Det ble klart etter 5-2 seieren over Stavanger 2 mandag kveld.
Først av alt var det en god kamp, etter den heller mediåkre forestillingen sist.
Neste kamp for A-laget er torsdag 1. september klokken 19.00 hjemme mot Hundvåg.
5–2
STAVANGER 2
Magnus Kartevold (solo)
22 min

33 min Jan Tore Østvold
Gaute Schei (A Idsø)
53 min
Magne Christiansen (A Idsø)
54 min
Magne Christiansen (Lyse)
64 min
Anders Idsø (Christiansen)
76 min

92 min SIF
22. august – Vaulenbanen Tilsk.: 30 – Serie – Dommer: L Dahlgren (Vardeneset)

17. Are Meling

Vaulen hadde en rekke forfall og skader. Landsnes, Søraas, Vatland, Eike, Gjellestad, Husic, Møller og Husvæg stod over, de fleste på benken slet også med småskader og sykdom.
Endre Tangen hadde derfor valgt å starte i en skjev 4-3-3 hvor kantspiller Gaute Schei skulle trekke innover mot midten offensivt.
SIF mønstret et ungt lag stort sett bestående av 93- og 94-modeller.
Vaulen (4–3–3): Mathias Paulsen – Magnus Kartevold, Stian Lima, Eivind Staurland, Petter Søndenå – Anders Dale, Thomas Idsø, Anders Idsø – Henrik Jelsa, Magne Christiansen, Gaute Schei.
En småsyk Magne Christiansen var helt tom på oppvarming, men valgte å starte. Etter tre minutter var han vær ved å gi Vaulen ledelsen. Han knabbet ballen fra SIFs stopper på 40 meter og førte frem mot 25 meter. Her forsøkte han seg med en lobb som fikk for lav kurve.
Det var en litt rotete start, men Vaulen virket som det beste laget. SIF hadde dog en to-tre svært gode spillere.
De oransje var farlig frempå igjen etter åtte minutter da dem hadde fem trekk fra 20 meter og innover. Sjansen ble avsluttet av et dårlig venstrebeinskudd signert Gaute Schei.
SIF fikk så frispark fra 22 meter ute på venstre. Ballen ble fluktet videre inne i feltet, men Mathias Paulsen vartet opp med en refleksredning før Anders Dale i siste liten fikk gitt returen ut til corner.
Like etter slo Eivind Staurland en lang ball frem til Anders Idsø som elegant stusset ballen inn sentralt, her var Magne Christiansen litt for treg frempå. Han fikk allikevel kastet frem en tå, skuddet trillet utenfor.
Gaute Schei var så på ferde etter kvarteret da han nærmest holdt trikseshow i SIF-boksen uten at det førte til avslutning mot mål.
Nummer 41 hos SIF fikk så dra seg vel lett gjennom etter 16 minutter. Han kom inn i boksen, men avsluttet svakt fra 10 meter. Mathias Paulsen reddet kontrollert nede til sin venstre side.
Henrik Jelsa ordnet så corner fra høyre etter 20 minutter. Anders Idsøs serve fant Eivind Staurland som headet like over!
Det var snakk om å få ballen til å gå raskt nok. Da kunne det bli mye her.
Henrik Jelsa vant så en duell ute på høyresiden på midten. Restene falt ned til Magnus Kartevold som startet et utrolig raid ned høyreflanken. Han dro seg innover og fra skrå vinkel satte han ballen nede ved lengste stolpe. 1-0 til Vaulen. En kjempescoring av sommervikaren.
Målet ga Vaulen nye krefter og dem rullet over de hvite. Man hadde blant annet tre kjappe cornere, på den andre headet Gaute Schei farlig mot mål.
Det var derfor mot spillets gang at SIF utlignet etter 33 minutter. Dem kom seg ned på venstre og la ut 45 til Jan Tore Østvold som kontant satte ballen nede til venstre.
Anders Dale signaliserte så til benken at han måtte ut. Christian Lyse og Sven Ole Høvring ble sendt i oppvarming.
Magne Christiansen jaget så et innlegg fra Petter Søndenå. Keeper glapp ballen i duellen og Gaute Schei snappet opp ballen foran en svømmende keeper, men da valgte dommeren å blåse av til stor frustrasjon blant de oransje.
Anders Idsø headet så like over da Magnus Kartevold slo inn med sin venstrefot ute på høyresiden etter 39 minutter.
Christian Lyse kom inn for Anders Dale etter 40 minutter. Anders trodde han hadde brukket en tå og kunne så vidt gå.
Henrik Jelsa ble klart holdt i trøyen på 18 meter etter 42 minutter, men dommer Lars Dahlgren overså det hele til Tangens store frustrasjon.
Like etter la Petter Søndenå igjen til Christian Lyse, skuddet hans fra venstre hjørne av boksen gikk like over lengste kryss.
Lyse ordnet nok et corner like etter, men man fikk ingenting ut av Anders Idsøs serve.
Eivind Staurland slo så opp på Anders Idsø som igjen fant Magne Christiansen. Med et svært lavt brassespark fikk han testet keeper som med et nødskrik fikk lempet ballen ut til corner etter 45 minutter.
Eivind Staurland var så vel hard i en duell minuttet på overtid og ble belønnet med gult kort.
SIF hadde en halvsjanse tre minutter på overtid, men skuddet gikk inn til Mathias Paulsen. Like etter tok man pause.
Vaulen hadde giret opp et hakk til i starten av andre omgang.
Først forsøkte Henrik Jelsa seg da han dro seg innover, men skuddet ble for upresist.
Deretter sjansenes mor. En trippelsjanse av de sjeldne. Først ble Gaute Schei spilt helt fri av Henrik Jelsa. Keeperens benparade endte med en retur til Magne Christiansen som skjøt i tverrleggeren fra 14 meter. Ballen spratt så på et vis ned til Christian Lyse som stod på blankt hold, men på mirakuløst vis fikk SIF blokket. Thomas Idsø mottok så ballen ute på 25 meter og skuddet ble gitt til corner.
Thomas Idsø slo så en krempasning på foten til Henrik Jelsa i 16 meteren, men mottaket ble for dårlig i det 51. minutt.
Gaute Schei slo så en kjempeball til Magne Christiansen, i løpsduellen så det ut som om noen handset, men han fortsatte mot mål og fikk avfyrt en suser som keeper ga til corner etter 53 minutter.
Anders Idsøs corner fant Gaute Schei på første stolpe, han headet via en SIF-spiller og i buret til 2-1!
Like etter punkterte man kampen da Anders Idsø slo et lavt gjennomspill til Magne Christiansen som lå og vakte. Fra 16 meter satte han kontant ballen inn nede til venstre.
Nå var det enveisfotball. Christian Lyse fikk tilnavnet "Messi" etter en fantastisk dribleserie. "Så dere teknikken," jublet han til publikum.
Så dobbelsjanse til SIF etter timen. Mathias Paulsen stupte ut på et lavt legg fra høyre og mistet. Der stod en SIF-spiller klar, men Stian Lima fikk til en viktig blokkering. Returen gikk ut til en hvit som skjøt i nettveggen.
Med selvtillitt i laget spilte stranguttene tålmodig fotball og forsøkte å spille ut guttene fra Siffen.
Det ga resultater etter 64 minutter. En lang ball ned mot venstre fant Christian Lyse som kom forbi to mann med sin store fart. Fra krittlinjen la han en slags kipp utover til Magne Christiansen som på straffemerket dempet på låret før han meislet ballen inn til venstre i mål. 4-1!
Vaulen slo nok av noen brytere nå. For SIF hadde et par farligheter rundt 70 minutter.
Etter 76 minutter økte Vaulen allikevel til 5-1 da Magne Christiansens corner fra venstre fant Anders Idsø som headet inn borte ved venstre stolpe.
Vaulen foretok så et trippelbytte etter 78 minutter. Ronny Hauge, Sven Ole Høvring og Eirik Mæland kom inn. Ut gikk målscorerne
Magne Christiansen, Gaute Schei og Magnus Kartevold.
Sven Ole Høvring slo så en løpeball til Ronny Hauge på høyrekanten. Innlegget ble halvklarert ut på 16 meter hvor Christian Lyse bredsidet like utenfor høyre stolpe.
SIF måtte faktisk avslutte kampen med 10 mann etter en skade da man ikke hadde igjen flere innbyttere.
Ronny Hauge skaffet corner etter 86 minutter. Anders Idsø slo kort til Christian Lyse som la inn mot første stolpe, her oppstod det kaos før SIF fikk gitt ut til nok et corner.
Nå var det Hawaii. Eivind Staurland måtte ofre sine edleste deler i en blokkering da gjestene kom til skudd fra 16 meter.
SIFs keeper klønet så en klarering til corner etter 89 minutter. Ronny Hauge tok serven fra høyre. Anders Idsø hoppet over den lave corneren og Eirik Mælands forsøk på å plassere i topphjørnet hadde fortjent en bedre skjebne.
Så på overtid headet Ronny Hauge et innlegg i tverrleggeren, SIF kontret og reduserte like før slutt.
Det var noe av det siste som skjedde for etter 91:22 blåste dommeren av kampen. Vaulen vant fortjent 5-2 og får håpe det var starten på høstspurten.