Kriget med seg tre nye poeng
(22.08.22) Tett og jevn kamp hvor Vaulens offensive ess var forskjellen på lagene.
Etter 0-0 til pause dro man i fra til 0-3, men VBK fikk nytt håp da de headet inn en corner til 1-3 slik at man fikk en nervepirrende slutt.
VARDENESET 2
13

50 min
Vetle Birkedal (Kotlica)

74 min

80 min
Amar Kotlica (Isene)
Andrew Duthie
81 min

22. august – Vardeneset KG1 Tilsk: 30 – Serie – Dommer: MAP Forero (Madla)

24. Mathias Strunck Gundersen

Man har nå fått signert Anders Polland Vik fra Brevik, men grunnet sykdom står han over i kveld.
Vardeneset 2 var nok et av de mange lagene som slet med å stille lag før skolestart og man tapte 3-0 for Mastra på walkover.
Av spillernytt var Edvardas Kupsys tilbake i manesjen i torsdagens internkamp. Man har også fått gang igjen på Hogne Heggheim som imponerte for B-laget borte mot Fiskå.
Vaulen (3–142): Jack Aguera – Edvardas Kupsys, Aleksander Idland, Sondre Isene Aleksander Gundersen Ørjan Bergum, Bendik Aarstad, Vegard Natland, Vetle Birkedal – Amar Kotlica, Sondre Brokka.
Vaulen i en 3-1-4-2 med Aleksander Gundersen som den dype på midten.
Vardeneset kom best i gang. Vaulens keeper Jack Aguera hadde en uortodoks redning etter tre minutter da han strakte ut foten på et legg i boks. Ballen havnet i returrommet før Aleksander Idland blokkerte det påfølgende skuddet. Like etter hadde hjemmelaget et frispark inn i boks som Jesper Gilling satte over.
Vaulens første tilløp kom etter fem minutter da en meget aktiv Ørjan Bergum fikk slått inn i boks fra høyre. Vetle Birkedal skar innover og kom til heading, men rett inn til keeper.

Ørjan Bergum slo så en stikker inn mot hjørnet av femmeteren. Her kom Bendik Aarstad sklidene inn i duell med keeper, men ble avblåst for angrep på keeper etter syv minutter.
Vetle Birkedal kom så til et flott innlegg fra venstre, men VBK kom i mellom før Amar Kotlica som ventet på første stolpe. Ikke over og Aleksander Idland fulgte opp med en heading som gikk via en rød til en ny corner. Vaulen bet seg nå fast før Vegard Natland fikk frispark på 25 meter sentralt i banen. Vetle Birkedal steppet opp etter tolv minutter, men frisparket spratt ufarlig inn til keeper.
Hjemmelagets Eirik Birkedal fikk så gult kort etter 14 minutter da han hektet Vaulens stopper Edvardas Kupsys.
Mer Vaulen da et pent triangelspill i boks var nær ved å lykkes. Det var Kotlica som fant Bergum, men ballen mot Brokka foran kassen nådde ikke frem etter kvarteret.
Etter en god periode av Vaulen ble det nå mer defensivt fokus. Et skudd fra vertene gikk via Aleksander Gundersen til corner etter 19 minutter. Den påfølgende corneren ble headet ufarlig utenfor.

Vetle Birkedal forserte så på tverrs før han ble hektet på hjørnet av boks, men dommeren var uenig i at det ble brukt ulovlige midler.
Edvardas Kupsys taklet så i eget felt etter 23 minutter. Ballen var plutselig løs i feltet, men en modig Jack Aguera fikk kastet seg foran og reddet.
Andrew Duthie kom så vinnende ut av en løpsduell mot Amar Kotlica som sistemann etter 28 minutter.
Så et nydelig legg fra venstre ved Vegard Natland. Ørjan Bergum møtte i boks, men headet via en polkagris til corner. Amar Kotlica slo corneren fra venstre, men Edvardas Kupsys fikk ikke styrt headingen mot målet etter halvtimen.
Vaulen med offensive wingbacker og man etterlot mye rom. VBK var ikke ufarlige her og hadde blant annet to kjappe cornere etter 32 minutter.

Jack Aguera holdt så et frispark som ble slått inn i feltet, han fikk også frispark fra dommeren der etter 35 minutter.
Azad Jørgensen slo så innover, hvor ballen skummelt gikk gjennom feltet og til utspark fra målet etter 37 minutter.
Gundersen og Kotlica prøvde så å brodere seg gjennom sentralt etter 40 minutter og var nær ved å lykkes. Gedigen sjanse for Vegard Natland fulgte etter 42 minutter. Han kunne ha skutt, men slo heller et legg mot en liggende Amar Kotlica, som bare fikk pirket i ballen.

Amar Kotlica kom så på en flott raid etter 45 minutter. Flere overstegsfinter fulgte før han ble belønnet med en corner. Amar tok den selv og fant Sondre Brokka på første stolpe, men headingen gikk i tverrligger og ut i spill!
Så målløst til pause, men det hadde vært en åpen kamp med en rekke muligheter.
Vaulen uendret etter hvilen. Vegard Natland vant et frispark etter 49 minutter. Man løftet inn i boks og det var en rekke dueller, men man fikk nada ut av det.

Så satt den for Vaulen. Amar Kotlica fant Vetle Birkedal på hjørnet av boks, han dro innover i banen før han curlet presist nede i kroken. Dermed 1-0 til Vaulen etter 50 minutter.
Mye frem og tilbake nå. VBK hadde et skudd utenfor før Vetle Birkedal var på farten igjen.
Sondre Brokka slapp så smart i rommet til Vetle Birkedal sentralt, men markkryperen etter 57 minutter gikk utenfor.
Samme Brokka vant så en corner. Vetle Birkedal slo den kort og fikk ballen tilbake på hjørnet av boks, hans forsøk ble vridd like over lengste kryss etter 58 minutter.
Vegard Natland slo så opp i retning Sondre Brokka som vant ballen foran keeper i en 50-50-duell, men Brokka måtte nøye seg med kast.
Det var også det siste Sondre Brokka gjorde da han ble erstattet av en spillesugen Jørgen Helland etter timen.
Det ble mer en forsvarskamp av Vaulen nå, men man slapp VBK til få klare sjanser.
Mer Vaulen igjen etter 66 minutter da et tungt skudd fra Bendik Aarstad ble gitt retur på av keeper før Vetle Birkedal skjøt himmelhøyt over til frustrasjon for VBKs oppmann.

Det var som alltid en krigekamp mot Vardeneset. Bak var Edvardas Kupsys meget solid i comebacket, han hadde en rekke viktige involveringer i egen boks med sine kjappe bein.
Så corner til Vaulen, men Jørgen Helland skjøt i en motspiller etter at Amar Kotlica hadde lagt til rette. Corneren som fulgte ble slått inn av Amar Kotlica, her var Jørgen Helland nær ved å få styrt inn på første etter 73 minutter.

Vaulen doblet ledelsen etter 74 minutter. Amar Kotlica snek seg rundt sin oppasser til høyre i boks og slo knallhardt inn på andre stolpe hvor Vetle Birkedal nærmest ble blink. Ballen suste inn via Birkedal til 2-0.
Vegard Natland hadde tatt telling like før og gikk av etter en trøkk. Inn kom Even Kvame det siste kvarteret.
Vetle Birkedal ble så torpedert på hjørnet av boksen, men ikke frispark. Det ble isteden blåst offside på Amar Kotlica som mottok den rikosjerte ballen i boksen etter 79 minutter.

3-0-målet var etter læreboka. Vingbacken Sondre Isene kom helt ned til linja og slo 45 til Amar Kotlica som med god kroppsbeherskelse klare å vri den inn i korthjørnet selv om ballen kom litt for langt bak han.
Vardeneset svarte like etter da Andrew Duthie headet inn en corner etter 81 minutter.
Vetle Birkedal kom så fri på venstre. Skuddet fra nærmest død vinkel gikk til corner. Ikke noe ut av serven fra siden, men en god involvering av Aleksander Gundersen avverget en farlig kontring etter 83 minutter.
Bendik Aarstad kom så litt for sent inn i en takling og pådro seg et helt fair gult kort. Like etter ble Bendik erstattet av Harun Bashir Ali.
VBK hadde en liten sluttspurt og kunne ha redusert etter 88 minutter da et innlegg fra venstre litt tilfeldig spratt i tverrligger og ut!
Åpen kamp nå og Even Kvame fikk sitt skudd blokkert til corner etter 89 minutter.
Amar Kotlicas corner fant Aleksander Gundersen, men volleyforsøket ble reddet på strek.
Stor sjanse etter 90 minutter da en heading fra sentralt i banen heldigvis gikk rett på Vaulens keeper Jack Aguera.

Daniel Nicol kom så inn i et taktisk bytte da han erstattet Vetle Birkedal som ble beordret til å bruke lang tid på å gå ut av trener Aleksander Idland.
To minutter ble lagt til og Vaulen vinner 3-1. Kampen var nok jevnere enn som så, men våre giftige spisser var forskjellen på lagene. Amar Kotlica var involvert i alle målene, mens Vetle Birkedal scoret to.