Senket av vikingene
(22.09.09) Det var et revansjesugent Viking 2 lag som skulle hevne 2-1 tapet fra i vår.
Til slutt stod det 5-1, men Vaulen hang godt med lenge.
VIKING 2
5–1
Mame Niang (Skagestad)
11 min
14 min
David Møller (Christiansen)
Mame Niang (Høyland)
25 min
Tommy Høyland
65 min
Mame Niang (Marvik)
67 min
Ole Marius Aasen (Tønne)
70 min
22. sept – Treningsbanen Tilskuere: 100 – Serie Dommer: Tomas Ø Tjelle (F&G)
2. Petter Søndenå
Marius Fossmark, Anders Idsø og Ronny Hauge var tilbake hos Vaulen.
Eivind Staurland, Stian Lima, Alexander Landsnes, Stein-Ivar Andersen, Jostein Eidem, Tarald Kleppa, Pål Jacob Nessjøen, Sven Ole Høvring og Are Meling manglet, mens en lysketrøblet Petter Søndenå tok det rolig på benken.
I Vaulens stall med trenere og spillere på 28 mann har ni mann fortid i Viking. Marius Fossmark, Anders Dale, Jarle Eike, Thomas Idsø, Anders Idsø, Endre Tangen, Erik Hildén, Alexander Landsnes og Petter Søndenå har alle vært innom i større eller mindre grad. Mens Stian Refvik, som er sønn av den gamle legenden Isak Arne, jobber i støtteapparatet til de mørkeblå.
Vaulen (4–4–1–1): Tom Arne Bø Pedersen – Magnus Kartevold, Jarle Eike, Marius Fossmark, Erik Hildén – Øystein Berge Gjellestad, Anders Dale, Anders Idsø, David Møller – Magne Christiansen – Christian Lyse.
Viking (4-4-2): 12. Arthur Kotenko – 16. Markus Barkved, 3. Lars Marvik, 11. Christian Landu Landu, 2. Ole Johan Skagestad – 18. Andreas Ulland Andersen, 15. Daniel Kvernstrøm, 7. Simen Melhus, 13. Yann Erik de Lanlay – 19. Mame Niang, 10. Tommy Høyland (C). Innbyttere: 1. Aslak Falch, 8. Ole Marius Aasen, 6. Alexander Forgaard Andersen, 5. Mikal Hebnes Olsen, 17. Vetle Tønne, 9. Valon Berisha, 14. Mikal Mæle.
Gule kort: Tommy Høyland 32', Mame Niang 59', Christian Landu Landu 64'.
Vaulen ble liggende mye bak og forsvare seg i starten, men viste ikke for mye respekt. Viking tok ledelsen etter 11 mintutter da de kom ned på sin venstre side. Ole Johan Skagestad slo inn fra dødlinjen, ballen gikk i Marius Fossmark og i bue foran mål til lange Mame Niang som slo keeper i luften og headet inn fra kort hold.
På Vaulens andre corner i kampen skulle man utligne. Magne Christiansen som hadde fått corner fra venstre tok det selv, David Møller vant på første stolpe og ballen gikk via et Viking bryst og i goalen.
Magne Christiansen ble felt på 18 meter til høyre for mål etter 17 minutter. Anders Idsøs frispark curlet like over nærmeste kryss.
Andreas Ulland Andersen skjøt på et kort corner etter 20 minutter, men keeper Tom Arne Bø Pedersen i vaulen-buret reddet. Like etter var det tellefeil i den bakre firer og Tommy Høyland fikk heade fritt inne i boksen, men Tom reddet.
Vaulen var med på notene nå. Anders Idsø dro av fra 25 meter, men et par-tre meter til side.
Andreas Ulland Andersen fant Christian Landu Landu på et corner etter 23 minutter, headingen hadde retning nede mot stolpen, men keeper reddet strålende.
Så vartet Tom Arne Bø Pedersen opp med en benparade på et skudd fra Mame Niang før man fikk gitt til corner.
Viking tok på nytt ledelsen etter 25 minutter på ettertrykk av et corner. Tommy Høyland slo inn fra høyre til Mame Niang som headet inn på ny.
David Møller gikk i duell med keeper Arthur Kotenko, for hardt mente dommer Tomas Ø Tjelle som ga gult kort. Tommy Høyland skulle få gult kort seks minutter senere da han angrep Vaulens keeper.
Fikse Øystein Berge Gjellestad la igjen til David Møller som skjøt utenfor med leggen fra 22 meter etter 38 minutter.
Vaulen kjempet veldig godt, og det skulle iallefall ikke stå på innsatsen.
Yann Erik de Lanlay la inn fra høyre etter 41 minutter til en flyvende Mame Niang på andre stolpe som headet like utenfor.
NOMINERT: Jostein Jensen er nominert for årets nettside til fotballgallaen.
Stian Falnes kom inn for David Møller på venstrekanten.
Christian Lyse fikk corner etter 49 minutter, men burde ha skutt med en gang da han fikk ballen fra Stian Falnes på 14 meter.
Nå var det mye Viking og man ble vel baktunge.
Mame Niang hakket ned Magne Christiansen etter 59 minutter og fikk gult kort.
Henrik Jelsa kom inn for Øystein Berge Gjellestad på høyrekanten etter timen.
Jelsa la igjen til Anders Dale etter 63 minutter, skuddet hadde fin retning nede mot venstre stolpe, men keeper fikk reddet til corner. Like før hadde Magnus Kartevold slått inn fra høyre, ballen gikk over Magne Christiansen i feltet og til en helt fri Stian Falnes. Han hadde hele målet å skyte på, men nølte for lenge.
Christian Landu Landu fikk gult kort for å ha sparket bort ballen etter 64 minutter.
Så tre kjappe baklengs på fem minutter. Lars Marvik slo høyt og langt, Marius Fossmark vant duellen med Mame Niang, men ballen gikk inn i midten til Tommy Høyland som dro av to mann før han satte ballen lavt i mål.
Vaulen sovnet nå og en misforståelse mellom forsvar og keeper førte til at Mame Niang enkelt kunne plukke opp en ball fra Lars Marvik i bakrommet og sette inn i korthjørnet.
Vetle Tønne la så inn fra høyre etter 70 minutter og Ole Marius Aasen dundet inn.
Like etter trodde man det var 6-1, men Mikal Mæle ble avblåst fror offside.
Fredrik Berntsen kom inn for Christian Lyse etter 72 minutter. Viking hadde også gjort en del bytter og kampen roet seg noe.
Anders Dale stusset til Stian Falnes som burde ha skutt etter 73 minutter, isteden sentret han ut på venstre til Fredrik Berntsen som slo et innlegg ingen fikk tak i.
Et frispark fra Anders Idsø fant Anders Dale på andre stolpe, men avslutningen var det lite fart over og keeper reddet uten store problemer.
GYLDEN MULIGHET: Anders Dale var her nær ved å komme på scoringslisten.
Stian Refvik kom så inn for Erik Hildén etter 77 minutter.
REFFEN: Stian Refvik fikk spilletid mot klubben han jobber for. Stian er sønn av legenden Isak Arne Refvik.
Anders Idsø ble tatt på 28 meter etter 80 minutter. Han tok frisparket selv og skjøt hårfint utenfor venstre stolpe!
Så dobbelbytte av Vaulen. Morten Håheimsnes og Ronny Hauge fikk spilletid. Ut gikk Tom Arne Bø Pedersen og Jarle Eike.
Anders Idsø sendte avgårde en lur dupper fra 35 meter etter 87 minutter, keeper fikk med nød og neppe gitt til corner.
Anders Idsøs corner fant Magne Christiansen på andre stolpe, men han fikk dårlig treff.
Christian Landu Landu fikk så avsluttet for Viking, Morten Håheimsnes reddet og Ronny Hauge reddet returen til corner.
TIL SALGS: Dette skjedde da Eirik Sunde kjørte ut fra parkeringsplassen på treningsbanen med den legendariske Eiamobilen.

MØTTE GAMLEKLUBBEN: Det er mange linker mellom Vaulen og Viking. På Viking 2 finner man Yann Erik de Lanlay som har gått gradene i Vaulen.