Gode, gamle Vaulen
(22.09.05) Ballen triller igjen Vaulens vei, i kveld kom man tilbake og vant 2-1 over Vidar etter to monstermål! Dermed tok man også et langt steg mot fortsatt 3. divisjonsspill.
Nå var det trilling istenfor drilling! Veldig oppløftende!
TILBAKE PÅ GAMLE TOMTER: Andreas Fløgstad med comeback på hjemmebane.
2-1
VIDAR
21 min
Trond Debes
Anders Idsø (Magne Christiansen)
36 min
Tom Stian Sunde (A Fløgstad)
39 min
22. september - Hinna - Tilskuere: 50 - Serie - Dommer: Leidulv Nygaard (Tjensvoll)
16. Bjarne Hov
Ronny Hauge stod over grunnet suspensjon. Morten Wiik var ikke klar etter lårhønen han pådro seg sist, mens Eirik Ekholdt var hjemmom og tok plass på benken.
For Vidar stod viktige Lennox Kanu over.
Vaulen 4-5-1: Tom Arne Bø Pedersen - Robert Hovland, Alexander Landsnes, Sverre Gjuvsland, Stein-Ivar Andersen - Andreas Fløgstad, Thomas Idsø, Magne Christiansen, Anders Idsø, Stian Adamsen Husvæg, Tom Stian Sunde.
Vaulen fant tonen med en gang mot Vidar og etter tre minutter slo Robert Hovland, som var svært god mot sine gamle lagkamerater, over mot venstre. Ballen havnet tilslutt hos Anders Idsø, men det farlige skuddet inne i boksen ble blokkert til corner. Stein-Ivar Andersen tok corneret fra venstre. Ballen gikk over på andre stolpe hvor Robert headet mot mål, men keeper stod godt plassert og fanget opp.
FLØGSTAD: Ny god kamp av Andreas Fløgstad på høyrekanten. Her i duell med Per Illguth. Foto: Lars Kristian Aalgaard.
Tendensene fortsatte og etter ni minutter slo Anders Idsø flatt inn fra venstre, ballen hadde retning mot Tom Stian Sunde og Andreas Fløgstad, men i siste liten fikk en Vidar-spiller klarert til corner.
Vaulen spilte bra offensivt og jobbet knallhardt defensivt ved å rive og slite opp Vidars spill. På en sjelden visitt etter 16 minutter ble raske Jan A. Asmarvik flikket gjennom, men keeper Tom Arne Bø Pedersen var på hugget og fikk kastet seg ut foran føttene på Vidarspilleren.
Etter 18 minutter fikk Stein-Ivar Andersen en ball fra Anders Idsø på 25 meter. Steini er ikke typen som kaster vekk slike muligheter, han rundet en mann og siktet inn mot lengste hjørne, men keeperen reddet.
Et Vidarcorner etter 19 minutter ble farlig da Per Illguth på andre stolpe headet ballen tilbake på tverrs rett foran mål, men Vaulen fikk heldigvis gitt til corner.
Ut av intet tok Vidar ledelsen etter 21 minutter. Et flatt innlegg fra venste ble svært enkelt satt inn av en noe umarkert Trond Debes foran kassen. Ufortjent, for Vaulen var det førende laget.
Etter 23 minutter slo Alexander Landsnes opp en lang ball mot Tom Stian Sunde som sterkt stusset videre til Thomas Idsø på løp igjennom, men skuddet fra 20 meter skled av foten og gikk utenfor.
Andreas snudde spillet etter 28 minutter da han la over til venstre, Stian Husvæg prøvde å finne Tom Stian foran kassen med en farlig ball, men Vidar fikk i siste liten på en tå og ut til corner.
Tross at man lå under så trøkket Vaulen på og var tålmodige på å få betalt tilslutt. Et nytt farlig innlegg fra venstre ga Vidar en ny stor mulighet etter 33 minutter, men Tommen parerte flott på den harde headingen til Asmarvik.
Så etter 36 minutter ble det endelig utligning. Robert Hovland kastet tilbake til Magne Christiansen som slo en flott buet kross over mot Anders Idsø på 15 meter litt til venstre for mål, Andi gikk opp og headet nede i høyre hjørnet. Bedre kan det ikke gjøres!
BB: Banens beste Magne Christiansen slår inn fra høyre. Morten Frøland kommer for sent. Foto: Lars Kristian Aalgaard.
NYDELIG MÅL: Andi, som var sitt gamle jeg etter å ha slitt med en ankelskade, header inn utligningsmålet! Foto: Lars Kristian Aalgaard.
Vaulens snuoperasjon tok tre minutter. Andreas Fløgstads banan fra høyre fant Tom Stian Sunde foran mål som på helvolley spikret ballen bak Ole F. Bergseth, som bare hørte suset i nettmaskene.
Helt på tampen av omgangen sendte Magne igjennom Anders til venstre for mål, det farlige skuddet strøk utsiden av lengste stolpe.
Etter 50 minutter angrep Vaulen på lekkert vis ned venstesiden. Steini slo til Stian Husvæg som med en frekk hæl flikket til Anders Idsø som på kanten av 16 meteren fikk drømmehold, men keeper reddet bra!
Tre minutter senere spilte Tom Stian vegg med Thomas før han prøvde å skru ballen oppe i høyre hjørnet fra 16 meter, men over.
Dette var en god periode hvor ballen gikk mye langs bakken, mens Vidar ble løpende i mellom.
Etter timen kom Stian inn for Stian.
Vaulen spilte disiplinert og la seg bakpå i slutten for å satse på kontringer. Vidar klarte ikke å spille seg gjennom og var farligst på dødballer, som etter 65 minutter da en corner ble headet i en Vaulenspiller like foran mål.
Vidar eide nå ballen i en lang periode uten å skape noen ting som helst.
Etter 76 minutter kom Eirik Ekholdt inn for Tom Stian Sunde.
COMEBACK: Eddi som studerer i Lillehammer var tilbake for helgen og fikk komme inn det siste kvarteret.
Bra kombinasjonsspill mellom Stian Lima og Stein-Ivar Andersen var nær ved å bære frukter etter 77 minutter da Steini slo inn mot mål langs krittlinjen. Keeper ga en liten retur og Eddi kom selvsagt sklidene inn, men fikk ikke ballen over linjen.
Etter 83 minutter skjøt Vidars Erlend Einarson et frispark over fra 25 meter, mens Eddi kom nær igjen for Vaulen da skuddet hans fra høyresiden gikk på keeper.
Mot slutten ble det ampert og Anders Idsø fikk gult kort etter 84 minutter da han var litt for tøff i en duell. Dermed må Andi stå over mot Hundvåg på fredag om en uke.
Etter 88 minutter ble Vidar redusert til 10 mann da Bendik Baasland noe fortvilet tok en god gammeldags "hykkas" på Anders etter at ballen var ute av spill nede ved Vaulens hjørneflagg.
Tre minutter på overtid fikk Vidar corner. De sendte opp keeper og alt som var, men Vaulen fikk ballen ut og dommer Nygaard blåste for full tid!
JENTEFUT? Døtrene til Tom og Poddi løp etter Eddi da han varmet opp.
Jos: "Hmm, første gang jenter har løpt etter Eddi..."
Poddi: "Jeg håper hun (datteren) har tatt av seg brillene."
SYNNØVE 6 ÅR: Vaulens store, lille supporter Synnøve fylte i dag 6 år. Gratulerer!
MÅTTE SE SEG SLÅTT: Nestformann i Vidar, Lorents Østvold, måtte bare innrømme at Vaulen var best i dag.
PIZZAPRISEN
Dagens prestasjon belønnes med pizza fra Hinna Bistro!
I dag satt Ronny Hauge og Morten Wiik i juryen. Det var mye bra i dag, men Tommys monsterscoring på hel volley var nok øyeblikket som vil bli husket lengst fra denne kampen.
PÅ HELVOLLEY: Tom Stian Sunde tok Andreas' bananinnlegg på "dirrå". En herlig scoring som fortjent ga ledelse og tilslutt seier for Vaulen!
PIZZAKISEN: Tom Stian Sunde sikret søndagsmiddagen.
JURYEN: Du kødder ikke med denne pizzajuryen - Ronny og Morten.