Skuffende, men 3 poeng
(22.08.07) Endelig vant Vaulen i Bjerkreim, men seieren satt langt inne.
Trener Ole Søyland klagde på innsatsen etter kampen. "Første omgangen i dag var grusom, det var nesten slik at vi ikke hadde fortjent å vinne denne kampen."
VIKESÅ STADION: Mye primitiv fotball i sørfylket.
BJERKREIM
1-2
Hassan Zorlu
12 min
71 min
Magne Christiansen
89 min
Thomas Idsø
22. august - Vikeså - Tilskuere: 40 - Serie - Dommer: O I Johannessen (Djerv 1919)
27. David Møller
Backene Marius Fossmark (strekk) og Stian Lima (ferie) stod over for Vaulen.
Vaulen måtte spille i Bjerkreims blå bortedrakter da de oransje draktene ble for like hjemmelagets røde i solsteiken.
Det mest overraskende trekket var nok å sette Anders Idsø på venstreback. Andi hadde ikke spilt der siden han var i Viking.
Vaulen (4-4-2):
Det var to lag som trykte alle spillerne inn sentralt dermed ble det lite spill og desto mer kriging, noe Bjerkreim var mest hypp på.
Vaulen hadde en gigantsjanse etter 2 minutter da Magne Christiansen slo igjennom en stikker til Alexander Surdal Nilsen. Etter å ha rundet venstrebacken prøvde han å vri ballen i lengste med utsiden fra 16-meteren, men unge Alli måtte se ballen trille like utenfor.
Bjerkreim tok ledelsen allerede etter 12 minutter etter at de fikk motorvei ned langs venstresiden. Ballen ble slått ut til veteranspissen Hassan Zorlu som rolig plasserte ballen nede i hjørnet.
Det var et heller tamt Vaulenlag som ble krampeaktige, langt ble slått opp på de gode Bjerkreim-stopperne som ryddet unna alt.
Trenerne fikk nok og sendte alle innbytterne i oppvarming etter 18 minutter.
Anders Idsø hadde et fantastisk frispark fra drøye 30 meter etter 22 minutter. Han fikk klokkerent treff på ballen og suseren smalt i høyre stolpe og ut! Et fantastisk skudd som hadde vært minnerikt om det hadde gått innenfor stolpene.
Bjerkreim kunne ha doblet ledelsen etter 29 minutter da man lett fikk spille seg igjennom, heldigvis gikk skuddet like over høyre kryss.
Etter 34 minutter foretok Vaulen et dobbeltbytte. Tom Stian Sunde kom inn i forsvar for Stein-Ivar Andersen. Det betød at Klette ble flyttet ut på backen. På topp kom Trond Kindervåg inn for Alexander Surdal Nilsen.
Thomas Idsø slo inn fra høyre etter 37 minutter til Are Meling som fra en 8 meter headet i tverrlegger ut.
Anders Idsø fikk vise frem skuddfoten igjen like etter, men fra drøye 25 meter gikk ballen like over det venstre krysset.
Magne Christiansen raidet ned langs venstre etter 40 minutter, krossen ble nesten som et skudd mot første stolpe og en overrasket keeper slo febrilsk ut i feltet til Are Meling som i siste liten ble blokkert.
Espen Klette trådde til, etter 44 minutter var han litt for ivrig og fikk gult kort. Espens andre denne sesongen.
Etter pause kom Jarle Eike inn for Anders Owren på midtbanen. Samtidig la man om til 4-3-3 hvor Magne Christiansen gikk fremover.
Vaulenspillerne virket fandenivoldske i starten av omgangen og gikk til som det suste. Man gikk rett i angrep, men Are Meling skjøt over på Magne Christiansens innlegg.
Vaulen trillet ballen mer konstruktivt nå, selv om noen baller ennå søkte seg mot stopperbautaene.
Et Thomas Idsø frispark etter 49 minutter fant Trond Kindervåg som headet over. Gode tendenser! Thomas Idsø skjøt så like over venstre vinkel et par minutter senere.
Vaulen etterlot seg større og større rom bakover og Bjerkreim kunne fort ha kontret inn. Etter timen skjøt de røde fra innenfor boksen, men Tom Arne Bø Pedersen var med på notene.
Flere Vaulensjanser fulgte. Magne skjøt utenfor, mens Are Meling nok burde ha fått straffespark etter 66 minutter da han klart ble hindret.
En høy ball inn til Are Meling fra Jarle Eike ble godt tatt vare på. Ballen ble slått ut til venstre, men Anders Dales skudd ble avverget til corner.
Are Meling er sterk i kroppen og kom seg fri igjennom etter 69 minutter, men dommeren blåste.
Vaulen fikk endelig inn utligningen etter 71 minutter. Etter mye småspill på midten fikk Magne Christiansen ballen, etter å ha ført ballen fremover noen meter skjøt han nydelig nede i venstre hjørne! 1-1!
En lang polare fra Robert Hovland fant Are som prøvde seg med et brassespark som gikk via en rød til corner.
Trener Søyland var ikke fornøyd me ett poeng og kastet frem folk mot slutten. Etter 77 minutter kom Stian Husvæg inn for Espen Klette i et offensivt bytte. Samtidig la man om til 3-3-4. Magne, Robert og Anders bak, Jarle, Dale og Thomas sentralt og Husi, Tommy, Are og Trond fremme.
Dette satt et massivt trykk på Bjerkreim og ga resultat umiddelbart da Eike slo fri Tom Stian Sunde som ble felt da prøvde å forsere i feltet etter 78 minutter. Straffespark!
Thomas Idsø gjorde seg klar, men skjøt like utenfor venstre stolpe!
Nå var det spill mot et mål og Trond Kindervåg hadde to sjanser, først ble han blokkert etter å ha bli spilt fri av en hodesterk Tom Stian Sunde, like etter headet han et Anders Idsø corner via en Bjerkreimspiller og ut.
Det var Hawaii nå og Bjerkreim hadde også et forsøk før Vaulen endelig fikk uttelling etter 89 minutter. Thomas Idsø fikk ballen på 20 meter, fant et hull og løp gjennom tre mann før han fra 8 meter til høyre for mål trillet ballen i motsatt hjørne. Den smakte godt for Thomas som jo bommet på straffesparket og han løp seiersrunde bak mål og jublet hemningsløst før han ble omslynget av lagkamerater!
Etter målet ble det protestert kraftig fra Bjerkreims side som mente at de hadde spilt ballen ut like før grunnet en skade. En albueepisode var også med å høyne temperaturen.
Mot slutten gikk Tom Stian tilbake for å forsvare inn seieren. Kampen endte med 2-1 seier. Vaulen var nok det beste fotballaget, men må mobilisere mer mot Ganddal til neste kamp som er på mandag.