobbelsjanse hvor både Aarstad og Moi Sene var uhyre nære etter Rønsbergs forarbeid.
Så en frekkis fra Show da et skudd strøk utsiden av krysset fra drøye 30 meter.
Theodor Gabrielsen trengte fem minutter av andre omgang for å doble kontoen. Et flatt oppspill fra Olsen hvor Gabrielsen viste solid ballbehandling i D'en før han plasserte nede til venstre med strak vrist.
Nicolai Moi Sene satte så utenfor etter at Rønsberg hadde skåret inn og la over etter 52 minutter.
En kross fra Ørjan Bergum fikk en "fluke hit" av en Show-forsvarer og gikk videre til Bendik Aarstad som satte over via en rosa.
Theodor Gabrielsen var så nær å få rundet keeper på en ball fra Aarstad etter 55 minutter.
Nå var det et evigvarende angrep fra Vaulen. Mathias Rønsberg kom meget nær da han sklei etter en ball foran keeper, men han fikk ikke vinklet fotbladet nok da forsøket gikk utenfor.
Noah Beisland tok over plassen til Moi Sene etter 57 minutter.
Khaled Jaber Aloubaid fikk så gult kort for å ha hektet Rønsberg alt for sent. Dommeren ga først fordel før kortet kom opp av lomma etter 61 minutter.
Så et flott brudd av Aleksander Idland som fosset frem før han slo Gabrielsen i kanalen, men sørlendingen satte utenfor med kun keeper foran seg.
Like etter i kampens 64. minutt vridde Noah Beisland et skudd hårfint utenfor krysset.
Bendik Aarstad gikk ned i boks for andre gang på fem minutter og den så da vitterlig ut som et klart straffespark, den første var det greit nok at fikk passere.
En ny god kamp av Mathias Rønsberg som viket plassen til Amund Belaska etter 70 minutter.
Det ble 4-0 etter 71 minutter etter at Aarstad løftet inn i feltet. Theodor Gabrielsen headet først, det ble gitt retur som Theo dundret inn fra kort hold. Dermed hans andre hattrick og hans syvende mål på fem seriekamper i oransj for "Ken".
Beisland virket meget sharpere i dag enn sist og gjorde et flott forarbeid før han la 45 fra linja ut til Amund Belaska som klasket inn vårt femte etter 73 minutter.
Den antatte stranguden Thomas Strand-Grude kom inn for Aarstad som indreløper etter 74 minutter, dermed A-lagsdebut for 05-modellen.
Lars Berge kunne lett ha fått sitt andre for dagen, men ble blokkert to ganger etter Aabrekks corner. Det siste forsøket var det riktig klem i etter 79 minutter.
Et dobbelbytte fulgte etter 80 minutter da Erik Vogel og Sander Bergevik kom inn for Idland og Gabrielsen.
Vi vekslet så noen ord med Bendik om straffesituasjonene da det plutselig ble 0-6. Det ble lekkert løftet inn fra 25 meter. Vi innbiller oss fra øyekroken at Amund Belaska la igjen der uten at man skal ta det for god fisk.
I mens vi noterte scoret Vaulen nok en gang under minuttet senere. Nå var det en frispilling hvor Amund Belaska fikk kriget seg forbi før han fant nettmaskene. Så da gikk vi glipp av en ny assist, men vi har en hunch på Eirik Moen.
Speakeren kunne ha spilt "The Ketcup Song" her, men mumlet bare stillferdig målscoreren.
Noah Beisland ble så felt og landet inne i straffemerket, men dommeren gjorde korrekt i å dra ballen utenfor boks til frispark. Her ventet vi på et direkte skudd i hjørnet, men i stedet la Beisland kort til Daniel Olsen som fikk sitt forsøk blokkert til corner etter 84 minutter.
Så var det Noah Beisland show igjen. Denne gangen mener vi Amund Belaska la igjen inne i boksen til Noah som dundret inn 0-8 etter 86 minutter.
Show var nå nesten på kvalitet med Walmanns salonger og var helt ute av det. Erik Vogel låret så et innlegg i vakker bue over keeper. Her må dommeren ha syntes synd på Show da han kvitret en offside på Vogel.
Vaulen hadde mer på lager. Et skudd fra Belaska var rene kantklipperen på feil side av stolperota etter 88 minutter.
Unge Thomas Strand-Grude brøt seg så fri i boks og hadde "läge", men ble blåst i mot for å ha vært overivrig i gjerningsøyeblikket.
Dommeren så lite poeng i å legge til noe i denne omgangen heller og det ender med 8-0 seier. Så mye har vi ikke vunnet borte i en offisiell kamp på aldri den tid, snakker vi 9-1 borte mot Stegaberg i 1979? Her må Kåre og Kurt Torgrimsen på jobb!

 
Kampfa
kta her!
Studer tabellen her!
Twitteroppdateringer her!
Bilder fra kampen her!