Nytt 4-1 tap tross bedring
(22.08.19) Et revansjesugent Vaulen rett ut fra blokkene og skaper mye i første omgang. Isteden kontrer Lura inn 0-1 som også blir pauseresultatet. I andre omgang utligner vi ved John Petter Gilje. Vaulen slet dog med innlegg fra siden og slipper inn ganske mange like mål slik at det ender 1-4.
1–4
LURA

9 min
Ole André Nordahl
John Petter Gilje (Tjløstheim)
53 min

66 min
Erlend Gudmestad

68 min
Daniel D. Jacobsen

89 min
Johannes G. Eide
22. august – Vaulenbanen Tilsk: 60 – Serie – Dommer: A B Birkeland (Djerv 1919)

1. Endre Lien

Even Sandøy Nærum var tilbake fra offshorejobbing. Morten Fløtre Solheim har også vært offshore de siste dagene, men han rakk ikke tilbake i tide.
Daniel Lie var syk og står over. Morten Nygård har også slitt med sykdom denne uken, men var med.
Alexander Nilsen Surdal har travle dager som nybakt far og er vil ikke være involvert denne gangen heller.
Positive nyheter fra sist var at Bendik Aarstad og John Herman Ås var tilbake etter reiser sist.
Tobias Fosse Ekeland har trent lett denne uken etter at han stod over mot Nærbø, men vil prøve seg her.
Idar Røed Randeberg har vært opptatt i Madlaleiren på kveldstid hele uka og får ikke fri til denne kampen.
Bra oppslutning på trening denne uka med henholdsvis 21 og 23 mann på mandag og onsdag, dermed var det noen som ikke fikk være med i 18 mannstroppen denne gangen.
Vaulen (4–3–3): Trym Landråk Gjerstad – Ørjan Bergum, Bendik Aarstad, Ivar Evensen, Vegard Natland – John Petter Gilje, Morten Nygård, Tobias Fosse Ekeland – Gabriel Økland Retallack, Casper Schibstad Tjøstheim, Thomas Surdal Arnesen.
Dårlig med friske spisser hos Vaulen som dermed hadde omskolert den 18 år gamle stopperen Casper Tjøstheim til spiss. Totalt var det fire endringer siden tapet mot Nærbø, inn kom Bendik Aarstad, Gabriel Økland Retallack, Tobias Fosse Ekeland og Trym Landråk Gjerstad.
Igjen startet Vaulen med syv juniorspillere. Snittalderen var 21,8 år.
Vaulens forrige seier var for 94 dager siden.
Vaulen kunne ha tatt ledelsen allerede før minuttet da John Petter Gilje fikk kjempetreff på et frispark fra 25 meter, men keeper Helge Brommeland kom bort til stolpen og fikk fingertuppene på ballen.
Tobias Fosse Ekeland skar inn i boksen fra venstre etter fire minutter, han ble hektet i bakbeina og gikk i bakken, men dommeren lot seg ikke påvirke.
Vaulen hadde vært virkelig skrudd på i starten, det var derfor nærmest et sjokk da Ole André Nordahl satte inn en kontring til 0-1 etter ni minutter. Erlend Gudmestad la presist inn fra kanten og Nordahl fikk en enkel jobb.
Vaulen fortsatte å spille fin offensiv fotball, men Lura kom på en ny skummel kontring etter 11 minutter.
Så en reaksjonsredning til corner fra keeper Trym Landråk Gjerstad da en grønn spiller fikk heade fritt fra kort hold etter 14 minutter.
Høyrekant Gabriel Økland Retallack snudde spillet etter 21 minutter da han fant Thomas Surdal Arnesen på motsatt, men denne gangen måtte Vaulen nøye seg med en corner.
Thomas Surdal Arnesens skuddforsøk etter 27 minutter virket først ufarlig, men det urene treffet gjorde ballbanen vanskelig slik at keeper måtte gi til corner.
Etter en god start fra Vaulen hadde kampen jevnet seg ut. Lura hadde mer trøkk på dødballer og hadde en ny farlighet på corner etter 29 minutter.
Vaulen hadde et par kjappe cornere etter 32 minutter. På det andre forsøket gikk ballen mellom keeper og Bendik Aarstad til Thomas Surdal Arnesen på andre stolpe. Thomas ble tatt ned og ville ha straffespark, men det hadde allerede blitt avblåst for angrep på keeper.
Thomas Surdal Arnesen var Vaulens store offensive bidrag og etter 35 minutter drev han mot mål og hadde fritt skuddhold, men ble sklitaklet i siste liten.
Vaulen flyttet opp masse folk på et frispark fra høyre, men Morten Nygårds serve ble bokset unna av keeper. Strandguttene bet seg fast og plutselig var Casper Tjøstheim fri, men hans forsøk på å runde keeper mislykkest i kampens 39. minutt.
Luras Nordahl var på ferde igjen etter 43 minutter, men den litt løse helvolleyen spratt enkelt inn til keeper.
Lagene gikk til pause på stillingen 0-1. Vaulen hadde vært uheldige og fått dårlig betalt, spesielt i starten da man dominerte stort og sendte Lura-trenerne i panikkmodus.
Vaulen gjorde en endring i pausen da Even Sandøy Nærum kom inn for Gabriel Økland Retallack, det betød igjen at Tobias Fosse Ekeland ble flyttet opp et hakk.
Vaulen broderte seg flott inn fra venstre etter 47 minutter. Morten Nygård lå utenfor 16-meteren og vaket, ballen kom ut til han, men skuddet gikk tilside.
Even Sandøy Nærum vridde så spillet over til Thomas Surdal Arnesen som igjen prøvde å vri skuddet i lengste, men skuddet etter 50 minutter gikk midt på keeper.
Et langt angrep etter 53 minutter førte til 1-1. Casper Tjøstheim fikk kastet seg ned og sklitaklet videre til John Petter Gilje som stod sentralt foran mål på 16 meter. Etter et flott medtak fikk han lagt tilrette før han plasserte kaldt nede til venstre.
Vaulen opprettholdt trykket målboosten ga. Etter 57 minutter la han an til skudd i boks, men forsøket ble fyrt over. Samtidig pådro han seg krampe.
Lura svarte like etter på en kontring, men avslutning gikk i nettveggen.
En nydelig stikker fra John Petter Gilje fant Casper Tjøstheim etter 59 minutter, men han kom litt for langt ut på siden og måtte slå inn. Keeper glapp legget og det så noe smådramatisk ut.
Nytt bytte for Vaulen da Felix Alinyoh erstattet Casper Tjøstheim som spiss etter timen.
Lura tok ledelsen på nytt etter 66 minutter da et hardt og flatt innlegg fant foten til Erlend Gudmestad som dundret inn på første berøring. Der gikk de kjapt!
Bendik Aarstad kom nær etter 67 minutter, men han headet Even Sandøy Nærums corner over målet.
Lura økte til 3-1 etter 68 minutter. Et legg fra venstre spratt over på andre stolpe hvor det ble konvertert fra kort hold ved Daniel D. Jacobsen. Her var det nok litt for mye ballwatching og noen løp man ikke fulgte godt nok med på?
Vaulen skal ha for at dem ikke ga seg. Even Sandøy Nærums skudd etter 68 minutter ble litt for enkelt for keeper, mens John Petter Giljes corner etter 72 minutter holdt på å skru rett inn i målet.
Sivert Erland kom inn for en småskadd Gilje etter 73 minutter.
Tobias Fosse Ekeland misset så litt på mottaket i boks, ellers hadde det vært blankt hold der etter 74 minutter.
Luras Johannes G. Eide fikk gult kort etter 76 minutter.
Enorm sjanse for Vaulen etter 78 minutter. Vegard Natland løftet inn fra venstre og fant Felix Alinyoh, men headingen gikk i utsiden av stolpen!
Vegard Natland slet med krampe og ble erstattet av John Herman Ås etter 79 minutter, mens Tobias Fosse Ekeland haltet av et par minutter senere for å bli erstattet av Eirik Reiestad.
Kampen hadde dødd litt hen og det mest spennende var å følge med på en rekke dopingkontrollører som hadde ankommet Vaulenbanen og skulle teste spillere fra begge lag etter kampen.
Et litt lettlest oppspill fra forsvar ut mot høyre ble brutt etter 89 minutter. Svære Johannes G. Eide var som den varme kniven og løp av seg to oransje før han skjøt via en motspiller og inn i målet. 1-4!
Helt på tampen kom Fredrik Bokn Hansen inn for Surdal Arnesen og fikk med seg tilleggstiden.
Dermed endte det med 1-4 tap. Det var en merkelig kamp hvor Vaulen er på høyden og vel så det, men sliter voldsomt med de defensive oppgavene og til tider med duellspillet.

DAGENS BEACHBOY
Thomas Surdal Arnesen ble kåret til Vaulens beste spiller og vant gavekort på massasje hos Vaulen Kiropraktorklinikk.