Tok tidlig ferie
(22.06.09) Skremmende lavt bunnivå av Vaulen som tapte 1-3 hjemme for bunnlaget Frøyland.
FRØYLAND FIASKO: Vaulen kom ned for telling tidlig og fikk ikke reist seg.
1-3
FRØYLAND
18 min
Frøyland
22 min
Frøyland
55 min
Stian Bore
Magne Christiansen (straffe)
86 min
22. juni Vaulenbanen Tilskuere: 60 – Serie Dommer: Lars Dahlgren (VBK)
25. Henrik Jelsa -> 83 minutter
Stian Lima er ute med en skade i leggen. Jostein Eidem fikk seg en kraftig overtråkk på søndagens trening. Jarle Eike trenger operasjon for sitt bekkenproblem.
Vaulen (4–4–1–1): Tom Arne Bø Pedersen – Magnus Torgersen, Pål Jacob Nessjøen, Marius Fossmark, Erik Hildén – Alexander Surdal Nilsen, Anders Idsø, Anders Dale, Christian Lyse – Magne Christiansen – Are Meling.
Vaulen virket søvnige og lite interesserte fra start. Etter to minutter forserte Frøylands Stian Bore på venstre, hans harde skudd fra 22 meter til venstre ble gitt til corner av keeper Tom Arne Bø Pedersen.
Ny stor Frøyland-sjanse fulgte etter 6 minutter da man kom frem på høyre, et flatt hardt legg gikk like foran mål og på andre stolpe var en hvittrøye nær ved å nå frem.
Christian Lyse var frisk på venstre. Han vendte av to mann og slo inn 45 hvor Frøylands keeper stupet ut.
Men det var stort sett Frøyland det handlet om, etter 10 minutter fikk dem et mål annulert for offside.
Are Meling la til Alexander Surdal Nilsen på høyre etter 13 minutter. Skuddet mot venstre hjørne ble reddet av keeper som ga retur til Christian Lyse, men han brukte litt for lang tid og ble blokket til corner.
Frøyland tok ledelsen etter 18 minutter. Anders Dale laget frispark på 40 meter til høyre for mål, serven ble slått inn i feltet hvor en jærbu headet vakkert i venstre kryss.
Marius Fossmarks klarering ble blokket etter 21 minutter. Frøyland tok over ballen og Pål Jacob Nessjøen hektet en spiller på 16 meter. Etter et fancy tilløp vridde Frøylands frisparktager ballen over muren og i nærmeste hjørne. Et flott skudd og dermed 0-2 etter 22 minutter.
Frøylands nummer 11 fikk gult kort etter 29 minutter da han hindret Christian Lyse som var på vei igjennom.
Magnus Torgersen hadde kommet høyt opp i banen etter et innkast. Hans innlegg i feltet fant Magne Christiansen som fra 14 meter skjøt like over på halvvolley.
Marius Fossmark kom for sent inn i en takling på midten og fikk gult kort. Vaulen virket gretne nå og likte ikke å ligge under.
Demotiverte vaulenspillere slutte å jobbe og Frøyland kjørte kampen. Erik Hildén var for tøff i en takling etter 39 minutter og fikk gult kort.
Det var lavt tenningsnivå og lite spill, det var mye høy måking uten adresse. Alle reservene ble nå sendt i oppvarming.
Frøylands Stian Bore fikk gult kort etter 41 minutter.
Vaulen fikk et sjeldent skudd på mål etter 44 minutter, men Anders Dales markkryper nede mot venstre hjørne ble reddet lett.
I pausen kom spissen Fredrik Berntsen inn for Anders Dale, dermed la man om til 4-4-2. Fredrik presenterte seg tidlig og fra venstre skjøt han like utenfor lengste stolpe etter 46 minutter.
Den oppgitte og paniske fotballen fortsatte for Vaulen og et skummelt corner fra Frøyland etter 49 minutter ble med nød og neppe klarert unna.
Frøyland kom nær igjen etter 53 minutter da man kom ned på kanten og la 45 ut til nummer 8, men keeper Tom Arne Bø Pedersen parrerte flott til corner.
Vaulen fikk ikke unna ballen etter 55 minutter og Stian Bore la på til 0-3 da han med høyrefoten la ballen til venstre for keeper.
Marius Fossmark slet med bevegelsen etter en kakk på akillesen og måtte gi seg etter 57 minutter. Inn kom Alexander Landsnes som kun brukte sekunder på å få gult kort etter å ha vært for sen.
Anders Idsø slet med å løpe etter en skade og måtte gi seg etter 61 minutter. Inn kom Eivind Staurland.
Et skudd to meter over etter 64 minutter fra Vaulen ble notert for skams skyld.
Stian Falnes kom inn for Alexander Surdal Nilsen etter 65 minutter.
Nå var arbeidsmoralen lav i Vaulen og man lå ofte igjen med fire mann på topp.
Det var lite å skrive hjem om. Etter 72 minutter kom Ronny Hauge inn for Are Meling.
Frøyland hadde jobbet knallhardt, men startet å bli litt slitne i presset nå. Dermed tok Vaulen litt mer over, uten at man sporet mye spilleglede.
Henrik Jelsa kom inn for Christian Lyse etter 83 minutter.
Ronny Hauge slo til Fredrik Berntsen som ble hektet i feltet etter 86 minutter. Dermed straffespark til Vaulen som Magne Christiansen satte flott til høyre.
I et desperat forsøk sendte man nå opp Alexander Landsnes som spiss i en 3-4-3-formasjon.
Frøyland ble faktisk litt skjelvne og et bredside skudd signert Henrik Jelsa fra 16 meter, fikk testet keeper. Returen ble sendt til corner.
Ronny Hauges corner ble møtt av Pål Jacob Nessjøen inne i femmeteren, som headet mot hjørnet, men keeperen i full strekk vartet opp med enhåndsredning.
Fredrik Berntsen fikk kriget ballen videre til Alexander Landsnes i feltet etter 91 minutter. På vei igjennom ble han forstyrret såpass at han snuflet seg frem og skjøt utenfor. Her kunne kanskje dommeren ha gitt Vaulen straffespark?
Alexander Landsnes ga videre til Ronny Hauge til høyre i feltet, men volleyforsøket gikk vel tilside etter 94 minutter.
Henrik Jelsa slo så inn fra venstre etter 95 minutter, men Magne Christiansens heading gikk rett inn til keeper. Dette var også det siste som skjedde i kampen. Nå må Vaulen skjerpe seg til fredag da man spiller borte mot Ålgård 2.
PIZZABAKERPRISEN
Dagens bestemann som får gavekort fra Pizzabakeren var Tom Arne Bø Pedersen. Juryen ga prisen grunnet det flotte tigerspranget i andre omgang.