7. Thomas Idsø
–> 77 minutter

12. Sander Thaule

Helge Ringdal var tilbake fra sist, mens Jørgen Helland hadde reist offshore. Lennox Kanu, Audrius Mirauskas og Emir Hopovac stod over sammen med langtidsskadde Anders Idsø og Daniel Hadland.
Vaulen (4–2–3–1): Eric Ordaz – Ørjan Bergum, Kristian Gaard, Fredrik Stray Tjaum, Vegard Natland – Ingvald Sandvik Halgunset, Ceu Lian Khar – Ole Wick Henriksen, Harald Eidhamar, Helge Ringdal – Alexander Surdal Nilsen.
Vaulen skulle være slue og sjokke på FKHs omstendelige oppbygging. De to første minuttene gikk det faktisk bra, men så gradvis ble det klart at man rett og slett møtte et bedre lag. Spillere som Tor Andre Skimmeland Aasheim, Michael Haukås og Tor Arne Andreassen hadde inne et nivå som lå litt utpå den vanlige 3. divisjonsstandarden.
Hjemmelaget rullet opp angrep etter angrep da Vaulen ikke maktet å holde særlig lenge på ballen når dem gikk fremover.
Den første store sjansen kom etter 11 minutter da Aasheim skjøt i venstre stolperot og ut.
Vaulen ble løpende i mellom og det var ingen bombe at Tippeliga-rekruttene tok ledelsen etter kvarteret. De spilte hurtig frem på høyre før man fant Michael Haukås foran kassen til 1-0. Vaulen på sin side mente det var offside.
Ole Wick Henriksen hadde et par-tre langskudd for Vaulen uten at keeper ble satt på de største prøvene. Etter 21 minutter doblet FKH 2 ledelsen etter to strake cornere. Først skjøt dem i nettveggen, deretter på forsøk to headet Mirko Kramaric via Fredrik Stray Tjaum til 2-0 etter selvmål.
Nå slo vertene litt over på autopilot og de oransje fikk noen overgangsmuligheter uten at presisjonen var all verden.
Thomas Horneland fikk så gult kort for måkelaget da han stoppet Fredrik Stray Tjaum ureglementært. Et innøvd frisparktrekk fant Kristian Gaard som fikk headet inn foran kassen, men der var det ingen oransje.
Ingvald Sandvik Halgunset kippet så flott gjennom Helge Ringdal etter 31 minutter, men han ble vinket av for offside.
Ellers skapte man stort sett ting på dødballer uten at keeper så ofte ble involvert.
FKH kunne lett ha scoret mer, som da Eric Ordaz fikk gitt en suser til corner etter 40 minutter.
Dermed gikk man til pause under med to mål.
FKH og Aasheim fortsatte i samme sporet de hadde et voldsomt driv man slet å holde følge med.
For Vaulen var det noen spede forsøk som da Ingvald Sandvik Halgunset skjøt vel tilside etter 53 minutter.
Fredrik Stray Tjaum slo så lekkert til Alexander Surdal Nilsen i bakrommet og han kom seg nesten løs i det 56. minutt.
Innbytter Berge Ohm fikk gult kort etter 58 minutter.
Etter timen la Helge Ringdal flott igjen 45 til Ingvald Sandvik Halgunset, men treffet var ikke det beste. Motsatt kunne Arne Bjordal ha økt da han plasserte ballen like tilside.
Så testet Michael Haukås skuddfoten, det tunge skuddet ble sluppet ut til høyre av keeper før Vegard Natland ordnet opp.
Morten Fløtre Solheim kom inn for Helge Ringdal etter 66 minutter og kunne ha fått et drømmeinnhopp. Han slo nemlig en solid høy ball over til Ole Wick Henriksen som lempet inn i boksen hvor samme mann dukket opp og headet centimetre utenfor venstre kryss, men igjen ble man vinket av for offside, noe som nok var korrekt her.
Vår beste sjanse kom etter 71 minutter da Vegard Natland slo en flott ball i venstre kanal, Alexander Surdal Nilsen dro av en mann og skar innover, men skuddet fra skrå vinkel ble reddet av keeper.
Så billig straffespark til FKH 2 etter 77 minutter. Fredrik Stray Tjaum fikk gult kort og må dermed stå over fredagens kamp. Erling Flotve Myklebust fintet ut keeper og satte i det tomme hjørnet.
Ole Wick Henriksen slet og ville ut, Thomas Idsø erstattet han i det 77. minutt. FKH hadde også et par bytter i denne perioden.
Thomas Idsø ble så felt på 20 meter sentralt i banen, Ceu Lian Khars frispark gikk i muren.
Alle trodde vertene skulle øke etter 85 minutter, men Kristian Gaard løp opp ballen som trillet mot det tomme målet og fikk sklidd den vekk.
Erling Flotve Myklebust var så nær å styre inn en corner like etter.
Vegard Natland ble stygt sparket ned av Myklebust etter 88 minutter og dommeren ga det gule kortet.
Rett før ordinær tid økte dem til 4-0 da Erling Flotve Myklebust var sist på ballen på en kontring. Kristian Gaard fikk gult kort i etterkant av målet trolig for en protest.
Tre minutter ble lagt til og Vaulen tapte 4-0 noe som var helt greit kampen sett under et.