Skapte ny spenning
(22.09.11) De oransje påførte Madla sitt første hjemmetap. Dermed ordnet man fornyet spenning om hvem som rykker opp fra 4. divisjon. Madla leder ennå med 38 poeng, men både Randaberg og Vaulen står nå på 35 poeng.
Den oppdaterte tabellen finner man her!

NY TOPPSCORER:Anders Idsøs frispark perle på overtid førte han samtidig opp som ensom toppscorer med ti mål, bak følger Gaute Schei og Magne Christiansen med ni hver.
MADLA
2–4
Fredrik Lanne (Danielsen) 30 min

31 min Magne Christiansen (A Idsø)

51 min Henrik Jelsa (Husvæg)

77 min Christian Lyse (Gaute Schei)
Chris Danielsen
87 min

91 min Anders Idsø (frispark)
22. sept. – ISS kunst Tilsk.: 50 – Serie – Dommer: Bår I. Pedersen (Randaberg)

22. Daniel Vatland

Madla med to kjenninger i trenerteamet, Astor og Espen Iversen, lokalfotballens Eggenklan. Ojan Bijan var ikke med i Madlas tropp.
Vaulen hadde en del forfall, men troppen er stor slik at man hadde plenty med innbyttere. Magnus Kartevold skulle spille sin siste kamp, nå blir det tilbake til Polen og studier.
Vaulen (4–3–3): Mathias Paulsen – Magnus Kartevold, Jarle Eike, Eivind Staurland, Stian Lima – Thomas Idsø, Gaute Schei, Anders Idsø – Henrik Jelsa, Magne Christiansen, Christer Husvæg.
Vekslende vær i dag med alt fra sol, regnbue og tilslutt tordenvær.
Vaulen startet med uforandret lag siden sist.
Mye ta og føle på i starten. Ballen var som regel i luften.
Første sjanse kom først etter 11 minutter da Christer Husvægs corner dalte ned bak keeper, der stod Magne Christiansen på tre meter, men headet over!
Gaute Schei ble felt etter 16 minutter. Thomas Idsøs frispark fra 35 meter fant Eivind Staurland i boksen, han headet ballen i mål bare for å se at linjemannen vinket for offside.
Chris Danielsen stod for Madlas første halvsjanse da han skjøt over fra 22 meter etter 19 minutter.
Det var høy temperatur i denne kampen. Etter 23 minutter taklet Gaute Schei Madlas nummer 10 hardt, men fair. Madlaspilleren gikk i tottene på Schei og dommeren måtte be begge om å roe seg ned.
Det var mye upresist spill fra begge lag i denne perioden. Vaulen hadde et par cornere, det var alt.
Etter halvtimen tok Madla ledelsen. En heller umarkert Fredrik Lanne satte inn etter corner signert Chris Danielsen.
En virkelig kalddusj, men Vaulen svarte sporentreks. Eivind Staurland slo høyt opp på Anders Idsø som stusset ned i bakrommet, der kom Magne Christiansen alene mot keeper. Fra sekstenmeter skjøt han ballen mellom beina på keeper og inn til 1-1.
Madla var skummelt frempå etter 36 minutter da nummer 4 sitt skudd endret retning i Eivind Staurland, men kjapt fotarbeide fra keeper Mathias Paulsen gjorde at stillingen holdt seg.
Thomas Idsø slo ned på venstre til Christer Husvæg etter 38 minutter. Han rundet backen og slo ut til Magne Christiansen. Skuddforsøket ble til en pasning for Gaute Schei som plutselig stod alene på 8 meter til høyre for mål. God tid til tross curlet han skuddet over venstre kryss.
Vaulen spilte vel arrogant i eget forsvar og Madla var nær ved å straffe dem etter 41 minutter, men Magnus Kartevold kom inn og fikk gitt til corner da Chris Danielsen stod og ventet på fem meter.
Anders Idsø fant Christer Husvæg på diagonalløp etter 42 minutter. Innlegget gikk tilbake til Gaute Schei som fyrte av, men skuddet ble blokket på fem meter.
Henrik Jelsa førte an på en kontring like før pause, det gikk kjapt over til Christer Husvæg på venstre og så inn sentralt til Magne Christiansen som skjøt over.
Christer Husvæg ble vinket tvilsomt av for offside en rekke ganger og han fikk tilsnakk av dommer for munnbruk etter 45 minutter.
Madla startet andre omgang best og hadde et par småfarligheter. Isteden tok Vaulen ledelsen etter 51 minutter. Anders Idsø satte igang en aktiv Christer Husvæg på venstre, det lave innlegget gled gjennom feltet på femmeteren. På andre stolpe stod Henrik Jelsa som fikk en lett jobb. 1-2.
Chris Danielsens suser etter 53 minutter ble kontrollert holdt av keeper Mathias Paulsen. Etter den episoden ble Jarle Eike liggende, men han skulle reise seg.
Trener Endre Tangen ville ikke ta noen sjanser og sendte alle innbytterne i oppvarming.
Anders Idsøs skudd etter 58 minutter fra bra hold gikk rett inn til keeper. Like etter kom Henrik Jelsa ned på høyre, ballen ble gitt tilbake til Gaute Schei som satte like utenfor!
Madlabenken så Chris Danielsens skudd inne etter timen, ballen endret retning i Magnus Kartevold og gikk ut til corner.
Vaulen slet i en sterk motvind og ble baktunge, nervene var å ta og føle på. Det lå en utligning i luften.
Christer Husvæg og Madlas nummer 10 var igjen i klammeri etter 67 minutter og dommeren måtte igjen roe gemyttene.
Det så ut som om Anders Idsø vrikket ankelen etter 69 minutter, men han bet tennene sammen og fortsatte.
Stian Lima fikk tak i en halvklarering etter 70 minutter, men skjøt vel utenfor.
Christer Husvæg fikk gult kort etter 74 minutter for munnbruk. Like etter erstattet Christian Lyse han i noe som skulle vise seg å være et sjakktrekk av treneren?
Magne Christiansen vant på hodet i duell med keeper, ballen falt ned til han igjen, men Madla fikk blokket. Det var vel Gaute Schei som vant den løse ballen i feltet og la til Christian Lyse, som fra 10 meter skjøt i bue over keeper og inn midt i goalen! 1-3!
Vaulen var i harnisk etter 79 minutter etter nok en tvilsom offside avgjørelse, der var Christian Lyse helt alene igjennom på venstre.
Like etter slo Gaute Schei ut på høyre til Henrik Jelsa, Stian Lima mottok innlegget på motsatt, men avslutningen fra skrå vinkel gikk på tverrs av mål.
Nå kjørte Vaulen over Madla!
David Møller kom inn mot gamleklubben etter 81 minutter, ut gikk Gaute Schei.
Vikings taktiske analytiker tok den korteste veien ut av banen rett bak mål og fikk pes for å ikke dra ut noe tid av sine egne...
Magne Christiansen dro seg frekt forbi backen etter 84 minutter og skjøt i nærmeste stolpe og ut! Nå skjedde det mye her for like etter serverte Anders Idsø ballen ut på venstre til Stian Lima som kom i lange klyv. Han fikk et gedigent rom, men touchen ble for lang og gikk inn til keeper.
Mathias Paulsen leverte så en TV-vennlig enhåndsredning og fikk gitt ut til corner etter 85 minutter.
Madla skapte ny spenning i kampen etter 87 minutter. En krossover pasning fra venstre fant Chris Danielsen på høyre hjørne av 16 meteren, en delikat volley gikk inn ved lengste. 2-3. Skulle det glippe i sluttminuttene?
Madlas nummer 10 var igjen i trøbbel etter 89 minutter da han først taklet Stian Lima stygt for så å tråkke på han. Dommeren ga gult kort og frispark til Vaulen fra fint hold. Mens man forberedte frisparket ga ikke nummer 10 seg med å snakke, dommeren fikk nok og trakk frem det røde.
Dermed avsluttet Madla med ti mann.
Før frisparket skulle bli tatt foretok Vaulen et dobbelbytte. Are Meling og Stian Falnes kom inn, ut gikk Henrik Jelsa og Magne Christiansen.
Frisparket ble omsider tatt etter 91 minutter. Fra omlag 25 meter vridde Anders Idsø ballen rundt muren og inn nede til venstre. 2-4 og seieren var vår!
Igjen var det tumulter ute på banen. Denne gang var det Christian Lyse som ble taklet av Chris Danielsen. Anders Idsøs frispark fant Eivind Staurland, men ballen gikk inn til keeper.
Etter fire minutter med tillegg blåste dommeren av kampen og Vaulen tok tre viktige poeng.
Spillerne samlet seg med benken og det var euforiske jubelscener man ble vitne til. Dette smakte godt!